Νέα πρόκληση από τον επίτροπο Χαν: «Εξαφάνισε» τους κανόνες καλής γειτονίας για την Τουρκία

hann123423

Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση Νίκου Χουντή αποφεύγει την οποιαδήποτε αναφορά στις διαρκείς απειλές Τουρκίας, κατά Ελλάδας και Κύπρου - Έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας

«Η διαδικασία προσχώρησης της Τουρκίας στην ΕΕ συνεχίζεται. Δεν έχει ανασταλεί, ούτε έχει σταματήσει». Αυτό τονίζει, χωρίς περιστροφές, ο αρμόδιος για την Διεύρυνση, Επίτροπος, κ. Χαν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, ο οποίος υπενθύμιζε ότι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ψήφισμά του, είχε ζητήσει την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Ταυτόχρονα, στην ίδια απάντηση, ο κ. Χαν «ξεχνά» το κριτήριο καλής γειτονίας που οφείλει να τηρεί η Τουρκία και φυσικά τις συνεχείς προκλήσεις σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής ζητούσε «Να σταματήσει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και να αντικατασταθεί με άλλη μορφή εταιρικής σχέσης», επικαλούμενος, τόσο τις σχετικές δηλώσεις Μακρόν για «άλλης μορφής εταιρική σχέση», όσο και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ζητούσε «επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» της Τουρκίας.

Στην απάντησή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, παραπέμπει αρχικά στις δηλώσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, κ. Μογκερίνι, μετά την άτυπη σύνοδο των 28 Υπουργών Εξωτερικών στις 28 Απριλίου 2017, ότι, «η διαδικασία προσχώρησης συνεχίζεται, δεν έχει ανασταλεί, ούτε έχει σταματήσει».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χαν, επικαλείται δήλωση του Πρόεδρου της Κομισιόν, κ. Γιούνκερ, στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, όπου σημείωνε ότι, «οι υποψήφιες για ένταξη χώρες πρέπει να δώσουν τη μέγιστη προτεραιότητα στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη και στα θεμελιώδη δικαιώματα, γεγονός που αποκλείει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στο προβλέψιμο μέλλον. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν εξετάζεται το άνοιγμα κανενός νέου κεφαλαίου».

Αλγεινή ωστόσο εντύπωση, προκαλεί το γεγονός ότι, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αναφερόμενος στα κριτήρια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, «ξεχνάει» (;) το κριτήριο της καλής γειτονίας, το οποίο οφείλει να σέβεται, αλλά συστηματικά και κατάφωρα παραβιάζει η Τουρκία, με τις συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ και την παρεμπόδιση κάθε δραστηριότητας εντός αυτής και αρκείται να επαναλάβει ότι, «Τα κριτήρια για τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης είναι σαφή, ιδίως στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών ελευθεριών. Πρόκειται για βασικές αρχές από τις οποίες η Τουρκία δεσμεύεται ως χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Με αφορμή την απάντηση της Κομισιόν, ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απάντηση στην ερώτησή μου είναι απολύτως ενδεικτική του γεγονότος, ότι παρά τις προκλήσεις Ερντογάν, παρά τις διώξεις και φυλακίσεις εκατοντάδων χιλιάδων αντιφρονούντων, παρά την ανυπαρξία κράτους δικαίου, παρά την “λόγω και έργω” αμφισβήτηση και βάναυση καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται, να πάρει οποιοδήποτε μέτρο σε βάρος του καθεστώτος.

Το χειρότερο όμως, για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το γεγονός ότι απουσιάζει απολύτως από τις δηλώσεις των θεσμικών παραγόντων της Ε.Ε κάθε αναφορά στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και στις απειλές της Τουρκίας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την αυτονόητη καταδίκη της Τουρκίας, για ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και προσβολή κάθε έννοιας καλής γειτονίας που πρέπει να σέβεται κάθε χώρα που βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


ΣΧΟΛΙΑ (17)

zz

Σε ότι αφορά τον ( Επίκτητο) που βλέπεις το περίεργο , δεν μπορείς από την μια μεριά να καυχάσαι ότι η πρόγονοι μας ήταν το κάτι άλλο ότι είμαστε η βάση του Δυτικού πολιτισμού και από την άλλη να ΞΕΧΝΑΣ εσκεμμένα ότι είμαστε θαυμαστές των ξένων επιτευγμάτων , φυσικά άλλο οι ΕΛΛΗΝΕΣ της εποχής του Επίκτητου , μιλάμε για ΒΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ , και άλλο ο γλύφτης ΕΛΛΗΝΑΣ του σήμερα που για αυτόν προέχει η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και θαυμασμός για ότι σχετίζεται με την καταστροφή της εθνικής ιδέας και της ιστορίας του παρελθόντος μας , (γενικά το κάθε ΚΟΜΠΛΕΞ έχει δυο όψης ) την κατωτερότητα και την ψεύτικη ανωτερότητα , όποιος έχει την ανωτερότητα δεν την διαφημίζει απλά πράττει , εμείς κατέχουμε την κατωτερότητα σε όλο της το μεγαλείο , είναι μέρος της σύγχρονης κουλτούρας μας , όλα τα αλλά τα αντίθετα κάποιοι τα εξισώνουν με Ρατσισμό και Φασισμό . Σε ότι αφορά το 19,7% του Κουρτς και σια , μη ξεχνάς ότι ζεις σε χώρα που το πρώτο κόμμα πάντα πριμοδοτείται (από εκεί βγάζεις συμπέρασμα) με τι ποσοστά σήμερα και στο παρελθόν μας κυβέρνησαν κάποιοι που εσύ θαυμάζεις . Στο θέμα Αυστρία και ΕΣΣΔ , το ότι η σημερινή Ρωσσία είναι διάδοχος το γνωρίζω δεν ζω στον Άρη , και η Φινλανδία κάποτε ήταν μέρος της Ρωσσικής Αυτοκρατορίας μετά μέρος της ΕΣΣΔ μέχρι το 1956 (Karjalais-suomalainen sosialistinen neuvostotasavalta) ,τι θέλω να πω , η εμμονή σας ότι στο σύνταγμα της Αυστρίας είναι καταχωρημένο ότι είναι ουδέτερη χώρα δεν λέει τίποτα , ακόμη και οι αποφάσεις του ΟΗΕ δεν είναι υποχρεωτικά εκτελεστέες διότι δεν έχουν νομικό χαρακτήρα αλλά συστατικό , (μπλα – μπλα ) .

Ο Χαν

προηλθε απο την νεολαία του Αυστριακου Λαικου Κομματος, δηλ. ειναι συντροφος του επισης ανεκδιηγητου αποφοιτου γυμνασιου και "καγκελάριου" Σεμπαστιαν Κουρτς που εκπλήσσει με τις αυτονοητες "ρουκετες" του οπως "ειμαστε κατα της λαθρομεταναστευσης"! Και ειναι κω..ς και βρακι οι δυο τους και οχι μονο. Χθες πηγε ο Αλβανος ο Ραμα στη Βιεννη και "ζητησε" βοηθεια για την φυλαξη των συνορων της Αλβανιας (προς την Ελλαδα) και το γυμνασιόπαιδο του υποσχεθηκε παλι λαγους με πετραχήλια. Φυσικα το γυμνασιοπαιδο δεν τολμαει να προσεγγισει την Ελλαδα και προσεχει επιμελως να μην αναφερει ουτε το ονομα της υστερα απο την γαϊδουριά που εκανε, να προσεγγισει στα κρυφα και μουλωχτα ολες τις κακομοιροχωρες των Βαλκανιων για να κλεισουν τα συνορα τους (αγνοώντας την Ελλαδα και Γερμανια). Αλλ εχει ο καιρος γυρισματα. Η Αυστρια πραλαμβανει για έξι μηνες την προεδρια της ΕΕ απο την Βουλγαρια (με ΥΠΕΞ απο το κρυφοναζιστικο κομμα των Ελευθερων με τους οποιους συγκυβερνά). Πρωτακουστο σε μια Ευρωπαικη Ενωση να συνκυβερνα ενα διαδοχο κομμα του Χιτλερ. Ελπιδα υπαρχει να τους κανουμε τη ζωη δυσκολη. Γιαυτο και το Λαικο Κομμα παραβγαινει με τους κρυφοναζι των "Ελευθερων" στο ποιος θα διξει "πυγμη" αγνοωντας τοσο την ουδετεροτητα της χωρας που της εχει επιβληθει οσο και τους καννες της ΕΕ περι αλληλεγγύης. Κριμα για τη χωρα.

zz

Θα ξεκινήσω από το τελευταίο με το (Κρίμα για τη χώρα ) , κρίμα γιατί , επειδή εκεί δεν έχει Ρουβίκωνα ?Η επειδή τα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκεί είναι καθαρά αμόλυντα από την αριστερή χολέρα , η μήπως επειδή εκεί κυβερνάνε μη αρεστοί σου που εσύ βλέπεις σαν (φασίστες). Σχετικά με ουδετερότητα της Αυστρίας , η ΕΣΣΔ το ήθελε και το έκανε αποσύροντας από εκεί τα στρατεύματα κατοχής , επειδή ΕΣΣΔ δεν υπάρχει άλλο η Αυστρία όπου θέλει πάει , δεν το κάνει γιατί είναι σοβαρή χώρα σε σχέση με εμάς , εμείς κοιτάμε πώς να κρυφτούμε πίσω από πλάτες άλλων , εσύ νομίζεις ότι εάν αναλάβει η Αυστρία την προεδρία θα κάνουμε πάρτη ?Σε έξη μήνες από τώρα εμείς ως ΕΛΛΑΔΑ θα κάνουμε πίπες στους Αυστριακούς να το θυμάσαι αυτό , η Αυστρία πάντα είχε πρόβλημα όχι με την ΕΛΛΑΔΑ αλλά με τους άσχετους ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς , άλλη κουλτούρα οι Αυστριακοί και άλλη οι ΕΛΛΗΝΕΣ , η Αυστρία ανέκαθεν ήταν και είναι κατά ένταξης της Τουρκιάς στην ΕΕ , εμείς κάναμε τούμπα , από ΟΧΙ λέμε ΝΑΙ σε όλα σχετικά με την ένταξη της Τουρκιάς στην ΕΕ , το ότι δεν προσέγγισε την ΕΛΛΑΔΑ δεν σημαίνει ότι μας φοβάται , απλά μας έχουν χεσμένους , εσύ ΟΥΤΕ αυτό το απλό δεν κατάλαβες , ο λόγος απλός όσοι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ έρχονται στην ΕΛΛΑΔΑ θα παραμείνουν εδώ , αυτό την Αυστρία δεν ενοχλεί , την Αυστρία ενοχλεί αφάνταστα να κάνουν προεκλογικό αγώνα εκεί οι Τούρκοι , αντίθετα εμείς τους χαιρετάμε με ανοιχτές αγκαλιές , βλέπεις διαφορά που υπάρχει μεταξύ (δημοκρατικής )ΕΛΛΑΔΟΣ με(δημοκρατικούς ) πολιτικούς σε αντίθεση με τους (φασίστες)Αυστριακούς .

Φανης Αναγνωστου

Εχει φαει καλο λαδι ο επιτροπος,τουρκικο,και ο νους του ειναι σε διευρυνσεις....

Μητσος

Δεν υπάρχει κράτος στην περιοχή που να έχει κάποιο θέμα ανοικτό με την Ελλάδα και να μην το υποστηρίξουν οι Γερμανοί και αυτό από το 1821.Αυτο το λένε εχθρός.

Σωστα ολα αυτα.

Αλλα μηπως ο Χαν γραφεται Khan?

ΜΠΕΝ ΤΕΝ

Καλά ο Χουντής δεν γνωρίζει ότι η Ε.Ε. είναι μια ένωση εμπόρων?

Η Λαϊκή Ενότητα είναι τόσο "επαναστατική",

που παρακαλάει την ΕΕ των καπιταλιστών να γίνει η ΕΕ των καπιταλιστών. Τέτοια "ρήξη και ανατροπή" και τόσο κατά του συστήματος και "έξω από την ΕΕ, το ευρώ" και άλλες φανφάρες για απαίδευτους πολιτικά αριστερούς ψηφοφόρους. Άνθρωποι καλοί, που ονειρεύονται όμως "ανατροπές" με εκείνους τους απατεώνες που τους προβάλλουν τα καπιταλιστικά μέσα και εντός των καπιταλιστικών τοιχών. Ο ΣΥΡΙΖΑ 2, πιο ελεεινός υποτακτικός και γλύφτης των καπιταλιστών από τον πρώτο. Θα έλεγα "το έμαθε το κόλπο" αλλά όταν δηλώνεις "ευρωκομμουνιστής" (Λαφαζάνης) το ξέρεις νερό το παραμύθι που πρέπει να σερβίρεις, το παραμύθι που χρειάζεται για την επιβίωσή του το αφεντικό σου ο καπιταλιστής.-

Μονο αγάπη από τον αυστρικο-γερμανο ΧΑΝ πριν λιγο καιρό στηριζε τους Τσάμηδες και τωρα τους Τουρκους

Η γερμανια πουλα όπλα στους Τουρκους Η Μερκελ στηριζει Ερντογκαν τον καλεσε για επισκεψη στη γερμανια...Η γερμανια μας εγραψε τη συμφωνία για τη Βουλγαρια των Σκοπίων...Τα γερμανικα εντυπα πχ spiegel θεωρουν λογικη την εισβολη και κατοχη της κύπρου και απο κοντα τα αδελφακια της γερμανιας η Αυστρια με το Χαν να υποστηριζει πριν λιγο καιρο τους Τσαμηδες και τωρα το πεσιμο που κανει η Τουρκια στην Ελλαδα..ολα καλα....η κυβερνηση θα ασκησει καμμια μομφη εναντιον του Χαν στα οργανα της Κομισιον?

Ilias

Σωστός!!!! Η Τουρκία έχει ένα φασίστα και δολοφόνο ηγέτη και η ΕΕ και η Ελληνικη κυβέρνηση με έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό αδιαφορούν!!!!!!!

Χαχανουλης

,το ονομα σου ξερεις οτι ειναι τουρκικο ε; Για ψαξε τις ριζες σου εσυ και μη μιλας πολλη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papagelopoulos_ar

Σαν να μην έφταναν οι καταθέσεις σε διαμέρισμα-«γιάφκα», η Αστυνομία, για να διαφυλάξει την ασφάλεια της επικοινωνίας των μαρτύρων με αστυνομικούς και εισαγγελείς, τους έδωσε τηλέφωνα που είχαν δηλωθεί από Πακιστανούς - Κατέθεσε ο Στουρνάρας - Σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα

37
akinci

O Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρος στα θέματα της πολιτικής ισότητας και της αποτελεσματικής συμμετοχής, που είναι – όπως είπε – παράμετροι του ΟΗΕ

2
eleni_raikou

Kαταθέτει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς - Η Ελένη Ράικου τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έκανε για πρώτη φορά αναφορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο για «διεκπεραίωση κρίσιμων υπποθέσεων»

3