Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ για τους 10 που αντιδρούν στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ για τους 10 που αντιδρούν στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Θα υπάρξει συζήτηση με τη Θεανώ Φωτίου που έχει την ευθύνη του επίμαχου νομοσχεδίου

ko-syriza-et
Εσωκομματικούς κλυδωνισμούς προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς καθώς τουλάχιστον δέκα βουλευτές εκφράζουν την διαφωνία τους σε επιστολή που αναμένεται να στείλουν προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι: Γιώργος Ουρσουζίδης που φέρεται να έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιωργος Παραστρατίδης, Γεωργία Γεννιά, Δημήτρης Βέττας, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Ντζιμάνης επισημαίνουν προς τον πρωθυπουργό την ανακολουθία της κυβέρνησης που κατά την συζήτηση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης είχε δεσμευτεί ότι δεν θα επιτραπεί τεκνοθεσία ή αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Τσίπρα την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων επισημαίνοντας ότι είναι επιστημονικά λάθος και πολιτικά επιζήμιες.

Η συγκεκριμένη αντίδραση έχει κινητοποιήσει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκαλεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδρίαση του αρμόδιου τομέα εργασίας προκειμένου να υπάρξει συζήτηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου που έχει και την ευθύνη για την κατάθεση του νομοσχεδίου. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκινά αύριο, Τετάρτη.

Πάντως, η κυρία Φωτίου δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί εσωκομματικές αντιδράσεις και δυσφορία στην συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών. Υπενθυμίζεται πως και οι χειρισμοί της στην κατάρτιση της νέας επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης που επέφερε σημαντικές μειώσεις στα επιδόματα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με το σκεπτικό ότι οι πολύτεκνοι είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε έντονο εκνευρισμό. Επιπροσθέτως, η νέα ηχηρή παρέμβαση των συγκεκριμένων βουλευτών επιβεβαιώνει ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα τάση που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από την ομάδα των 53 και τους λεγόμενους «δικαιωματιστές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης