Μητσοτάκης για τον σμηναγό Μπαλταδώρο: Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα

Μητσοτάκης για τον σμηναγό Μπαλταδώρο: Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα

Τσίπρας: «Χάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο εν ώρα καθήκοντος» - Καμμένος: «Έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος» - Κικίλιας: «Αθάνατος» - Θεοδωράκης: «Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς»

mitsotakiss
Τη θλίψη της για την απώλεια του σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του Μιράζ 2000-5, ανοιχτά της Σκύρου, εξέφρασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Οι αρχηγοί, αλλά και στελέχη των πολιτικών κομμάτων έστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα, κάνοντας λόγο για έναν σπουδαίο πιλότο που έπεσε στο καθήκον.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας», ανέφερε σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Χάσμε έναν σπουδαίο πιλότο εν ώρα καθήκοντος


«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος.  Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.  Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ανέφερε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.  


Κλείσιμο
Βούτσης: Θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

Καμμένος: Επεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και την οδύνη μας για την απώλεια του πιλότου - Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος προασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του. Η Πατρίδα μας του οφείλει ευγνωμοσύνη», ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Κικίλιας: «Αθάνατος»

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter επέλεξε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας να στείλει συλλυπητήρια στην οικογένεια του Έλληνα πιλότου.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό γεγονός μέσα από το ακόλουθο tweet: «Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!». Γεννηματά: Η πατρίδα τον τιμά 

«Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της πολεμικής μας αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», τόνισε σε μήνυμά της στο Twitter η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ.Γεννηματά επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.



Λοβέρδος: Έχασε τη ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα


Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο τραγικός θάνατος του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου συγκλονίζει το πανελλήνιο. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην Πολεμική Αεροπορία. Ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε την ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα».


ΚΚΕ: Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ», τόνισε στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Θεοδωράκης: Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς

Με ανάρτηση στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: «Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς», τονίζει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Eνωση Κεντρώων: Θυσιάστηκε ακόμη ένας ήρωας

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές», τονίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

ΚΙΔΗΣΟ: Επεσε στο καθήκον

«Ένας γενναίος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, έπεσε στο καθήκον. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει το Κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.


Τόσκας: Η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων θρηνεί έναν φρουρό του Αρχιπελάγους

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα του πιλότου του οποίου το μαχητικό αεροσκάφος MIrage2000-5 κατάπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου, εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Τόσκας επισημαίνει: «Σήμερα θρηνεί η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων έναν από τους φρουρούς του Αρχιπελάγους. Έπεσε στο πατριωτικό καθήκον. Τα συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης