Προανακριτική για Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συντάξει πόρισμα και θέλει παράταση των εργασιών!

proanakritiki_main01

Από φιάσκο σε φιάσκο η προανακριτική της Βουλής για την Novartis - Τι αναφέρεται στα πορίσματα που συνέταξαν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Προς νέα παράταση οδηγούνται οι εργασίες της επιτροπής προανακριτικής εξέτασης της υπόθεσης Novartis καθώς τα μέλη της πλειοψηφίας φαίνεται να μην μπορούν να συντάξουν εγκαίρως σε κείμενο ούτε την προειλημμένη απόφαση για αναρμοδιότητα της Βουλής να ερευνήσει την υπόθεση και επιστροφή του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος Θοδωρής Δρίτσας έστειλε επιστολή προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή, επιβεβαιώνει το αίτημα των εισηγητών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για διήμερη παράταση,  προκειμένου να γίνει πληρέστερη επιμέλεια, διόρθωση και ο τελικός έλεγχος του πορίσματος.

Ειδικότερα, σε επιστολή αναφέρει: 

Προς τα μέλη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Σας ενημερώνω ότι χθες αργά το βράδυ, ο συνάδελφος – μέλος της Επιτροπής και εισηγητής κος Νίκος Παρασκευόπουλος, με ενημέρωσε ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Επιτροπής ζητούν διήμερη παράταση για την πληρέστερη επιμέλεια, διόρθωση και τελικό έλεγχο του πορίσματος, το αδιόρθωτο κείμενο του οποίου είναι ήδη έτοιμο. Προτίθενται πάντως σήμερα να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής διά της Γραμματείας το βασικό κορμό της πορισματικής πρότασής τους.

Ανάλογο αίτημα υπέβαλλε και ο συνάδελφος βουλευτής – εισηγητής εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ κος Γεώργιος Λαζαρίδης.

Με δεδομένο ότι όπως προκύπτει και από τα πρακτικά στη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου 2018 η Επιτροπή συζήτησε ακροθιγώς αυτό το ενδεχόμενο και προνόησε για τη δυνατότητα ευελιξίας εφόσον προκύψει κάποιο πρόβλημα, θεωρώ ως υποχρέωσή μου, να σας ενημερώσω εγκαίρως σχετικά και να θέσω το ζήτημα στην κρίση της Επιτροπής στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση.

Αυτονόητο είναι ως εκ τούτου, ότι όποια ενδεχόμενη παράταση του χρόνου τελικής κατάθεσης των πορισματικών θέσεων, αφορά όλα τα μέλη της Επιτροπής από όλα τα κόμματα. Προς τούτο, μπορείτε να χειριστείτε το ζήτημα σε ότι σας αφορά κατά την κρίση σας, είτε έχετε ήδη καταθέσει κείμενο πορισματικών θέσεων, είτε όχι.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρός της Επιτροπής
Θοδωρής Δρίτσας

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής που είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι η τελευταία, ο κ.Δρίτσας θα αιτούντο νέα ολιγοήμερη παράταση καθώς το συνολικό πόρισμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι έτοιμο.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να δοθεί στην δημοσιότητα ο βασικός κορμός του πορίσματος ο οποίος ωστόσο δεν αποτελεί τελικό κείμενο προς κατάθεση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σκοπιμότητα πίσω από την καθυστέρηση «βλέπει» η αντιπολίτευση

Πηγές πάντως από την αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι η τακτική καθυστέρησης από την πλευρά της πλειοψηφίας έχει σκοπιμότητα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας επιθυμούν να προσθέσουν στο πόρισμά τους αποσπάσματα που θα απαντούν στις πορισματικές εκθέσεις που κατέθεσε σήμερα η αντιπολίτευση.

Είναι δε ενδεικτικό ότι κοινός παρονομαστής των κειμένων που παρέδωσε η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί η καταγγελία περι σκευωρίας εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να πληγούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου «έστησε» σκευωρία με στόχο την σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Οι συντάκτες του κειμένου επισημαίνουν και όσα είχαν καταγγείλει οι βουλευτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχωρώντας απο τις εργασίες της επιτροπής, οτι δηλαδή οι βουλευτές της πλειοψηφίας εκτελούν προειλημμένες αποφάσεις για κλείσιμο της υπόθεσης χωρίς ουσιαστική διερεύνηση προκειμένου να μην λάμψει η αλήθεια και να μείνει η λάσπη στα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

«Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας η Προανακριτική Επιτροπή, επέλεξε συνειδητά, να μην εξετάσει την υπόθεση. Αποφάσισε να μην εξετάσει μάρτυρες να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα, μη επιτρέποντας την αποκάλυψη της αλήθειας. Αξίζει εν προκειμένω να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται προηγούμενο, όπου το σύνολο της Αντιπολίτευσης, αλλά και το σύνολο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων να ζητούν από επιτροπή που ελέγχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει στην διερεύνηση υποθέσεως και αυτή να το αρνείται. Με τον τρόπο αυτό, η Επιτροπή κατέστη οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την Κυβέρνηση σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης» τονίζεται μεταξυ αλλων στο κειμενο.

Διαβάστε εδώ το πόρισμα της ΝΔ.

Για σκευωρία με κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και συντονισμένους χειρισμούς απόκρυψης της αλήθειας καταγγέλλει την κυβερνητική πλειοψηφία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο κ. Θεόδωρος Παπαθεωδόρου που εκπροσώπησε την ΔΗΣΥ στις εργασίες της προανακριτικής επισημαίνει στο κείμενο που κατέθεσε στον πρόεδρο της επιτροπής ότι «Η σπουδή με την οποία κατέληξε στην δήθεν αναρμοδιότητα η πλειοψηφία της Επιτροπής εντείνει την εικόνα της σκευωρίας και των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης, εφόσον η πλειοψηφία αρνήθηκε εξαρχής να επιληφθεί ακόμα και της προδικασίας, ώστε αν τελικά οδηγείτο στην διάγνωση της αναρμοδιότητας να είχε ελέγξει πρώτα την εγκυρότητα των καταθέσεων των αποκαλούμενων «ανωνύμων» μαρτύρων, οι οποίοι κατηγορούνται από όλα ανεξαιρέτως τα αναφερόμενα πρόσωπα για απόλυτα ψευδείς, συκοφαντικές και δικονομικά άκυρες μαρτυρικές καταθέσεις.

Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των μελών της Επιτροπής μας βρίσκει απολύτως αντίθετους από συνταγματικής, ποινικής και πολιτικής πλευράς».

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 17:00 την τελευταία της συνεδρίαση και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση του τελικού πορίσματος που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια εως το τέλος Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα καταγράφει στο τελικό της κείμενο ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει την επίμαχη υπόθεση και πως ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη.

Διαβάστε εδώ το πόρισμα της ΔΗΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Κόμης

Ο συριζα δεν μπορεί να συντάξει ούτε σωστό τουιτ, πόσο μάλλον πόρισμα. Χα, χα.

acritas

Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες δε φημίζονται για τη μόρφωσή τους, οι πιο πολλοί είναι αγράμματοι, άλλωστε από τις πορείες τους μάζεψαν!

γατακια

πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.... Περιμένετε τι θα πουν τα δικαστήρια με ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που συγκεντρώνονται...

Απο το FBI....

....λέμε και κλαίμε!!!

Τιμπερλαντ

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει όσοι λέτε περί φιασκου: το γεγονός οτι η βουλή στέλνει τη δικογραφία στη δικαιοσύνη σημαίνει οτι κηρύσσει εαυτήν αναρμόδια να πει οτι η δωροδοκία παραγραφηκε με το νομο περί ευθύνης υπουργών, για να μη την γλυτώσουν οι πολιτικοί όπως και ο ακης που την έφαγε μονο για το ξέπλυμα που ειναι αδίκημα διάρκειας ενω του ειχε παρά γράψει η βουλή το αδίκημα της δωροδοκίας. Δηλ οι πολιτικοί θα εξεταστούν και απο την τακτική δικαιοσύνη και για τη δωροδοκία και για το ξέπλυμα. Και για τη δωροδοκία τα πραγματα δεν είναι απλα, προβλέπονται ισόβια επειδη θα πάνε με το νομο 1608/50 περί καταχρραστων του δημοσίου!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ.ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.

ΤΕΛΑΜΩΝ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .ΤΟ ΕΣΤΗΣΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΠΑ-ΠΟΛΑΚΗ-ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.

kostasv

Προς συντάκτη : "Φιάσκο" ή "ευφυής κίνηση" ; Γιατί γράφεις "Πηγές πάντως από την αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι η τακτική καθυστέρησης από την πλευρά της πλειοψηφίας έχει σκοπιμότητα. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας επιθυμούν να προσθέσουν στο πόρισμά τους αποσπάσματα που θα απαντούν στις πορισματικές εκθέσεις που κατέθεσε σήμερα η αντιπολίτευση". Τα καλύτερα βέβαια θα έρθουν από το δικαστικό μέτωπο.

Το δικαστικό μέτωπο μόνο;;;

Μην ξεχνάς και το FBI συντροφε. FBI λέμε και κλαίμε. Πιες ένα φραποσανό τώρα.

Q

Το σκανδαλο της Novartis ηταν και ειναι στημμενο απο τους αιωνιους συνεργατες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτες οι τριχες του Σαμαρα οτι οι συκοφαντες θα πληρωσουν, πρεπει να εισαι πολυ βοδι για να τις χαψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πεταξε την Novartis ως προπετασμα καπνου στα συλλαλητηρια για την Μακεδονια και η ΝΔ ωφεληθηκε απο την προχειροτητα, προκειμενου να μπει η υποθεση στο συρταρι, να ξεχαστει και να παραγραφουν τα εγκληματα τους. Ηταν θεμα χρονου να εβγαινε στην φορα η ιστορια με την Novartis και ο ΣΥΡΙΖΑ την εβγαλε μια ωρα αρχιτερα προκειμενου να ωφεληθουν και οι δυο εταιροι. Αλλωστε στο κολπο ηταν και ο Κουρουπλης, οποτε σιγα και μην πυροβολουσε τα ιδια του τα ποδια ο Τσιπρας! Δουλεμα κανονικο μας ριχνουν, αφ'ενος για να αγνοησουν την φωνη του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ (οπως λεει και ο Αγυριγος) και να κανουν του κεφαλιου τους με το θεμα της Μακεδονιας (οπως τοτε με το δημοψηφισμα) και αφ'ετερου για να την σκαπουλαρουν τα μπλε λαμογια που τωρα μας το παιζουν ως σουπερ σωτηρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18