Κατρούγκαλος για εισφορές: Αυτό που λέτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη

katrougalos-inter-thema

Αυτό είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 για τους ελεύθερους επαγγελματίες- Είπε ότι «είναι χαζό να ασχολιόμαστε με τις δημοσκοπήσεις» - Προανήγγειλε επαναδιαπραγμάτευση για τις συντάξεις μετά την έξοδο από τα Μνημόνια

Σε διαφορετική γραμμή για το θέμα της εφαρμογής της περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019 εμφανίστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο ΘΕΜΑ 104,6
, λίγες ώρες μετά τα όσα είπε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τις χθεσινές επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η μείωση των συντάξεων θα γίνει από τις αρχές του 2019.

«Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης μέχρι τον Αύγουστο γιατί μέχρι τότε είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην έξοδο από τα Μνημόνια. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι υπαρκτό και θα τεθεί» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτο.

«Μετά την καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια θα πρέπει προφανώς να τεθεί το θέμα των συντάξεων γιατί έχουν αλλάξει και τα πραγματικά δεδομένα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ιστορικό, όπως το παρουσίασε, που οδήγησε στην απόφαση για μείωση των συντάξεων από τις αρχές του 2019, «ο δικός μου νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά δεν θα κοπεί. Έξι μήνες μετά στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήρθε ο εκβιασμός από το ΔΝΤ που είπε ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός αν συνεχίζετε να δίνετε προσωπική διαφορά και τότε καταργήθηκε αυτό που προβλεπόταν στο δικό μου νόμο. Η βάση του εκβιασμού, όμως, ότι ο ΕΦΚΑ δεν θα είναι πλεονασματικός αποδείχθηκε πλήρως ανακριβής και από την άλλη υπερκαλύψαμε τα πλεονάσματα».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα των αυξημένων εισφορών για τους ελευθέρους επαγγελματίες ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι «αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, το να πληρώνεις εισφορά ανάλογα με το εισόδημα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη».

Εξηγώντας το σκεπτικό του είπε ότι «οι μισοί περίπου από τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορούσαν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εγώ συνέδεσα την υποχρέωση με το πραγματικό τους εισόδημα και όχι με τα πόσα χρόνια ήταν στο επάγγελμα, Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως έχουν παραδεχθεί οι ενώσεις των εμπόρων, το 80% των ασφαλισμένων τώρα να πληρώνει λιγότερα χρήματα και το 20% περισσότερα και ορισμένοι πάρα πολλά περισσότερα και αυτό πρέπει να το δούμε στο μέλλον».

Χαζό να ασχολούμαστε με τις δημοσκοπήσεις

Σχολίαζοντας τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη και ειδικά αυτή της Public Issue ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «για τη δημοσκόπηση των 19 μονάδων διαφορά έχω προβληματισμό ότι τον τελευταίο διάστημα έχουμε δημοσκοπήσεις με διαφορές 4-11 μονάδων και όλες δείχνουν την ψαλίδα να μικραίνει. Όταν μια μόνο εταιρεία εμφανίζει διαφορά που είναι διπλάσια είναι αντίθετη με όλες τις τάσσεις και το συνδυάζω με το ιστορικό της εταιρείας που εμφάνίζε συστηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ΝΔ, δεν τη πιστεύω τη δημοσκόπηση αυτή».

«Μου φαίνεται λίγο χαζό να ασχολούμαστε για τις δημοσκοπήσεις» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Μπορεί να έχουμε λύση μέχρι τον Ιούνιο για το Σκοπιανό

Όσον αφορά το Σκοπιανό εκτίμησε ότι «μπορεί να έχουμε λύση τον Ιούνιο» αν και συμπλήρωσε ότι «δεν έχουμε τη συμφωνία στο τσεπάκι, χρειάζεται ακόμα δρόμος».

Υποστήριξε, επίσης, ότι «έχουμε πει ότι για να έχουμε λύση δεν θα πρέπει να αφήνει καμία ουρά απέξω και να είναι συλλογική και να έχει χαρακτηριστικά μονιμότητας. Γι αυτό μας χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση».

Διευκρίνισε, δε, ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να ισχύουν «άμεσα». «Δεν μπορούν να μείνουν ζητήματα ανοιχτά. Η συμφωνία θα πρέπει να λύνει όλα τα ανοιχτά ζητήματα τώρα. Χρονοδιάγραμμα πρέπει να υπάρχει αλλά π.χ. η υπογραφή συμφωνίας δεν μπορεί να είναι ίδια με τη συνταγματική αναθεώρηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο «για να είναι εθνικά επωφελής η συμφωνία δεν πρέπει να έχει θέματα που να δημιουργούν αμφισβητήσεις αλυτρωτικές και πρέπει να είναι erga omnes και γι αυτό είναι μια σύνθετη συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ (150)

Ανέστης

Ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια. Αφού δημιούργησε το απόλυτο μπάχαλο λέγοντας τα άσπρα μαύρα, μετανάστευσε σε άλλο υπουργείο για να ξεχαστεί. Και κάνει ακόμα δηλώσεις. Απόλυτος ψυχοπαθής, εύχομαι ότι χειρότερο.

Αγύριγη Ταυριζόκοτα

Απλά κρετίνοι!!,.....και ο Κατρούγκαλος και εγώ!!!

Μάνος Χρυσάγης

Αυτό που λές δικαιοσύνη στηρίζεται στο γεγονός πως έχεις την βουλευτική σου αποζημίωση αφορολόγητη ενώ χρησιμοποιείς το δικό μου εισόδημα που ως βλάκας δηλώνω στο ακέραιο για να κάνεις δήθεν αριστερή πολιτική πουλώντας πολιτική μούρη εις βάρος μου. Αν και το αναφέρουν οι προηγούμενοι που σχολιάζουν την δήλωση σου θα στω πω και εγώ με τον δικό μου τρόπο. Θα έχω την χαρά να σου στείλω την δική μου δήλωση στις επόμενες εκλογές και τότε θα χρειαστείς να έχεις μαζί σου όχι ένα αλλά πολλά μεταξωτά μαντιλάκια για να σκουπίζεις το μαύρο δάκρυ.

tipotas

νομίζω ότι έχουμε πληρώσει ακριβά, το ότι δεν απαιτούμε τον ψυχιατρικό έλεγχο των βουλευτών

Batman

Κόψτε τις συντάξεις άμεσα. Μας έχουν μαδησει οι γέροι. Να μην έβγαιναν στη σύνταξη από τα πενήντα

οξω ρεμαλια

στην κρεμαλα πρωτη πρωτη θεση γελοιε..

κκ

θα δείτε τί είναι η κοινωνική δικαιοσύνη όταν βγουν στους δρόμους οι Ελληνες, ώρα άγνωστη και αντίδραση απρόβλεπτη, τότε που θα είστε μόνοι και παρατημένοι από τις ισχυρές πλάτες

Nikos

Απλά εμετικός.... αλλά που θα πάει... δε θα υπάρχει μέρος να κρυφτείς.... τόσα χρόνια εισφορών.... και το ονομάζουμε κοινωνική δικαιοσύνη.... ακόμα και το σάλιο για το φτύσιμο θα πάει χαμένο γελοίε....

ν

Κύριοι ΕΕ ελπίζω να μην ξεχάσετε την κοινωνική δικαιοσύνη!

Λευτέρης

Αυτός ο ηλίθιος ο Κατρούγκαλος (τι όνομα κι' αυτό), το καλοκαίρι του 2017 σε ξενοδοχείο στα Κύθηρα, όπου βρισκόταν για διακοπές, δεν ήξερε να ρυθμίσει το κρύο με το ζεστό νερό του ντους και έκαψε τα πόδια του (μετά κυκλοφορούσε με επιδέσμους και σαγιονάρες στα πόδια, ενώ από πάνω φορούσε κουστούμι). Αυτός περιμένετε να έχει ρυθμίσει το ασφαλιστικό ;

ΙΧΩΡ

ΤΏΡΑ ΓΊΝΕΣΑΙ ΆΔΙΚΟΣ, ΤΌΣΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΤΟΥ ΝΑ ΛΎΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΌΠΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΊΝΕΙ ΜΥΑΛΌ ΓΙΑ ΑΛΛΆ ΠΡΆΓΜΑΤΑ?????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xarda-1

Τους Ιταλούς και Ισπανούς πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια, βράβευσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς

5
samothraki-tessera

Τα δρομολόγια επεκτείνονται έως την Κυριακή - Σε σειρά δράσεων για να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος

νικοσ_αναστασιαδισ

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αναστασιάδης αποσύρθηκε από το δικηγορικό γραφείο, «Νικ. Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες LLC» μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως οι δύο κόρες του παραμένουν συνέταιροι στο δικηγορικό γραφείο "Νίκος Αναστασιάδης" που λειτουργεί στη Λεμεσό