Υπόθεση Novartis: Για σκευωρία κατηγορεί την κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη

theodoros_papad

«Tο πόρισμα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των μελών της Επιτροπής  μας βρίσκει απολύτως αντίθετους από συνταγματικής, ποινικής και πολιτικής πλευράς», αναφέρει  η Δημοκρατική Συμπαράταξη 

Για σκευωρία με κατασκευασμένες κατηγορίες εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και συντονισμένους χειρισμούς απόκρυψης της αλήθειας καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την κυβερνητική πλειοψηφία της επιτροπής προανακριτικής εξέτασης της υπόθεσης Novartis στην πορισματική της έκθεση.

Ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου που εκπροσώπησε την ΔΗΣΥ στις εργασίες της προανακριτικής επισημαίνει στο κείμενο που κατέθεσε στον πρόεδρο της επιτροπής ότι «Η σπουδή με την οποία κατέληξε στην δήθεν  αναρμοδιότητα η πλειοψηφία της Επιτροπής εντείνει  την εικόνα της σκευωρίας και των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης, εφόσον η πλειοψηφία αρνήθηκε εξαρχής να επιληφθεί ακόμα και  της προδικασίας, ώστε αν τελικά οδηγείτο στην διάγνωση της αναρμοδιότητας να είχε ελέγξει πρώτα  την εγκυρότητα των καταθέσεων των αποκαλούμενων «ανωνύμων» μαρτύρων, οι οποίοι κατηγορούνται από όλα ανεξαιρέτως  τα αναφερόμενα πρόσωπα   για απόλυτα ψευδείς, συκοφαντικές και δικονομικά άκυρες μαρτυρικές καταθέσεις.

Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των μελών της Επιτροπής  μας βρίσκει απολύτως αντίθετους από συνταγματικής, ποινικής και πολιτικής πλευράς».

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 17:00 την τελευταία της συνεδρίαση και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση του τελικού πορίσματος που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια έως το τέλος Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα καταγράφει στο τελικό της κείμενο ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει την επίμαχη υπόθεση και πως ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΣΗΣΗ ΤΩΝΑΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΩΝ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΤΙ.ΓΙΑ ΒΑΛΕ ΛΑΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΚΟΜΕΝΟ ΤΟ ΕΚΑΣ Η ΑΝΑΠΗΡΠΥΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Η ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΜΥΘΙΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

Maria

Έως πότε θα συνεχίσει η ΠΟΕΔΗΝ να καλύπτει τους 4.500 διεφθαρμένους γιατρούς ΕΣΥ, στα δημόσια νοσοκομεία, που υπερσυνταγογραφούσαν απερίσκεπτα πανάκριβα αχρείαστα πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα της πολυεθνικής εταιρίας Novartis, για να λαμβάνουν τακτικές μίζες από τον τροφοδότη Ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας στους εδώ καταθετικούς τους λογαριασμούς; Έως πότε θα καταπίνει τις δικαιολογίες τους για τη διαφθορά με το τσέπωμα μαύρου χρήματος, οτι δήθεν έκαναν κλινικές νοσοκομειακές έρευνες, οτι δήθεν έκαναν ομιλίες σε διεθνή συνέδρια, οτι δήθεν δημοσίευαν επιστημονικά άρθρα, οτι δήθεν έκαναν παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα στελέχη της εταιρίας, κτλ; Πότε θα παραδεχτεί ανοιχτά η ΠΟΕΔΗΝ οτι όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι επίορκοι γιατροί έθεταν εσκεμμένα σε θανάσιμο κίνδυνο, κατά συρροήν, τους ανυποψίαστους νοσηλευόμενους και μη ασθενείς; Πότε θα παραδεχτεί ανοιχτά η ΠΟΕΔΗΝ οτι όλοι αυτοί οι φακελάκηδες τσάκισαν οικονομικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τον ΕΟΠΥΥ, το ΕΣΥ; Πότε θα αποδεχτεί επιτέλους η ΠΟΕΔΗΝ οτι 4.500 μέλη της, περίπου ένας στους 4 δηλαδή, πρέπει να απολυθούν οριστικά από τα πόστα τους στο ΕΣΥ;

Γιατρός προς Dr Μαρία

Όλα όσα γράφετε είναι παραμύθια Dr Μαρία. Δεν υπάρχουν 20.000 γιατροί στο ΕΣΥ, λιγότεροι από 10 χιλιάδες είναι όλοι και οι κλινικοί και αυτοί που συνταγογραφούν 5-6 χιλιάδες, οπότε αν διώξει 4500 το κλείνει. Παραμύθια είναι τα περί εργασιών και ομιλιών γιατί αποδεικνύονται εύκολα. Ψέμματα είναι ότι έκαναν καταθέσεις σε 4500 γιατρούς του ΕΣΥ, γιατί πάμε σε ποσοστό 80% των γιατρών και θα χρειαζόταν τράπεζα Novartis. Πως τεκμαίρεται ότι τα φάρμακα της εταιρείας δημιουργούν θανάσιμο κίνδυνο στους ασθενείς; Πως το λέτε ότι τα πρωτότυπα φάρμακα δεν είναι καλά και τα γενόσημα είναι καλύτερα; Τόσο πολύ θέλετε να φάτε τον διευθυντή σας; Όμως με τέτοια επιχειρήματα, αλίμονο σε όσους αναλάβετε..

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΕ. ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΣΚΕΥΩΡΊΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΛΙΓΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

ΑΛΗΤΑΚΟ

ΠΛΗΡΩΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ?Μ.ΠΑΣΟΚ

To 1943-44

το EAM είχε γεμίσει την Ελλάδα με Λαϊκά Δικαστήρια που κυνηγούσαν τους αντιπάλους του. Μετά όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν πρόβλημα...Περίμενε να τελεσιδικήσει και η μήνυση Σαμαρά και κρίνουμε μετά..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4545812

«Η σημερινή κατάσταση στη Μόρια είναι αποτέλεσμα αυξημένων ροών και κλειστών συνόρων» δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής - Υποστηρίζει ότι όλες ολι συμβάσεις του ΥΜΕΠΟ έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο 

Nikola_Dimitrov_FYROM-1021x580

Η πρώτη αφορά την ονομασία, η δεύτερη το απαραβίαστο των συνόρων, η τρίτη για τη διασπορά και η τέταρτη θα εκειδικευσει την αναφορά για τη Συνέλευση του 1944 είπε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ - Το λεκτικό τους θα αποφασιστεί από το κοινοβούλιο - Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β΄» για την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ 

2
kalogirou1

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «κρούει ανοιχτές θύρες», υποστηρίζοντας ότι έχουν δρομολογηθεί αλλαγές 

kontiadis

Ο καθηγητής του Παντείου και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Ξενοφών Κοντιάδης αποκάλυψε τη συνομιλία του με κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - «Συμφωνήσαμε για πρώτη φορά εδώ και χρόνια ότι υπάρχουν ευθύνες κι ότι μόνο ένα θαύμα θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα»

olomeleia_2

Σε ερώτησή τους, 56 βουλευτές καλούν το υπουργείο Εργασίας να δώσει εξηγήσεις για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων χηρείας - «Το τελευταίο διάστημα, οι εν ζωή σύζυγοι – δικαιούχοι συντάξεων, χηρείας, έχουν υποβληθεί σε απίστευτη ταλαιπωρία»