Κώστας Καραμανλής: «Δεν γίνεται να λες ότι είσαι “καραμανλικός” και να πετροβολάς τη ΝΔ»

kwstas-karamanlis-neoteros

Yποστηρίζει ότι «η Τουρκία επενδύει στην κλιμάκωση» και δηλώνει στη συνέντευξή του, ότι «ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί, επιτέλους, στη χώρα μας ένας “νέος πατριωτισμός”» 

«Όταν υπάρχουν ελληνοτουρκικές διαφορές, εμείς φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» λέει, στη συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σχολιάζοντας την κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τις τυχόν ευθύνες της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι «η Τουρκία επενδύει στην κλιμάκωση» και δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί, επιτέλους, στη χώρα μας ένας “νέος πατριωτισμός”» που σημαίνει, όπως λέει ο κ. Καραμανλής ότι εκτός των άλλων αφενός «είμαστε άρτια προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο» και αφετέρου «να μην τοποθετούνται τοξικά πολιτικά πρόσωπα σε ευαίσθητες υπουργικές θέσεις».

Ερωτηθείς για το έτερο εθνικό θέμα, το ζήτημα της επίλυσης με την ΠΓΔΜ, ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι «αν εμμένει σε αυτή τη θέση η ΠΓΔΜ, τότε δεν μπορεί να υπάρχει κανένα περιθώριο από την πλευρά μας και τονίζει ότι η γειτονική χώρα έχει οδηγηθεί σε διεθνή απομόνωση χάρις στο μεγάλο Όχι του Κώστα Καραμανλή, στο Βουκουρέστι, που έδειξε πώς λειτουργούν οι αληθινοί ηγέτες».

Σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν «περί ανανέωσης ψηφοδελτίων της ΝΔ» ο τομέαρχης της ΝΔ δηλώνει «Παν μέτρο άριστο» και εξηγεί ότι «σαφώς η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση αλλά χρειάζεται και εμπειρία», ενώ αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπογραμμίζει: «Θεωρώ δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι μπροστάρης και σε αυτή την εκλογική μάχη».

Κληθείς να εξηγήσει την πρόσφατη δήλωσή του, που σχολιάστηκε, σχετικά με την σοβαρότητα της ΝΔ, ο βουλευτής Σερρών διευκρινίζει ότι «ιστορικά η ΝΔ είναι η παράταξη του μέτρου» και θυμίζει ότι «το 2009 ο Κώστας Καραμανλής είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ενώ ο αντίπαλός του έλεγε “λεφτά υπάρχουν”» και συμπληρώνει: «Εμείς ποτέ δεν τάξαμε τα πάντα στους πάντες και ποτέ δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια».

Τέλος, ερωτηθείς «γιατί κάποιοι ερμήνευσαν τη συγκεκριμένη αναφορά του ως μομφή κατά παλαιοτέρων ηγετών της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής απαντά σιβυλλικά: «Δεν γίνεται να λες ότι είσαι “καραμανλικός” και να πετροβολάς τη ΝΔ».

Ακολουθεί η συνέντευξη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερ. Κύριε Καραμανλή, διάγουμε μία περίοδο έξαρσης των εθνικών θεμάτων, με πρώτο την όξυνση με την Τουρκία. Η αίσθησή σας -ιδίως μετά από την προκήρυξη εκλογών στην Τουρκία- είναι ότι η κρίση θα κλιμακωθεί;

Απ. Είναι σαφές ότι η Τουρκία επενδύει σε αυτή την κλιμάκωση. Και υπάρχει, πράγματι, κίνδυνος αυτό να οξυνθεί περαιτέρω ενόψει των εκλογών τους. Ιδίως όταν βλέπουμε ότι ο Ερντογάν θέλει να εμφανιστεί ως ο «νέος Ατατούρκ». Το θέμα, όμως, είναι εμείς από την πλευρά μας τι κάνουμε κυρία Αδηλίνη. Πεποίθησή μου είναι ότι ήρθε η ώρα να αναπτυχθεί επιτέλους στη χώρα μας ένας «νέος πατριωτισμός». Τι σημαίνει αυτό; Πρώτα απ΄ όλα να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους -όπως ο ήρωας Γιώργος Μπαλταδώρος- για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας ασφαλείς και ελεύθεροι. Αυτών των ανθρώπων τις θυσίες οφείλει το κράτος να τις δικαιώνει. Νέος πατριωτισμός σημαίνει να είμαστε άρτια προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Σημαίνει επίσης, για να τα λέμε όλα, η θητεία να είναι θητεία και όχι λούφα. Σημαίνει η εξωτερική πολιτική να έχει συνέχεια, συνέπεια και διορατικότητα. Κι από τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τα εθνικά μας δίκαια, να μην υποχωρούμε ποτέ και για κανέναν λόγο. Και βέβαια, νέος πατριωτισμός σημαίνει ότι πρέπει επιτέλους να υιοθετούμε έξυπνες, σύγχρονες πολιτικές. Συζητάμε -πολύ σωστά- για τις ακατοίκητες βραχονησίδες, αλλά ακόμα και στα κατοικημένα νησιά μας οι πληθυσμοί όλο και μειώνονται. Τι κάνουμε για να ενισχύσουμε στην πράξη τις πιο κρίσιμες εθνικά περιοχές μας; Τέλος, νέος πατριωτισμός σημαίνει σίγουρα εθνική ομοψυχία και ενότητα. Προσέξτε όμως. Αυτό πρώτα πρέπει να το θέλει η κυβέρνηση. Δηλαδή να μην τοποθετούνται τοξικά πολιτικά πρόσωπα σε ευαίσθητες υπουργικές θέσεις. Και προφανώς, να συμφωνούν τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης μεταξύ τους.

Ερ. Μιας και μιλάτε για πατριωτισμό, τι σχόλιο έχετε να κάνετε για το πρόσφατο περιστατικό με τις σημαίες στις βραχονησίδες;

Απ. Κατανοώ απόλυτα την καλή πρόθεση και τα αγνά αισθήματα αυτών που τις ανέβασαν. Πρέπει, όμως, όλοι να καταλάβουμε ότι, ιδίως σε τεταμένες περιόδους, ακόμα και αυτονόητες ενέργειες όπως η ύψωση ελληνικής σημαίας σε ελληνικό έδαφος, μπορεί να ενέχουν και μία κρίσιμη διάσταση εξωτερικής πολιτικής. Και η εξωτερική πολιτική, όπως γνωρίζετε, δεν πρέπει να ασκείται από τους πολίτες με βάση το θυμικό, αλλά από τα αρμόδια όργανα του κράτους με βάση το εθνικό συμφέρον.

Ερ. Πιστεύετε ότι για την κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων φέρει ευθύνη και η κυβέρνηση;

Απ. Κοιτάξτε κυρία Αδηλίνη. Στη ΝΔ δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα. Όταν υπάρχουν ελληνοτουρκικές διαφορές, εμείς φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ασκούμε βέβαια και το καθήκον μας της κριτικής. Κι εδώ τα γεγονότα μιλούν μόνα τους για τα λάθη της κυβέρνησης. Τα πιο σημαντικά: Πρώτον, ότι έγινε εντελώς απροετοίμαστα η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας -δείτε τη στάση της Τουρκίας από τότε και μετά. Δεύτερον, οι παλινωδίες πρωθυπουργού και υπουργών στο εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο θέμα της φυλάκισης των δυο στρατιωτικών μας. Τρίτον, το αδιανόητο γεγονός για πρώτη φορά υπουργός Εξωτερικών να μένει σχεδόν αμέτοχος στα ελληνοτουρκικά. Τέταρτον, οι επικίνδυνοι ερασιτεχνικοί χειρισμοί- για παράδειγμα γίνεται επικοινωνία Τσίπρα-Γιλντιρίμ, μας λένε ότι όλα πήγαν καλά και λίγο μετά βγαίνουν οι Τούρκοι και προκλητικά αμφισβητούν νησιά μας. Πέμπτον, η ολιγωρία ακόμα και μετά την τόσο χονδροειδή τοποθέτηση των Τούρκων για τα Ίμια. Αυτά συμβαίνουν, όμως, όταν η κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη στο εσωτερικό και όχι το μακροπρόθεσμο εθνικό συμφέρον.

Ερ. Να περάσουμε και στο έτερο εθνικό θέμα, το ζήτημα της επίλυσης με την ΠΓΔΜ. Τι περιθώρια επίλυσης αφήνουν οι πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, στις οποίες εμφανίζεται ανυποχώρητος;

Απ. Αν εμμείνει σε αυτές τις θέσεις η ΠΓΔΜ, τότε δεν μπορεί να υπάρχει κανένα περιθώριο από την πλευρά μας. Αλλά πώς να μην εμφανίζεται ανυποχώρητος ο κ. Ζάεφ, όταν βλέπει την ελληνική πλευρά να τα δίνει όλα; Είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός να εύχεται δημοσίως η ΠΓΔΜ να ονομαστεί «Γκόρνα Μακεδόνια»; Είναι δυνατόν ο κ. Κοτζιάς να έχει γίνει μονοθεματικός υπουργός Σκοπιανού, άφαντος από τα ελληνοτουρκικά; Ξέρετε κάτι όμως; Μακάρι να βρεθεί εθνικά συμφέρουσα λύση, αλλά μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν τα Σκόπια, όχι εμείς. Αυτοί θα έπρεπε να καίγονται. Αυτοί έχουν οδηγηθεί στη διεθνή απομόνωση -χάρις στο μεγάλο Όχι του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, που έδειξε πώς λειτουργούν οι αληθινοί ηγέτες. Δυστυχώς, όμως, αντί να παραδειγματιστεί ο κ. Τσίπρας από την εθνική στάση Καραμανλή, κάνει τα ακριβώς αντίθετα. Θα σας το ξαναπώ κυρία Αδηλίνη: Αυτά συμβαίνουν όταν ασκείται εξωτερική πολιτική απροετοίμαστα, επιπόλαια και με μόνο γνώμονα πώς θα χρησιμοποιηθεί ένα εθνικό θέμα για να αποκομίσει η κυβέρνηση μικροκομματικά οφέλη.

Ερ. Η παρουσία του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο, αποτελούσε συμβολισμό για τη μετάβαση στην μεταμνημονιακή εποχή. Δήλωσε ότι «φτάνουμε σε καθαρή έξοδο από την εποπτεία». Ποια είναι η δική σας άποψη;

Απ. Ποιον πείθει με αυτά που λέει η κυβέρνηση; Ούτε καν τον αρμόδιο υπουργό κ. Τσακαλώτο που έχει πει τα αντίθετα. Όπως δεν πείθει κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ.Φίλη για παράδειγμα. Και σίγουρα δεν πείθει τον ελληνικό λαό, που ξέρει ότι έρχονται μέτρα 5,2 δισ. ευρώ και ασφυκτικά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Αφού ισχυρίζονται όμως ότι βγαίνουν από την εποπτεία, θα έχουν και το θάρρος να παραδεχτούν ότι η επερχόμενη περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου -που κινδυνεύουμε να γονατίσουν κι όποιον έχει μείνει όρθιος- είναι δικά τους μέτρα και κανενός άλλου. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα με τα ψέματα… Ότι κάποια στιγμή τελειώνουν. Και η πραγματικότητα είναι απλή, αλλά εντελώς διαφορετική: Μέχρι σήμερα, μνημόνιο σήμαινε σκληρά μέτρα με αντάλλαγμα χρηματοδότηση. Από τον Αύγουστο και μετά, εξαιτίας αυτής της κυβέρνησης, μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει σκληρά μέτρα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αυτό πανηγυρίζουν.

Ερ. Να περάσουμε στα της ΝΔ και να σας ρωτήσω, με αφορμή όσα ακούστηκαν για την ανανέωση των ψηφοδελτίων της: Πιστεύετε ότι θα βοηθούσε τη ΝΔ, στην αύξηση των ποσοστών της αγγίζοντας και την αυτοδυναμία, η αποστρατεία προσώπων που είχαν διαδραματίσει σημαντικούς ρόλους σε προηγούμενες κυβερνήσεις; Γράφτηκε, για παράδειγμα, το όνομα του κ. Μεϊμαράκη…

Απ. Παν μέτρον άριστον. Ασφαλώς και χρειάζεται ανανέωση η πολιτική μας ζωή, άρα και η ΝΔ. Άλλωστε στην επόμενη Βουλή αναμένεται να εκλέξουμε υπερδιπλάσιο αριθμό βουλευτών, πολλοί εκ των οποίων θα είναι άξια νέα πρόσωπα. Εκτός από την ανανέωση, όμως, χρειάζεται και η εμπειρία. Μην γελιόμαστε και μην απαξιώνουμε στελέχη με μεγάλη προσφορά. Κι επειδή κάνατε και ονομαστική αναφορά, θα σας απαντήσω πως θεωρώ δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι μπροστάρης και σε αυτή την εκλογική μάχη.

Ερ. Πρόσφατα κάνατε μια δήλωση που συζητήθηκε, σχετικά με τη σοβαρότητα με την οποία τοποθετείται η ΝΔ αν και είναι αντιπολίτευση…

Απ. Σίγουρα δεν είναι σύνηθες η αντιπολίτευση στην Ελλάδα να τοποθετείται τόσο σοβαρά και μετρημένα. Ιστορικά το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο που εφάρμοσε το δόγμα «τάζουμε τα πάντα στους πάντες», και πριν λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο αποκορύφωμα της «έξαλλης αντιπολίτευσης», με τα δήθεν σκισίματα των μνημονίων και όλα αυτά τα φαιδρά. Ακόμα και η ΝΔ κάποιες στιγμές είπε μερικές κουβέντες παραπάνω -χωρίς να συγκρίνεται καν με τις άλλες περιπτώσεις βέβαια-, κι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Συνολικά στην ιστορική διαδρομή της, όμως, η ΝΔ πάντα ήταν και είναι η παράταξη του μέτρου. Η παράδοση του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι η παράδοση της πολιτικής ευθύνης. Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ενώ ο αντίπαλός του έλεγε «λεφτά υπάρχουν». Σε αυτόν το δρόμο βαδίζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Και μετά από 8 χρόνια μνημονίων είμαστε διπλά προσεκτικοί, όπως οφείλουμε απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Εμείς ποτέ δεν τάξαμε τα πάντα στους πάντες, ποτέ δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Αν κάποιους αυτό τους ενοχλεί, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Ερ. Γιατί πιστεύετε ότι κάποιοι ερμήνευσαν την αναφορά σας ακόμα και ως μομφή κατά των παλαιότερων ηγετών της ΝΔ;

Απ. Πράγματι, κάποιοι -άλλοι ίσως καλοπροαίρετα και άλλοι όχι- επιχείρησαν να δώσουν μια ερμηνεία εντελώς εσφαλμένη. Πιάστηκαν από ένα ρητορικό σχήμα που χρησιμοποίησα για να τονίσω το πόσο μετρημένες και προσγειωμένες είναι οι θέσεις της ΝΔ, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που σας ανέφερα. Σε προσωπικό επίπεδο, άλλωστε, όλοι γνωρίζουν πόσο σπουδαίο είναι για εμένα το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και των άλλων υπεύθυνων ηγετών της παράταξής μας. Με την ευκαιρία, όμως, θέλω να τονίσω κάτι, σε κάποιους που στο παρελθόν τούς έχει τιμήσει η παράταξη, προσφέροντάς τους σημαντικές θέσεις, αλλά σήμερα βρίσκονται εκτός αυτής. Η ΝΔ είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι το κόμμα του οποίου ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πρόεδρος επί 13 χρόνια και σήμερα είναι εν ενεργεία βουλευτής του. Συνεπώς δεν γίνεται να λες ότι είσαι «καραμανλικός» και να πετροβολάς τη Νέα Δημοκρατία. Τελεία και παύλα.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Παλιονεοέλληνας που κάθεται και βλέπει survivor

Και πείτε μου τώρα εσείς: βλέποντας αυτό το βλαστάρι του Καραμανλέικου (που πάω στοίχημα δεν έχει πατήσει ποτέ του χωμάτινο δρόμο) να έχει το θράσος να βγαίνει και να κάνει τον τιμητή, είμαστε ή δεν είμαστε όχι για 4, αλλά για 20 μνημόνια; Τιμή στο Σερραικο λαό, συγχαρητήρια.

Πορφυρός Καναδικός Πύργος της Ειρήνης

Ο Κούλης γνωρίζει ότι εάν ο Τσίπρας ολοκληρώσει το Μνημόνιο θα τελειώσει πολιτικά αφού αμφισβητούσε ότι δεν χρειαζόταν περισσότερη λιτότητα και επεδίωκε τη συσπείρωση των Ευρωπαϊστών με το φόβο της δραχμής. Επομένως αυτός αποκάλυψε το σκάνδαλο της Novartis για την εξόντωση πολλών μεγάλων πολιτικών πλην Καραμανλικών ώστε να εκβιαστεί η Ευρώπη ότι αν δεν ρίξει τον Τσίπρα αρνούμενη κούρεμα χρέους, έξοδο στις αγορές, λήξη εποπτείας και άρση των capital controls, τότε η έρευνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Κούλης θα προχωρήσει και θα κυριαρχήσουν οι Καραμανλικοί, στερώντας από την κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ που θα θελήσουν να επαναπατριστούν προκαλώντας πολιτική αστάθεια. Οι Καραμανλικοί έχουν καλύτερες σχέσεις με ΗΠΑ και Ρωσία και χειρότερες με Ευρώπη από κάθε άλλο πολιτικό φορέα. Οπότε η Ευρώπη παύει να είναι συνεργάσιμη στις μεταρρυθμίσεις και κόβει τις προσφυγικές ροές χωρίς πιέσεις σε Τουρκία για να πέσει γρήγορα ο Τσίπρας και να προλάβει ο Κούλης να πάρει την εξουσία κλείνοντας την υπόθεση Novartis που αυτός άνοιξε πριν αλώσουν τη Νέα Δημοκρατία οι Καραμανλικοί που φοβάται η Ευρώπη ότι θα της πάρει την Ελλάδα αλλάζοντας συμμαχίες. Επίσης ο Κούλης εμπόδισε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απειλώντας τους ότι δεν θα πιέσει τη Φώφη να συγκυβερνήσει μαζί του και θα προτιμήσει συνεργασία με Χρυσή Αυγή αν δεν ρίξουν τον Τσίπρα και με τον καιρό ο Κούλης χάσει ψήφους και ανεβεί η Φώφη παύοντας να είναι δεκανίκι. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να φέρει επενδύσεις αλλά σίγουρα θα θίξει πολλούς που για χάρη του Κούλη κόβουν τη ρευστότητα από την Ελλάδα όσο κυβερνά ο Τσίπρας για να μην ενωθεί η Χρυσή Αυγή με τη Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές όσο ανέρχεται το Κίνημα Αλλαγής. Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα επειδή αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές και δεν θέλει να συγκεντρωθούν στην Τουρκία ενώ η Ευρώπη έπαυσε ακαριαία να δέχεται πρόσφυγες όπως εδώ και χρόνια, οδηγώντας Ελλάδα και Τουρκία που πρωταγωνίστησαν στο προσφυγικό σε σύγκρουση χωρίς να παίρνει υπεύθυνη στάση περιμένοντας τον Κούλη, ενώ αν δεν πέσει ο Τσίπρας σύντομα Ρωσία και ΗΠΑ ετοιμάζονται με Καραμανλή ή Χρυσή Αυγή να στήσουν μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια που οδηγούν κατευθείαν σε Τρίτο Παγκόσμιο, κάτι που η Τερέζα Μέι εκμεταλλεύεται στη διπλωματική διαμάχη που ξεκίνησε με τον Πούτιν για να κερδίσει ψήφους απέναντι στον αναδυόμενο Κόρμπιν, όσο η παγίωση Τραμπ ευνοεί τον Καραμανλή και τη Χρυσή Αυγή ενώ ο Ομπάμα ήταν πιο διπλωμάτης με Τουρκία και υπέρ των προσφύγων, στηρίζοντας με άμεσες παρεμβάσεις την Ευρωπαϊκή ενότητα.

@

Τρεισήμισι γραμμές διάβασα και βαρέθηκα. Εσύ δεν βαρέθηκες γράφοντας όλα αυτά; Χα-χα-χααα.....

Pit

Αυτός πως και δεν έγινε πρωθυπουργός;

Ιμπρεσάριος

Mίλησε και ο ανεπάγγελτος μπούμπης...

Νικος

Εχετε παψει προ πολλου να ειστε Δεξιο η εστω κεντροδεξιο κομμα με ολα αυτα τα κεντροαριστερα σουργελα που εχετε μαζεψει, με σκοπο της αγρα αριστερων ψηφαλακιων. Αν εισαι γνησιος δεξιος τα αριστερα ψηφαλακια τα θεωρεις μιασμα και προσβολη προς την Ελλαδα της δημοκρατιας, της ελευθερης οικονομιας και του Δυτικου τροπου ζωης. Δεν γινεται να λες οτι εισαι Δεξιος η εστω κεντροδεξιος και ταυτοχρονα να ταιζεις 2 εκατομμυρια Δημοσιοκοπριτες τους οποιους μισους τους εβαλες εσυ σε θεσεις φιλετα! Δεν γινεται να λες οτι εισαι Δεξιος η εστω κεντροδεξιος και να εχεις χωμενους σε ολα τα Ταμεια, "αγωνιστες" τσουτσεκια του Σταλιν και να τους πληρωνεις πλουσιοπαροχα την ... προδοσια και την δολοφονια χιλιαδων Ελληνων οι οποιοι εκαναν το "σφαλμα" και υπηρετησαν την πατριδα σε περιοδο αναγκης της. (στον πολεμο μας του 46-49 εναντιον της Σοβιετικης Ενωσης και των εδω Εφιαλτων/ρουφιανων της) Δεν ειναι τυχαιο που εχετε κολλησει στο 28%, ουτε πανω, ουτε κατω, ενω υπαρχει ενα ποσοστο τουλαχιστον 30% Δεξιων πατριωτων που σας εχουν γυρισει την πλατη και σας βλεπουν ως Πασοκαρια Νο2.

Fidel

Ώπα δυτικοδουλε!!!! Οτι δυτικό είναι καλό και ότι ανατολικό όχι??? Μάλλον δεν είσαι χριστιανός ορθόδοξος...

Στάθης Γ.Ξ.

Ο στενός σύμμαχος του Τσίπρα, ο Κώστας Καραμανλής, μέχρι πότε θα κρύβεται από τις τεράστιες, τις καταστροφικές για τον τόπο ευθύνες του; Απέναντι στον κύριο αυτόν τι στάση παίρνουν και ποιον ακριβώς ρόλο παίζουν οι πρώην συνεργάτες του και τώρα ενδοκυβερνητικοί του ΣΥΡΙΖΑ εταίροι; Τι σημαίνουν όλες αυτές οι παράταιρες συμπράξεις; Ποιον προφυλάσσουν και ποιον προστατεύουν από τα ήδη τελεσθέντα (2004-2009) ειδεχθή πολιτικά κακουργήματα;

ΚΩΣΤΑΣ

Είσαι πολύ μικρός Κωστάκη, μπορεί να μην τάξατε τα πάντα στους πάντες...απλά τα μοιράστηκαν οι γονείς σας μεταξύ τους...δες όλους τους δεξιούς... από το 1950 μέχρι το 1981 κανείς μη δεξιός δεν έμπαινε σε κάποια θέση με πολλά λεφτά...και να ήταν μόνο αυτό...όλοι οι κομματάρχες παίρνανε μαύρα λεφτά από επιδοτήσεις για προϊόντα που βγάζανε άλλοι...Ρώτα εκεί στις Σέρρες τους κομματάρχες...και θα σου πουν...

Λαμόγιο

Μίλησε καί ό πρασινοφρουρος .... πού ρήμαξαν τό κράτος μέ ανίκανους στό δημόσιο τομέα ..ουστ νά χαθείτε..

Μάνος

Κάτι σαν το Ολυμπιακός, Παναθηναικός ας πούμε γιατί στην πολιτική πρέπει να ισχύει πάντα και πάνω απο όλους και όλα το συμφέρον της πατρίδας και όχι η θεοποίηση αποτυχημένων πολιτικών

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΡΑΜΑΛΝΗΔΕΣ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ .ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΩ ΜΗΝ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nea-dimokratia-emvlima

«Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ψεύδεται δημοσίως ισχυριζόμενος ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι η Νέα Δημοκρατία, έδωσε πρόσβαση και στους ανασφάλιστους πολίτες στα νοσοκομεία», αναφέρει η Πειραιώς 

22
4721601

Επίθεση του υπουργού Υγείας στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της υγείας

7
stamatis_malelis

«Υπάρχουν στελέχη, υψηλά και μεσαία τα οποία βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απογοητευτεί, περιθωριοποιήθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης

8
4724763

Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

87
lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

51