Τσίπρας: Σχεδιάζουμε την ανάκτηση του χαμένου εισοδήματος

19476534

«Αφήνουμε πίσω μας τον σκοτεινό ορίζοντα της ύφεσης και της επιτροπείας - Ο τομέας της καινοτομίας είναι εκ των πραγμάτων αξιοκρατικός», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο digital economic forum του ΣΕΠΕ - Αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του VAR στα ελληνικά γήπεδα

"Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα στην ανάκτηση του χαμένου εισοδήματος και στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τον τόπο, αφήνοντας πίσω μας τον σκοτεινό ορίζοντα της ύφεσης, της επιτροπείας, της απαισιοδοξίας και των μειωμένων προσδοκιών", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο digital economic forum του ΣΕΠΕ.

Η συζήτηση για την καινοτομία και το στρατηγικό ρόλο των επιχειρήσεων πληροφορικής, νέων τεχνολογιών και επικοινωνίας, στην ανάπτυξη, είναι η συζήτηση του μέλλοντος, είπε και σημείωσε πως "είναι ενθαρρυντικό ότι μετά από μια μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης είμαστε πια σήμερα σε θέση να αλλάξουμε την ατζέντα, να κοιτάξουμε μπροστά, να μιλήσουμε θετικά και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα".

Με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021, η Ελλάδα εντάσσεται στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη δημοκρατικοποιώντας την πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για όλους τους πολίτες, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ήταν ένα αναγκαίο βήμα, ένα ώριμο, που, όμως, εμείς υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία έχουν σχεδιάσει τέσσερα εμβληματικά έργα και έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότησή από εθνικούς πόρους και θα έχουν ανάδοχο εντός έτους".

"Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες είναι η νέα πρωτοπορία, η κρίσιμη ομάδα ανθρώπων που θα συνδέσουν την ελληνική οικονομία με το μέλλον της καινοτομίας και των τεχνολογικών εξελίξεων", τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αγγίζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας»

Η κυβέρνηση υλοποιεί μια σειρά έργων με την υλοποίηση των οποίων θα γίνει αντιληπτό στους πολίτες ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αγγίζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους, είπε ο πρωθυπουργός.

"Όλες οι συνδιαλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος θα γίνονται από μία πύλη, απλά και γρήγορα, από το σπίτι ή το γραφείο τους μέσω κινητού τηλεφώνου ή της λεγόμενης ταμπλέτας. Η νέα ψηφιακή πύλη θα δείχνει το νέο πρόσωπο του δημόσιου τομέα: Σύγχρονο και ευέλικτο στη βάση της διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου".

Το πρόγραμμα Ερευνώ, Δημιουργώ, Καινοτομώ

Ναυαρχίδα της προσπάθειας της κυβέρνησης αποτελεί ο σχεδιασμός, η προκήρυξη και η υλοποίηση του προγράμματος «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ (ΕΔΚ)», είπε ο πρωθυπουργός.

Βασικός στόχος της ενιαίας αυτής δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Ο συνολικός αριθμός των προτάσεων που αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση είναι 685, με συνολική Δημόσια Δαπάνη 394 εκατ. ευρώ.

Η εφαρμογή του VAR στα ελληνικά γήπεδα

Στην εφαρμογή του VAR στα ελληνικά γήπεδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως ένα από τα έργα που είναι προς υλοποίηση σε ότι αφορά την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Όπως είπε, η εφαρμογή του VAR θα υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων από τους διαιτητές ποδοσφαιρικών αγώνων και θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Περισσότεροι από 10.000 Έλληνες απασχολούνται σε καινοτόμες εταιρείες

"Σήμερα, περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Έλληνες απασχολούνται σε καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν έδρα στη χώρα και εσείς μπορείτε να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τους επόμενους ταλαντούχους νέους αυτού του τόπου , αλλά και για αυτούς που απογοητευμένοι εγκατέλειψαν τη χώρα μας για να δημιουργήσουν στο εξωτερικό", είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε πως η γνώση είναι ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα κι αυτό μας αναγνωρίζεται διεθνώς γιατί, δυστυχώς στο εξωτερικό απασχολούνται σήμερα χιλιάδες καταρτισμένοι νέοι και νέες μας, που η κρίση τους ανάγκασε να φύγουν από τη χώρα.

Με το νέο αναπτυξιακό Νόμο και την αύξηση των πόρων για έρευνα και καινοτομία στο 1% του ΑΕΠ ,για πρώτη φόρα στα χρόνια της κρίσης, όπως είπε, "επιχειρούμε για πρώτη φορά να φέρουμε τα Πανεπιστήμια, τα ερευνητικά μας κέντρα και το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας στο επίκεντρο του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού".

Η Ελλάδα αξιώνει την ανάκτηση της αυτοδυναμίας της

"Η χώρα μας, μετά από 8 δύσκολα χρόνια, εξάρτησης και εξωτερικού έλεγχου αξιώνει την ανάκτηση της αυτοδυναμίας της. Έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες για την επιστροφή σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και την σταδιακή πτώση της ανεργίας", επισήμανε ο πρωθυπουργός.

"Πείσαμε ότι μπορούμε να ισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά της χώρας και να εφαρμόσουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως πείσαμε ότι μπορούμε, ως χώρα, να αλλάξουμε νοοτροπία", σημείωσε και απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Φόρουμ υπογράμμισε: "Ο δικός σας χώρος δίνει το θετικό όραμα για την έξοδο από την παγίδα της μιζέριας και της εθνικής αυτοϋπονόμευσης, προς ένα μέλλον δημιουργίας και αυτοπεποίθησης. Και το μήνυμα που εκπέμπετε είναι ότι με σωστή δουλειά, σχέδιο και επινοητικότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε αξία και να εμπνεύσουμε αισιοδοξία στους παραγωγικούς ανθρώπους του τόπου μας. Εσείς άλλωστε γνωρίζετε καλύτερα ότι το παλιό μοντέλο της ευνοιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων δεν μπορεί να μας πάει μακριά στο σύγχρονο περιβάλλον του παγκοσμιοποιημένου ανταγωνισμού. Ο τομέας της καινοτομίας είναι εκ των πραγμάτων αξιοκρατικός".

Η «Δίκαιη Ψηφιακή Ανάπτυξη» 

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι η πολιτική της Δίκαιης Ψηφιακής Ανάπτυξης και συμπυκνώνεται στο σύνθημα «Το Αύριο, Σήμερα, για Όλους», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

"Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση αλλά και ιδεολογική μας αναφορά, ότι οι ίσες ευκαιρίες, η ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στα εργαλεία της νέας εποχής, για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες, σε όποιο σημείο της επικράτειας και αν κατοικούν, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Και αυτή την υποχρέωσή μας είμαστε έτοιμοι να την εκπληρώσουμε.


ΣΧΟΛΙΑ (40)

Βαλεντίνη

Είχε δείξει ο κολλητός του Λαζόπουλος ένα video , όπου έδειχνε μία ηλικιωμένη κυρία ( ποτέ δε λέμε γριά ) να σκουπίζει με την ηλεκτρική σκούπα. Ενώ το καλώδιο είχε βγεί απ' την μπριζα , επειδή η εν λόγω κυρία ήταν κωφή , συνέχιζε να σκουπίζει , νόμιζε δηλαδή ότι σκουπίζει . Το ίδιο κάνει καί ο Τσίπρας ...... νομίζει ότι μας σώζει .......!!!!!!!!!!!!!!

kios

H Φωτίου λέει «μα για απατεώνες μας περάσατε»;. E ναί

ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ

ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ!

fredy

Φανταζομαι την μετά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εποχή, πού δέν θα μπορεί αυτός κι ο άλλος συνέταιρός του στήν κυβέρνηση,να κυκλοφορήσουν γιατί θα γλυστράνε από το πολύ φτύσιμο του κόσμου.Τώρα για τα ψέματά τους...έ!..αυτό πάλι είναι αναμενόμενο και δέν μας κάνει εντύπωση...άλλωστε στην εξουσία ανέβηκαν μέ ένα σωρό απο ψέματα...τώρα θα κολώσουν?

Κατερίνα

Ναυαρχοποίηση του Προγράμματος Θεσσαλονίκης και Ταξιαρχοποίηση του Παράλληλου Προγράμματος.Καλή ιδέα.

wtf

Πινοκιο τα ψεμματα σου δεν περνανε πια, οι μερες σου μετρημενες, οσο πιο γρηγορα ξεκουμπιστεις τοσο πιο γρηγορα θα ανασανουμε! Στα τσακιδια λαοπλανε ψευτη που σε επιασε τωρα ο πονος για τα εισοδηματα οταν με χαμογελα κατεστρεψες την μεσαια ταξη με την στοχευμενη υπερφορολογηση!

ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ

ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΕΡΑ Η ΠΡΩΗΝ ΚΝΙΤΙΣΑ ---ΝΥΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΡΙΑ

Στρατιτζικ Ντιζαινερ

Έχει τον Καρανίκα σύμβουλο για τον στρατηγικό σχεδιασμό. «Γκο μπακ του σλιπ»

αντε ρε χαχα

εχεις ξεφτιλισει πλεον καθε εννοια..αριστερα δεξια κεντρο ολα τα ιδια ειναι για εσενα .Σκοπος σου ειναι να γευτεις μεχρι και την τελευταια σταγονα της εξουσιας.ΔΕΝ πειθεις

Βαλεντίνη

Πάλι δεν πήρες τα χάπια σου ρε Πινόκιο; Αφού ψήφισες μειώσεις συντάξεων , αφορολογητου ,κ.λ.π , πότε θα δώσεις αυξήσεις, στον άλλο κόσμο ; Βρωμιάρη .......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης