Κίνημα Αλλαγής: Σε καμιά περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

kinimaallaxs

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη δορυφοριοποίηση του Κινήματος Αλλαγής είτε τη διάσπαση και τη διάλυσή του» καταγγέλουν με non paper οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη

Σε ανοιχτή καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά το Κίνημα Αλλαγής, λίγες ώρες μετά την αποκλειστική δήλωση της Φώφης Γεννηματά στο protothema.gr, ώστε όσοι επιμένουν σε διαφορετικές προσεγγίσεις να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για την οπτική τους εικόνα και το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται.

Συγκεκριμένα, με non paper που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζεται καιροσκοπική η προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να εμφανιστεί ως ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Σύμφωνα με τους συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά «η συζήτηση αυτή είναι φανερό ότι προωθείται, κατά κύριο λόγο από το Μαξίμου, μέσω των προπαγανδιστικών μηχανισμών του, φιλικών του πολιτικών κύκλων και προσώπων του ευρύτερου χώρου».

«Στόχος των εμπνευστών αυτής της υποτιθέμενης μετάλλαξης του κ. Τσίπρα, είναι η εμφάνισή του τώρα ως έναν σοβαρό πολιτικό που ξεπέρασε πλέον τις παιδικές πολιτικές αρρώστιες ( που μας στοίχησαν 200δις) και τώρα με την αποδοχή και των ευρωπαίων εταίρων μπορεί να ηγηθεί του συνόλου της Κεντροαριστεράς ώστε να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι και γιατί όχι στην κυβερνητική εξουσία μετεκλογικά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο non paper.

«Προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του σχεδιασμού αποτελεί είτε η δορυφοριοποίηση του Κινήματος Αλλαγής είτε η διάσπαση και διάλυσή του» καταγγέλουν και επαναλαμβάνουν το μήνυμα προς το εσωτερικό: «Γι΄ αυτό έχουμε ανοιχτό μέτωπο απέναντι σε αυτή την εκστρατεία. Ο βασικός στόχος είμαστε εμείς. Από την κατά μέτωπον επίθεση προσπαθεί τώρα να αποτρέψει τις διαρροές λέγοντας ότι “είμαστε συγγενείς και θα συνεργαστούμε”».

Στο κείμενο καταγγέλεται και η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως κεντρώος και φιλελεύθερος, ώστε να λεηλατήσει και αυτός με τη σειρά του τους εκλογείς της δημοκρατικής- προοδευτικής παράταξης.

Το non paper της Χαριλάου Τρικοούπη

1. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα δικομματικό σκηνικό πόλωσης επιδιώκοντας να συσπειρώσουν δυνάμεις και να αποδυναμώσουν το Κίνημα Αλλαγής. Η παρέμβαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, με τα σαφή και αυστηρά μηνύματα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι η απάντηση στην προσπάθεια κάποιον να στήσουν αυτό το δικομματικό σκηνικό πόλωσης σε βάρος του ζωτικού χώρου του Κινήματος.

Δεν θα τους περάσει , δεν θα τους αφήσουμε. Το πώς και ποιοί προσπαθούν να στήσουν «πόλεμο» φάνηκε περίτρανα και από τα πρωτοσέλιδα των φιλικών εφημερίδων της κυβέρνησης την επομένη (Παρασκευή) της παρέμβασης της Προέδρου. Φαίνεται επίσης και από τις παρεμβάσεις «καρμπόν» κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν επιχειρείται να εμφανιστεί ότι ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά γίνονται σοσιαλδημοκράτες, ενώ ο Κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν είναι δεξιοί αλλά έχουν μετατραπεί σε φιλελεύθερους που εκφράζουν το χώρο του Κέντρου. Η διμέτωπη αυτή επίθεση από δεξιά και αριστερά έχει ως στόχο τη συνέχιση της λεηλασίας του χώρου ώστε να μην του επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τον τελευταίο καιρό η έμφαση δίνεται στην άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταβληθεί ή μεταβάλλεται σταδιακά σε ένα σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα και επομένως μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με την ελληνική κεντροαριστερά και συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής που την εκπροσωπεί πολιτικά.

Η συζήτηση αυτή είναι φανερό ότι προωθείται, κατά κύριο λόγο από το Μαξίμου, μέσω των προπαγανδιστικών μηχανισμών του, φιλικών του πολιτικών κύκλων και προσώπων του ευρύτερου χώρου. Στόχος των εμπνευστών αυτής της υποτιθέμενης μετάλλαξης του κ. Τσίπρα, είναι η εμφάνισή του τώρα ως έναν σοβαρό πολιτικό που ξεπέρασε πλέον τις παιδικές πολιτικές αρρώστιες ( που μας στοίχησαν 200δις) και τώρα με την αποδοχή και των ευρωπαίων εταίρων μπορεί να ηγηθεί του συνόλου της Κεντροαριστεράς ώστε να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι και γιατί όχι στην κυβερνητική εξουσία μετεκλογικά.

Προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του σχεδιασμού αποτελεί είτε η δορυφοριοποίηση του Κινήματος Αλλαγής είτε η διάσπαση και διάλυσή του. Γι΄ αυτό έχουμε ανοιχτό μέτωπο απέναντι σε αυτή την εκστρατεία. Ο βασικός στόχος είμαστε εμείς. Από την κατά μέτωπον επίθεση προσπαθεί τώρα να αποτρέψει τις διαρροές λέγοντας ότι “είμαστε συγγενείς και θα συνεργαστούμε”. Το ζήτημα αυτό θα το έχουμε μπροστά μας όλο το επόμενο διάστημα.

2. Από πού μπορεί κανείς να συμπεράνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του ή ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, έχουν μετακινηθεί πολιτικά στην Κεντροαριστερά; Υπάρχει έστω μία δήλωση, μία αναφορά τους, μία ομιλία τους στην οποία να λένε ότι γι’ αυτούς η περίοδος της επαναστατικής γυμναστικής τελείωσε και έγιναν πλέον σοσιαλδημοκράτες; Δεν υπάρχει καμία. Αντίθετα συνεχίζουν με κάθε ευκαιρία να λένε πως είναι αριστεροί και μάλιστα ορισμένοι πολύ αριστεροί! Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και σκοπεύει να παραμείνει.

3. Τους κάνει κεντροαριστερούς ευρωπαϊστές η συμμετοχή (ως παρατηρητή) του κ. Τσίπρα στις συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που για τους δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες (κακώς) τον καλούν. Όχι βέβαια, αυτό τους κάνει απλώς καιροσκόπους, αφού ούτε έχουν ζητήσει να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ούτε και στην ομάδα ευρωπαίων Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ο κ.Τσίπρας ξέρει ότι δίχως αναφορά στους Σοσιαλδημοκράτες δεν θα έχει κανένα ισχυρό σύμμαχο στην Ευρώπη. Από την άλλη οι Σοσιαλδημοκράτες τον χρησιμοποιούν για να απευθυνθούν στο αριστερό κοινό των χωρών τους το οποίο αγνοεί τι εστί ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας. Οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Γι΄ αυτό συνεργάζονται με την κυβέρνησή της. Η ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής, που είναι ο εταίρος τους στην Ελλάδα και η ανατροπή των συσχετισμών υπέρ του, είναι κάτι που θα υποδέχονταν με ιδιαίτερη χαρά.

4. Τους κάνει μήπως σοσιαλιστές και αριστερούς, η τρίχρονη και πλέον, αρμονική κυβερνητική συμβίωση τους με τον Πάνο Καμμένο και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ; Ποιο αριστερό ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο συνεργάστηκε και συμμάχησε κυβερνητικά με μια από τις πιο μαύρες εκφράσεις της Δεξιάς;…Ποτέ, πουθενά και κανένας. Αντιθέτως από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν ντρέπονται γι’ αυτό. Αυτό αποδεικνύει πως ό ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν τις αρχικές ιδρυτικές του δεσμεύσεις δεν τηρεί και έχει πλέον μεταβληθεί σε έναν άκρως λαϊκίστικο πολιτικό οργανισμό όπου κυριαρχεί ο κυνισμός, ο αμοραλισμός και η με κάθε τρόπο και μέσο επιδίωξη για παραμονή στην εξουσία.

5. Για τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών (S & D), Ούντο Μπούλμαν, που κάλεσε τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους «στο δρόμο για το μέλλον της χώρας και να απομακρυνθούν από τη δεξιά»: Ο κ.Μπούλμαν είναι στέλεχος του SPD. Aς πει στο κόμμα του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση με τη Μέρκελ. Ξεχάσαμε ότι ο κ.Τσίπρας έπαιρνε τηλέφωνο τον Σούλτς και του ζητούσε να κάνει κυβέρνηση με τη Μέρκελ.

6. Σε καμιά περίπτωση λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε έχει δείξει στοιχεία ή διάθεση μετασχηματισμού του σε ένα ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Εξακολουθεί να αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς (παρότι συγκυβερνά με ένα κόμμα της ακροδεξιάς) και παρότι εφαρμόζει τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε αυτές. 'Όσο αντιφατικό κι αν φαίνεται αυτό, δικαιολογεί στα μάτια ενός τμήματος των οπαδών του τις κυβερνητικές επιλογές υποστηρίζοντας ότι του επιβάλλονται κι ότι θα τις αναιρέσει στην πρώτη ευκαιρία. Άρα είναι περίπου προδιαγεγραμμένο και πως θα πορευθεί όταν θα βρεθεί στην αντιπολίτευση.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο της δημοκρατικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Άλλωστε σχεδόν όλες οι Ανανεωτικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις που υπήρχαν στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ έχουν αποχωρήσει σταδιακά πολύ πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία. Είναι ένα κόμμα βαθιά λαϊκιστικό, με νεοκομμουνιστικές – τριτοδιεθνιστικές αναφορές και ολοκληρωτικού τύπου αντιλήψεις, πολύ πέραν από τις αξίες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, εχθρικό στις θεσμικές λειτουργίες της φιλελεύθερης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το αποδεικνύει αυτό με την εχθρότητα απέναντι στην διαφορετική πολιτική άποψη, την εμφυλιοπολεμική ρητορεία και την προσπάθεια του με κάθε δυνατό τρόπο και απίθανες επινοήσεις να ελέγξει την ελεύθερη ενημέρωση τις παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη και την πλήρη καταστρατήγηση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών. Η άποψη "έχουμε την κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε την εξουσία", παραπέμπει στη σταλινική παράδοση και όχι στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

8. Υπάρχουν πράγματι μερικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ που οι απόψεις τους είναι κοντά σε αυτές τις ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι ισχνή μειοψηφία και δεν υπάρχουν καν ως ορατή τάση. Η ταυτότητα του χώρου καθορίζεται από την ηγεσία. Και η ηγετική ομάδα (Τσίπρας, Παππάς, Τζανακόπουλος, Σκλουρλέτης) κάθε άλλο παρά από σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις εμφορείται. Επίσης η εσωκομματική αντιπολίτευση (“53”, Ν. Φίλης) από αριστερή σκοπιά ασκεί κριτική στον κ.Τσίπρα και την κυβέρνηση κι όχι από σοσιαλδημοκρατική.

9. Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει αλλάξει παρέες στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει και το βασικό πυρήνα των αντιλήψεών του. Κι αυτό φαίνεται στους τομείς που δεν εμπίπτουν στις μνημονιακές υποχρεώσεις. Αντί για μια σύγχρονη, αξιοκρατική διοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το δικό του πελατειακό κράτος. Διέπεται από ολοκληρωτικές αντιλήψεις στον τρόπο που προσεγγίζει τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Στην Παιδεία, αντί για βήματα εκσυγχρονισμού επιστρέφουμε σε ρυθμίσεις που απηχούν ιδεολογικά στερεότυπα της δεκαετίας του '80.

10. Ο κύριος στρατηγικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη πως η ήττα τους στις επόμενες εκλογές είναι περίπου βέβαιη, δεν είναι σήμερα η ΝΔ. Είναι η κεντροαριστερά και πολιτικός χώρος που την εκφράζει, το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό τον πολιτικό χώρο είναι που λεηλάτησε τα προηγούμενα χρόνια για να έρθει στην εξουσία, την επιρροή αυτού του χώρου θέλει να απομειώσει τώρα με κάθε τρόπο. Άλλοτε με επιθέσεις φιλίας άλλοτε με επιθέσεις λάσπης. Αν η κεντροαριστερά και το προοδευτικό κέντρο που σήμερα εκφράζονται με το Κίνημα Αλλαγής συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε πανωλεθρία και η ήττα του θα είναι στρατηγική. Τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της πολιτικής μάχης που θα δοθεί σε αυτό τον χώρο και αυτό θα αποβεί κρίσιμο για την πορεία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο Γ.Γ ΤΟΥ ΚΚ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΜΑΤΙΑΣ ΡΑΚΟΣΙ(4,5%) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟ Σ.Κ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΚΟΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σ.Κ. ΚΑΙ Κ.Κ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΡΑΚΟΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Σ.Κ.ΟΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΡΟΠΛΙΖΑΝ.ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΑΠΤΟΗΤΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΙΤΟΚΛΑΣΑΤΟ ΤΟΥ Σ.Κ ΣΤΗΡΙΞΗ.ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΠΛΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΕΦΑΛΟ ΤΟ Σ.Κ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΙΚΕ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ. ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΥΤΟ?ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΟΥ.

ςς

οταν εσεις οι γκασμαδες του πασοκ,ψηφιζετε οτι λεει ο συριζα,οπως υιοθετηση μωρων απο τους γκει και γκεισες,και το θεωρειτε προοδευτικο τι να σας κανουμε,μας διωχνετε,ρε γιδια πασοκοι,μονον το κκε καταψηφιζει οτι ο συριζα φερνει προς ψηφιση,αυτο επρεπε να το κανει το πασοκ,δε νογατε να μοιρασετε δυο γαιδουριων αχερο,το πασοκ πρεπει να κανει το εξης,εαν η νδ παρει αυτοδυναμια το πασοκ δεν συνεργαζετε με κανεναν,απλα στηριζει με παθος την παραπομπη του συριζα στο ειδικο δικαστηριο,εαν η νδ,δεν παρει αυτοδυναμια το πασοκ,συνεραζετε με τη νδ για να στειλει το συριζα στο ειδικο δικαστηριο και καταργουν την απλη αναλογικη,αφου περασει ενας χρονος παμε σε εκλογες,τοτε ο συριζα θα βρεθει στο 2% μονον ετσι θα απαλαγουμε απο την διεστραμενη αριστερα του συριζα,.

ένα μάτσο

Μεγάλο κείμενο των νεοπασοκων γεμάτο αρλούμπες . Γνωρίζουμε τι είναι ο συριζα : πολιτικοί τυχοδιώκτες που με άνεση μπορούν να αλλάζουν θέσεις και απόψεις . Εσείς τι είστε ;; Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία που λέτε ότι εκφράζετε έχει εξαφανιστεί απο τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και με την συνθήκη του Μάαστριχτ η εφαρμογή νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε όλη τη ΕΕ αποτελεί μονόδρομο . Οπου εκλέχτηκαν σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν εφάρμοσαν τις συνταγές της πάλαι ποτέ ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που λιβανίζετε αλλά παραλαγές νεοφιλελεύθερης πολιτικής απολύτως συμβατής με τα πλαίσια της ΕΕ . Αρκετά κοροϊδέψατε τους πολίτες στο παρελθόν . Φτάνει . Η τακτική που λέτε να ακολουθήσετε δηλαδή σφήνα ανάμεσα σε ΝΔ και συριζα εγγυάται με σιγουριά την πορεία σας πρός εξαφάνιση . Οποιος θέλει να τιμωρήσει και τη ΝΔ και το συριζα κάνει άλλες επιλογές . Εσάς ποτέ .

Πίνδαρος

Φώφη πρέπει να ρίξεις ένα γερό μαρσάρισμα στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές , που αφού μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό να συγκυβερνήσουμε με τη Ν.Δ. και μας γονάτισαν, τώρα πάνε να μας εξαφανίσουν. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι σύντροφοι μόνο την δουλειά του προσπαθούν να κάνουν.

y

...βουλωμενο γραμμα διαβαζετε εκει στη Χ.Τρικουπη !!!! Εσεις με την ΝΔ και ο Συριζα με τους ακροδεξιους του Καμμενου. Που ειναι η διαφορα;;;;; Την δεξια καλα την υπηρετειτε. ΞεΦΤΙΛΕΣ

Η άποψη μου

Όλα σωστά περί Σύριζα , όμως ο Κυριάκος είναι πράγματι Κεντρώος φιλελεύθερος και θα το αποδείξει, άλλωστε αρχή άνδρα δείκνυσι. Νομίζω οτιδήποτε προέρχεται απο τον Μαρξισμό όπως και η Σοσιαλοδημοκρατία είναι ιδεοληπτικό ,ουτοπικό και αντιπαραγωγικό . Οι λύσεις βρίσκονται στο κέντρο ,στην μέση οδό ,αλλά επειδή η χώρα έχει στρίψει τα τελευταία 40 χρόνια αριστερά, (εκτός 3 χρόνων με Μητσοτάκη)πρέπει τώρα να στρίψει δεξιά για να ξαναβρεί την σωστή πορεία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

IMG_1839

Μετά την χθεσινή επεισοδιακή περιοδεία στο Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τα... άκουσε και στη Βέροια για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν έξω από την αίθουσα που μιλούσε ο υπουργός και συνεχίστηκαν και εντός αυτής, προκαλώντας την εμφανή ενόχλησή του

91
D2HrO6JWoAE0MfP

Ολοκληρώθηκε η τριμερής στο Ισραήλ - Με κοινή δήλωση, Τσίπρας, Νετανιάχου και Αναστασιάδης καταδικάζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Στόχος μας ένα ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των ενεργειακών πόρων, επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των συνομιλιών  - Η παρουσία του Πομπέο αποτελεί απτή απόδειξη ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης 

6