Και τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να γίνονται ανάδοχοι γονείς

adoption_main01

Νομοθέτημα του υπουργείου Εργασίας διευρύνει το πλαίσιο του θεσμού της αναδοχής ώστε εκτός από τις οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους να γίνονται ανάδοχοι γονείς και ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης - Όμως, με νόμο του 2015 σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να συνάπτουν και ομόφυλα ζευγάρια

Το δικαίωμα να γίνουν ανάδοχοι γονείς δίνει σε ομόφυλα ζευγάρια το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που κατατέθηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες ρυθμίσεις διευρύνεται το πλαίσιο του θεσμού της αναδοχής ώστε εκτός από τις οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους να γίνονται ανάδοχοι γονείς και ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι με νόμο του 2015 σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να συνάπτουν και ομόφυλα ζευγάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 8 – «Ανάδοχοι Γονείς – Προϋποθέσεις», του νομοσχεδίου: «Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς παιδιά, ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα, ή διαζευγμένα ή σε χηρεία με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο (συγγενική αναδοχή).

Υπενθυμίζεται ότι η υφιστάμενη ρύθμιση εκτός του ότι δεν προβλέπει τα σύμφωνα συμβίωσης επισημαίνει ότι η αναδοχή από μεμονωμένα άτομα γίνεται σε «εξαιρετικές περιπτώσεις».

Πέραν αυτών στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «προβλέπεται για πρώτη φορά η παροχή δυνατότητας απόκτησης της ιδιότητας του ανάδοχου γονέα σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης».

Το δεύτερο κεφάλαιο του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις υιοθεσίες τέκνων δεν φαίνεται να επεκτείνει τον θεσμό και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ωστόσο, στελέχη της αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν να υπάρξει σχετική «νομοτεχνική βελτίωση» από το αρμόδιο υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι η υιοθεσία είναι νομική πράξη κατά την οποία το υιοθετημένο παιδί απολαμβάνει όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα ενός φυσικού παιδιού και η οικογένεια έχει τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι σε αυτό σαν να ήταν φυσικό παιδί της. Με την πράξη της υιοθεσίας αλλάζει η νομική ταυτότητα του παιδιού το οποίο πλέον παίρνει το επώνυμο των γονιών που το έχουν υιοθετήσει.

Σύμφωνα με τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας βρέφη και παιδιά που από έκτακτες ή χρόνιες ανάγκες στερούνται οικογενειακών φροντίδων, τοποθετούνται σε οικογένειες που προσφέρονται γι' αυτό το σκοπό και που καλούνται ν' αναπληρώσουν την φυσική οικογένεια. Οι ανάδοχες οικογένειες λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση.

ΣΧΟΛΙΑ (71)

Μιχαηλ

γιατι μπερδευουμε την ομοφυλοφυλια που την προβλεπει ακομα κι η ιδια η φυση ( οσι δεν το χουν δει ,πλειστα τα ντοκυμανταιρ) με την αναδοχη /υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλα ζευγαρια που δεν προβλεπει η φυση (προσωπικα δεν το χω δει ακομα). κι αν ολοι ειμαστε υπερ της προστασιας των ιδιαιτερων ομαδων γιατι δεν το καναμε τοσα χρονια γι΄αυτα τα παιδια -συγγενεις-φιλους-συναδελφους -παιδια μας, ....κτλ ομοφυλοφιλους ,το νομικο πλαισιο μας ελλειπε ,η βουληση μας που ηταν?? ...ηταν στο δεικτη ..να να μην μιλας γιατι αυτος ειναι ....ἠ αυτη ειναι....., , τα ξεχασαμε ????ή το χειροτερο απο καποιους καθωςπρεπειστες και πιθανως ν/σ εισηγητες ''τα της νυκτος εν Ζαππειω παιζουσιν και φωτος καταγραυγαζουσιν '' τι θελουν να πουν δηλαδη περι ρποστασιας μαλλον στοχοποιησης ,θα ταν το ποιο σωστο!!!!!!δεν εξαρω την ανατροφη δια ετεροφυλλων γονεων καθως φαινομενα κακοποιησης πολλα ,η προσεγγιση ειναι κατα την φυση ,αν το προεβλεπε ,ναι κι εγω αλλα εχω 2 μηνες που βλεπω ανιμαλ πλανετ και δεν εχω δει αναδοχη κι υιοθεσια , αν βρηκε καποιος ας μου πει . κατα τους ψυχολογους ,παρουσιαζουν διαταραχη και παιδια μονογονεικων κατ επιλογη οικογενειων ,λειπει πολος ,τι διαταραχη θα επιφερει σ΄ενα παιδι οπου οι πολοι ειναι ομοφυλοι και στην πρωτη συγκεντρωση γονεων και κηδεμονων ........... ουτε τα ματια του δεν θελω νάντικρυσω ,(επειδη εχω ερωτηθει ΄΄ πως ειναι να ΄χεις μαμα στο δημοτικο και πηγα σπιτι και τους ειπα να μεινει μαζι μας))ευχομαι να κανω λαθος αλλα πρεπει να ξαναγρφτει η βιολογια απ την αρχη !!!!!!!!!!!!!!

Συμφωνώ !!!

Να υιοθετούν. Τόσα παιδιά μόνα τους. Κ ποιος λέει δλδ ότι ένας στρεητ είναι καλύτερος γονιος από ότι ένας γκει ; Άσε που επειδή οι κοινωνία τους έχει στο κράξιμο θα προσπαθούν πάντα να είναι καλύτεροι γονείς από τους στρεητ. Όχι όχι συμφωνώ. Κ άμεσα.

Διονυσιος

Ευχαριστω για την λογοκρισια.

Ιωάννης

@21:47: Eσύ ka, φαίνεται ότι ξέρεις πολλά. Διαφώτισέ με/μας, σε παρακαλώ, ποιος κάνει την μαμά και ποιος τον μπαμπά; Πάει εναλλάξ ανά βδομάδα, ανά μήνα, ανά μέρα ή ανά εξάμηνο;

ftemp

Ξανα : Οι γκει μπορούν να κάνουν δικά τους βιολογικά παιδιά. Ήδη πολλοί από αυτούς έχουν, και μεγαλώνουν μια χαρά. Σιγά μην πάρουν τα παρατημένα στα ιδρύματα παιδιά των φυσιολογικών στρ8. Ας πληρώνει για αυτά ο φορολογούμενος.

Πέραν της φαντασίας

Με τίποτα!!!!!! Ποτέ τέτοιο κακό δεν πρέπει να συμβεί θα μας κάψει ο Κύριος ο Θεός. Προκαλούν την οργή του αντί της αγάπης του. Ας υιοθετήσουν σκυλιά σε καμία περίπτωση αθώα παιδάκια. Φοβερό απίστευτο.

Oh yeah

Ελα μωράκι μου στη μαμά.... Ουαχαχαχαχαχα Ελα μπαμπά στη μαμά με το μωρό. . Να ο μπαμπάς. .. Να η μαμα

Θβ

Πώς μπορούν προβληματικά άτομα όπως είναι οι γκέι να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά?? Γιατί τότε ο νομοθέτης δεν δίνει παιδιά και σε άλλες προβληματικές ομάδες που υπάρχουν στην Ελλάδα?? Θα πρέπει η πολιτεία να το σκεφτεί πολύ καλά αυτό για να το κάνει γιατί μετά θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου!!! Θα θελήσουν και άλλες προβληματικές ομάδες να υιοθετήσουν παιδιά και με το δίκιο τους τότε και θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα!!! Γι'αυτό χρειάζεται σκέψη και όχι γρήγορες κινήσεις!!!

EΠΕ

Εργοστάσιο κατασκευής κατεστραμμένων ψυχών

DDN

ΩΡΑΙΑ !!!!!! ...... ΤΟ ΚΕΡΔΗΣΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ....... ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ..... ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ... ΤΡΑΝΣ !!!!!

Ηλιας

Θελω να δω ανακοινωση της ΝΔ, που υποτιθεται οτι εκπροσωπει τους Φιλελευθερους στην Ελαδα, και με φιλελευθερη ατζεντα πηρε την προεδρια ο Μητσοτακης.

Nεoδnμoκράτns που με γλεvτάει ο Aλέξns

@23:03: Εμείς στην ΝΔ δεν είμαστε χρυσαυγίτες, άλλωστε ψηφίσαμε ομόφωνα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4834129

Μία προσαγωγή και άμεση απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών από την οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας - «Η ανοχή σε διάφορα γκρουπούσκουλα τελειώνει στις 8 Ιουλίου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

masonoi_ar

Καταδίκη του Μεγάλου Διδασκάλου Χρ. Μανέα από τον Αρειο Πάγο για συκοφαντική δυσφήμηση κατά άλλου επιφανούς μασόνου - Μεγαλώνει η μαύρη τρύπα στην ελληνική στοά - Δωρεές-μαϊμού 1.530.050 ευρώ στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

2