Βέτο από 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

fotioumesa

Προκαλεί η Φωτίου: Αχός σηκώθηκε χωρίς λόγο και αφορμή! - Προς το «όχι» κλίνουν οι ΑΝΕΛ - Ακραία πόλωση μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης - Το Μαξίμου ψάχνει δεκανίκι σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κίνημα Αλλαγής για να περάσει τις επίμαχες διατάξεις

Ακραίες συνθήκες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς καθώς η επιμονή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να διατηρεί την επίμαχη διάταξη αυξάνει την οργή τουλάχιστον δέκα βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος που απαιτούν την απόσυρσή της ενώ παράλληλα τους φέρνει σε εμφύλια σύγκρουση με την πτέρυγα των λεγόμενων «δικαιωματιστών».

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά πως εάν τελικά διατηρηθεί το πολιτικά προβληματικό άρθρο 8 του σχεδίου νόμου, δεν κινδυνεύει με καταψήφιση καθώς η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι προσανατολίζονται στην υπερψήφισή του. Επίσης, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά την συζήτηση των προωθούμενων διατάξεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επιφυλάχθηκε για την στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία του επίμαχου άρθρου λέγοντας: «Υπάρχει ένα θέμα για κόσμο στην επαρχία όπου μεγάλωσα και εγώ και πρέπει να το δούμε. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Θα το σκεφτώ».

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χ.Α. αναμένεται να καταψηφίσουν.

Θεανώ Φωτίου: Αχός σηκώθηκε χωρίς λόγο και αφορμή

Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εισηγητών των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην επιτροπή της Βουλής η εισηγήτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου δήλωσε «εξαιρετικά ευχαριστημένη από την συζήτηση που διεξάγεται» ενώ σε άλλο σημείο άφησε αιχμή για τους κυβερνητικούς βουλευτές που διαφωνούν λέγοντας: «Θα έπρεπε στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι από τις πρωτοβουλίες μας».

«Για να τα ξανασκεφτούμε από την αρχή. Ένας αχός σηκώθηκε χωρίς λόγο και αφορμή. Ο νόμος διασφαλίζει τα πάντα» ανέφερε επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις ενώ υποστήριξε πως δεν μπορεί να αφαιρεθεί η δυνατότητα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε διαχωρισμός μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών και θα ακυρωνόταν δικαστικώς.

Απευθυνόμενη κυρίως στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρώντας να πείσει όσους αντιδρούν με τις προωθούμενες διατάξεις ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο θέτει αλλεπάλληλους ελέγχους καταλληλότητας των γονιών. «Θέλω να πάει όλη η Βουλή μαζί ώστε να δώσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο σε χιλιάδες παιδία και οικογένειες. Εγώ δεν θέλω να εκβιάσω κάτι, ούτε η κυβέρνηση να περάσει κατά λάθος θέματα. Δεν έχουμε πρόθεση να κοροϊδέψουμε κανένα. Η αναδοχή είναι μια εναλλακτική πράξη για να πάρεις ένα παιδί και να μην είναι στο ίδρυμα. Δεν είναι υιοθεσία» ανέφερε για να υποστηρίξει «Η κοινωνία το περιμένει διακαώς. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει από τα νέα ετερόφυλα ζευγάρια που κάνουν σύμφωνο συμβίωσης γιατί εξαίρεση ομόφυλων σημαίνει εξαίρεση ετερόφυλών. Η κοινωνία φοβάται όπως φοβόταν τον πολιτικό γάμο και τις αμβλώσεις. Εμείς ως βουλευτές πρέπει να τους δείξουμε ένα δρόμο μπροστά».

Η κυρία Φωτίου ανέφερε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει τρία στάδια ελέγχου των ανάδοχων ή θετών γονέων που δεν κρίνουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό αλλά την καταλληλότητά τους ως γονείς.

Επιχειρώντας να αντικρούσει τον προβληματισμό περι λάθους πρότυπου που θα λάβουν τα παιδία στο περιβάλλον ομόφυλων ζευγαριού είπε «Μιλάτε για πρότυπα. Όμως στην αναδοχή δεν ξεκόβεται το παιδί από την φυσική του οικογένεια και τα πρότυπα τα βλέπει από την φυσική του οικογένεια και μπορεί να ξαναγυρίσει σε αυτή.

Γκρίνια, κατήφεια και εκνευρισμός

Πάντως, το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά βαρύ και σε αντίθεση με την εικόνα success story που επιχειρεί να καλλιεργήσει το Μέγαρο Μαξίμου με το αφήγημα της καθαρής εξόδου.

Στην τρέχουσα περίοδο οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος καλούνται να αντιμετωπίσουν την επικείμενη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και παράλληλα να ψηφίσουν στην Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση του 40% της ΔΕΗ.

Υπό αυτά τα δεδομένα το σχέδιο νόμου για τις αναδοχές προσθέτει μια ακόμα θηλιά στην επιβαρυμένη συνείδηση μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η ομάδα περίπου δέκα βουλευτών που αντιδρούν (Θ. Παραστατίδης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Γ. Σηφάκης, Δ. Βέττας, Γ. Ντζιμάνης, Γ. Καραγιάννης κ.α.) επικαλούνται και έναν επιπρόσθετο λόγο που αισθάνονται αγανάκτηση. Την κυρία Θεανώ Φωτίου που για μια ακόμα φορά τους φέρνει αιφνιδιαστικά αντιμέτωπους με τις απόψεις και τους ψηφοφόρους τους. Εξηγούν δε, ότι υπήρχε συμφωνία και δημόσια δέσμευση από την κυβέρνηση κατά την συζήτηση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης πως δεν θα επεκταθεί παράλληλα και το πλαίσιο για την τεκνοθεσία και την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Υπενθυμίζουν τέλος την καθεστωτική συμπεριφορά της αναπληρώτριας υπουργού απέναντί τους κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που περιέκοψε τα επιδόματα των πολυτεκνικών οικογενειών.

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.

Ελένη

Δηλαδή ρε παιδιά προοδευτικός σημαίνει και υποστηριχτής των παρά φύσιν καταστάσεων? νομίζω ο,τι αυτό δεν καλό....

...

Να απαγορευτούν επίσης οι υιοθεσίες και οι τεχνητές γονιμοποιήσεις. Αρκετά με τις ανωμαλίες.

Θα γίνουμε Ευρωπαίοι όσο και να χτυπιέστε.

Σιγά, σιγά ένα βήμα κάθε φορά, σταθερά και μεθοδικά όλο το ποτήρι ! Μέχρι τελευταίας σταγόνας ......... Όχι νομίζατε ότι υπήρχε μόνο χρήμα .............

Ελένη

Η ειρωνεία είναι πως στην εποχή μας όλοι οι "προοδευτικοί" νοιάζονται για το φυσικό περιβάλλον για όλα τα πλάσματα της γης.Εκτός από τα παιδιά που χρησιμοποιούνται πλέον ως πειραματόζωα, εκτός του φυσικού τους χώρου,που είναι οι γονείς: άντρας-γυναίκα.

Παρατηρητης1

Τους επιβαλουν να το κανουν ΑΥΤΟΙ που τους εβαλαν σε αυτες τις θεσεις τωρα πρεπει να πληρωσουν και ακομα ειναι η αρχη.

Μπά! Μαϊμού αντιδράσεις!

Αναμείνατε κωλοτούμπα !

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΙΜΑΙ 43 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ .ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

απαντηση

τι να προσεξουν ρε ταλαιπωρε;;;...οπως προσεξαν και μας κατεστρεψαν;;;;;

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Θα το προσέξουμε. Θ' αρχίσουμε πειραματικά το εγχείρημα δίνοντας στους οπισθοχαρούληδες αρχικά μικρά ρομποτάκια. Μετά θα το "ζωντανέψουμε" το πράγμα σιγά-σιγά. Τι άλλο θες ρε καταπράσινε;

ΠΡΟΣ Μ.ΠΑΣΟΚ

Θυμασαι που στα ελεγα και εδω στο Πρωτο θεμα..Οτι φωφη, μπομπολακης, ρημαδ, χαζογιωργακης, θα κανουν το ΠΑΣΟΚ την ουρα του συριζα; Και εσυ ελεγες αλλα..ε φατους στη μαπα τωρα..προσωπικα ξερω πολλους που θα φυγουν και θα ψηφισουν αλλο κομμα..

Πετρογιάννης

Άντε "κυρά-Φώφη", "ποταμίσιε"-Θεοδωράκη, "ποδηλάτη" του μένουμε Ελλάδα, "άραγε γιατί ζω"-Θεοχαρόπουλε, καιταλοιπά παιδιά είστε έτοιμοι να κάνετε γενική πρόβα, το πώς θα προδώσετε το θέμα της Μακεδονίας! Δείτε τι ψήφους χρειάζεται τώρα και ακριβώς έτσι θα είναι και το "ποτό της προδοσίας" που θα πιείτε για την υγεία του Ζάεφ και να τρίζουν από χαρά και ηδονή τα κόκκαλα του "βλήματος"-Τίτο. Δεν είναι τίποτε. Έχουμε βαρεθεί τα ονόματα Ιούδας και Εφιάλτης! Τα Θεοχαρόπουλος, Φώφη, ποταμίσιος-Θεοδωράκης, Τσίπρας, Καμμένος, Παυλόπουλος, Κοτζιάς είναι μια χαρά για το κάδρο της προδοσίας! Θα πάρουμε από τα ΙΚΕΑ το ποιό μεγάλο που έχει! Η ιστορία γι΄ αυτό είναι εδώ για να μην ξεχάσουν οι επόμενες γενιές τί έγινε σήμερα, τί κάνετε τώρα, αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ουρά...

Μιchalis Kastrinos

Αυτή δέν είχε πεί κάποτε τό περίφημο απατεώνες είμαστε! Τώρα τί λέει στήν εισήγησή της, ότι δέν πρωσπαθούν νά κοροιδέψουν τόν κόσμο! Όταν ούτε οί δικοί της βουλευτές πλέον τήν ποστεύουν! Υπάρχη συνέπεια λόγων καί πράξεων ;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D2HrO6JWoAE0MfP

Ολοκληρώθηκε η τριμερής στο Ισραήλ - Με κοινή δήλωση, Τσίπρας, Νετανιάχου και Αναστασιάδης καταδικάζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Στόχος μας ένα ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των ενεργειακών πόρων, επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των συνομιλιών  - Η παρουσία του Πομπέο αποτελεί απτή απόδειξη ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης 

1
ND_GRAFEIA

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακή εκμετάλλευση της διαβίβασης της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα – Καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει για την τροπολογία που αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων

2
zaev_again_main

«Το πρώτο γεγονός είναι ότι η "μακεδονική γλώσσα" έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή, αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ανήκει στις σλαβικές γλώσσές. Η "μακεδονική" γλώσσα είναι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της χώρας» είπε

15