Μητσοτάκης: Η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη μετά τις επόμενες εκλογές

19461233

Από τη Θεσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα τα μέλη και τα στελέχη τουκόμματος -  «Η αντίστροφη μέτρηση για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά έχει αρχίσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Τη βεβαιότητα, ότι «μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και νέων εκλογών, κατά τη διάρκεια διαλόγου που είχε το απόγευμα με νεολαίους, φοιτητές και φίλους του κόμματος.

«Ο σκοπός μας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και έχω πει δημόσια και το επαναλαμβάνω ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε μια ευρεία κοινωνική και πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα μας επιτρέψει με μεγαλύτερη άνεση να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης - απαντώντας σε σχετική ερώτηση μιας νέας, φίλης του κόμματος του - και πρόσθεσε:

«Αυτό που μπορώ να σου πω είναι, ότι είμαι σίγουρος, ότι μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη. Με άλλα λόγια, δε θα πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική, όπως ενδεχομένως θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Είμαι σίγουρος, ότι με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο, η χώρα την επόμενη μέρα θα έχει κυβέρνηση, διότι αυτό θα είναι τελικά το αίτημα των πολιτών, όπως θα εκφραστεί στην κάλπη».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια «πολιτική αλλαγή» που θα βοηθήσει να έρθουν επενδύσεις, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ώστε να έχουν οι νέοι ένα καλύτερο μέλλον, να αναχαιτιστεί το brain drain, αλλά και για υπάρχει μια προοπτική μελλοντικά για όσους θελήσουν να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να προσφέρουν στον τόπο.

«Να διαμορφώσουμε, όχι απλά μια ισχυρή πολιτική πλειοψηφία, αλλά μια κοινωνική δυναμική συμπόρευσης πολιτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα αξίζει καλύτερα και ότι χρειάζεται μεγάλες αλλαγές σε πολλά πεδία πολιτικής για να μπορέσουμε επιτέλους να φύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο, στον οποίο έχουμε μπει» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα έχουμε μια δύσκολη δουλειά, την επόμενη μέρα, να ενώσουμε και πάλι τον ελληνικό λαό» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Το λέω, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε μια ακραία διχαστική νοοτροπία και σε ένα πολιτικό λόγο που με μεγάλη άνεση κυλά την δημόσια αντιπαράθεση στη λάσπη. Προσωπικά, δεν έχω καμιά διάθεση να ακολουθήσω σε αυτή την τακτική. Και πιστεύω ότι κι εσείς, ως νέα γενιά, ως νέοι άνθρωποι, δε θα το θέλατε αυτό. Το τελευταίο, το οποίο θέλετε, είναι να βλέπετε πολιτικούς αρχηγούς να μαλλιοτραβιούνται και να ανταλλάσουν ανακοινώσεις που σε καμιά περίπτωση δε συνάδουν με το λόγο που πρέπει να εκφράζει ένας πολιτικός. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να σας μιλήσουμε για τα προβλήματά σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με τους νέους, απαντώντας σε ερωτήσεις τους σχετικά με το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για την ανεργία, την εκπαίδευση, την καινοτομία, κ.α., επεσήμανε την αξία της αριστείας, ως επιβράβευση της προσπάθειας και κάλεσε τους νέους να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους.

«Εγώ δε δέχομαι μια Ελλάδα που συστηματικά αποδίδει κάτω από τις προδιαγραφές της. Αυτό σημαίνει το «αξίζουμε καλύτερα». Είναι κάτι που πιστεύω βαθιά και είμαι σίγουρος ότι το πιστεύετε κι εσείς σα νέα γενιά και ελπίζω ειδικά στη νέα γενιά, στις δικές σας ηλικίες, αυτός ο λόγος να βρει ένα πραγματικό αντίκρισμα. Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η πολιτική είναι προσφορά, αλλά είναι και η δυνατότητα που έχουμε να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες» και προέτρεψε τους νέους, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, να επιδιώκουν να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια ζωή.

«Και θέλω κι εσείς, απέναντι σε αυτή την γκρίζα πραγματικότητα, απέναντι στη μιζέρια, απέναντι στον κυνισμό, που συχνά όλοι μας βιώνουμε, να κρατήσετε αυτήν την έμφυτη αισιοδοξία και να βάλετε κι εσείς, όπως σας είπα πριν, το δικό σας λιθαράκι σε μια μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν αφορά εμένα, δεν αφορά τη ΝΔ, δεν αφορά το κόμμα μόνο, αφορά όλους μας, αφορά το κοινό μας μέλλον. Γιατί, εάν δε συμμετέχουμε στα κοινά δεν έχουμε και λόγο να ζητάμε τα ρέστα, από κανένα. Για αυτό και η ιστορία γράφεται πάντα από αυτούς που συμμετέχουν, δε γράφεται ποτέ από αυτούς που απέχουν».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική του ζωή και εάν διαθέτει «ελεύθερο χρόνο». Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει, τον αφιερώνει στην οικογένεια του, καθώς και στο διάβασμα και στην άθληση - είπε ότι προτιμά να αθλείται σε ομαδικά αθλήματα, ποδόσφαιρό και μπάσκετ -υπογραμμίζοντας και τα οφέλη της άσκησης για την υγεία και την πρόληψη ασθενειών. Ρωτήθηκε, επίσης, για το εάν επεδίωκε από μικρή ηλικία να γίνει πολιτικός και απάντησε ότι μέχρι κάποια νεαρή ηλικία ήταν πεπεισμένος ότι θα γινόταν γιατρός, αν και από την οικογένεια του είχε πάντοτε τα ερεθίσματα της πολιτικής.

Σε ερώτηση, για το ποιους θεωρεί τους σημαντικότερους Έλληνες ιστορικούς ηγέτες, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πρώτον τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τη διορατικότητα και για τον τρόπο του να κυβερνά και να πράττει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, επιφυλάχθηκε να μιλήσει «για ευνόητους λόγους» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σημειώνοντας μόνο ότι, ανάμεσα στα πολλά που διδάχθηκε από εκείνον, ήταν να λέει την αλήθεια, ακόμη και εάν δεν είναι ευχάριστη, ενώ εξήρε επίσης την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Χαρίλαου Τρικούπη.

«Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και να σας πω μόνο αυτό, το οποίο λέω και στα δικά μου τα παιδιά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Να βάζετε πολύ υψηλούς στόχους και να αγωνίζεστε σκληρά για να τους πετύχετε. Μη συμβιβαστείτε ποτέ με την μετριότητα».

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Μια

χαρα κυβερνηση εχει.........διοριζαται εσεις στο παρελθον ? Διοριζει και αυτος..........μολις βολεψει οσους χρειαζεται μια χαρα θα συνκυβενησετε με τη Φωφωκα απο κοντα δικαιωματικα λογω πελατολογιου...........και η αιχμαλωσια των πολλων απο τους λιγους καλα θα κρατει...ΥΓ μην σκουζουν οι εκτος πελατολογιου δεν εισακουονται...............

zz

Σίγουρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη η χώρα , η το αριστερό η το δεξιό την κυβερνήσουν από το ίδιο δένδρο είναι, από αυτό με τον κορμό στην μέση . Άλλο δένδρο χρειάζεται η ΕΛΛΑΔΑ όχι τα κλασσικά της πλάκας .

Κρίσιμο ερώτημα

τι θα κάνει όταν θα ξαναρχίσουν να καίνε την Αθήνα ;

Φριφρίκος

Ούτε η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη αλλά ούτε και η ΝΔ. Μετά τις εκλογές η ΝΔ θα ψάχνει για αρχηγό αλλά είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Με αυτό το σκηνικό θα κυβερνά ο Τσίπρας ξανά και ξανά.

Άκης

Και πάλι θα ψηφίσουμε τους ίδιους και τους ίδιους ως ταπεινός λαός που είμαστε!!!!Καλά μας κάνουν οι ξένοι

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Φααααααααααααααααααππππππππππππ......... ο Γκάλης στον κοκκίνισε τον σβέρκο γουρλομάτη!

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Η ΝΔ έπαψε πλέον να εκφράζει τον παραδοσιακό νοικοκύρη δεξιό γιατί εξελίχθηκε σε αριστερό προοδευτικό κόμμα που δεν έχει καμιά διαφορά με το κλεφτοπασοκ και τους συριζομαδούρους.

κούλη

ονειρα, πουλιά μου ταξιδιάρικα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Τι ωραία που τα λένε όλοι οι πολιτικοί, όταν είναι στην αντιπολίτευση!! Για την αντιπολίτευση, όλα τα προβλήματα λύνονται στο τραπέζι και μετά μόλις γίνουν κυβέρνηση, χάνουν τον μαγικό αλγόριθμο και τα ρίχνουν στους προηγούμενους και πάλι από την αρχή. Όλοι οι σημερινοί πολιτικοί, θα πρέπει να αποκλεισθούν από τις επόμενες εκλογές, να μην μπορούν δηλαδή να θέσουν υποψηφιότητα και ούτε να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής και από την οικογενειοκραττία. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η λύση για να βρει η Ελλάδα τον δρόμο της, αυτόν που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα, είναι να σχηματισθεί μία κυβέρνηση από ακαδημαϊκούς και επιστήμονες διεθνούς κύρους, (και έχουμε αρκετούς από αυτούς), να μείνουν στην εξουσία τουλάχιστον μία τετραετία, να βάλουν με ανιδιοτέλεια και αξιοκρατία, τα πράγματα στην θέση τους και μετά να προκηρύξουν εκλογές, στις οποίες θα έχει αποκλεισθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέφεσθαι, σε όλους όσους έχουν μετάσχει σε κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια, όπως επίσης και στους γόνους των σημερινών πολιτικών. Έχει πολύ σαπίλα η σημερινή πολιτική αλλά και αυτοί που την εκπροσωπούν.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η Δημοκρατια ειναι ενα ευαισθητο πολιτευμα που τελειοποιειται σιγα-σιγα και προσεκτικα τωρα και 2500 χρονια που την καθιερωσαν οι αρχαιοι Ελληνες προγονοι μας. Η παραμικρη αλλαγη στη λειτουργια της, που δεν εχει δοκιμασθει στην πραξη και στο χρονο, επιφερει τον εκφυλισμο της.Ει δατε ποσο εκφυλιστηκε η Δημοκρατια μας, οταν περιφρονησαμε τους εμπειρους πολιτικους και εκλεξαμε εναν νεο,ψευτη,αθεο,που δεν πιστευει στις παραδεδεγμενες ελληνικες Αξιες:Πατριδα,Θρησκεια,Οκογενεια αλλα πιστευει στην Παγκοσμιοποιηση και ειναι οργανο της!Ειδατε δηλ. τι παθαμε με τον Τσιπρα και τι θα παθουμε ακομη...!; Προσοχη λοιπον μεγαλη στις αλλαγες και τις ''καινοτομιες'' !

Kanaliotis

Απο Ακαδημαϊκούς ?.... κυβέρνηση απο ακαδημαϊκούς ?

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Τι ωραία που τα λένε όλοι οι πολιτικοί, όταν είναι στην αντιπολίτευση!! Για την αντιπολίτευση, όλα τα προβλήματα λύνονται στο τραπέζι και μετά μόλις γίνουν κυβέρνηση, χάνουν τον μαγικό αλγόριθμο και τα ρίχνουν στους προηγούμενους και πάλι από την αρχή. Όλοι οι σημερινοί πολιτικοί, θα πρέπει να αποκλεισθούν από τις επόμενες εκλογές, να μην μπορούν δηλαδή να θέσουν υποψηφιότητα και ούτε να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής και από την οικογενειοκραττία. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η λύση για να βρει η Ελλάδα τον δρόμο της, αυτόν που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα, είναι να σχηματισθεί μία κυβέρνηση από ακαδημαϊκούς και επιστήμονες διεθνούς κύρους, (και έχουμε αρκετούς από αυτούς), να μείνουν στην εξουσία τουλάχιστον μία τετραετία, να βάλουν με ανιδιοτέλεια και αξιοκρατία, τα πράγματα στην θέση τους και μετά να προκηρύξουν εκλογές, στις οποίες θα έχει αποκλεισθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέφεσθαι, σε όλους όσους έχουν μετάσχει σε κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια, όπως επίσης και στους γόνους των σημερινών πολιτικών. Έχει πολύ σαπίλα η σημερινή πολιτική αλλά και αυτοί που την εκπροσωπούν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myrs01

Το παρασκήνιο της παραίτησης της κόρης του Μάνου Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» - Εύλογα ερωτήματα για το αν ήξεραν -και ποιοι- τις δικαστικές της περιπέτειες - Στον Χριστόφορο Βερναρδάκη «χρεώνουν» την εισήγηση για την τοποθέτησή της στην ευρωλίστα

8
tsironis0

Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά - Οξύτατες αντιδράσεις - Αυτά ακούνε οι Τούρκοι και τους ανοίγει η όρεξη, απάντησε ο δήμαρχος Μεγίστης - Για ανευθυνότητες και επιπολαιότητες μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

69
myrsini_main01

Αποδεκτή έγινε η -αναμενόμενη- παραίτηση από την υποψηφιότητα για την ευρωβουλή μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος ότι εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της - Εντυπωσιάζουν οι ψευδείς και παιδαριώδεις ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην επιστολή της προς το Μαξίμου 

47