Κούλογλου: «Περιμένουμε πολιτική υποστήριξη» για τους δύο στρατιωτικούς μας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Κούλογλου: «Περιμένουμε πολιτική υποστήριξη» για τους δύο στρατιωτικούς μας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Η Αθήνα δεν πρέπει να δίνει τροφή στον Ερντογάν, ο οποίος ανεβάζει τους τόνους, απευθυνόμενος κυρίως στο εσωτερικό του ακροατήριο» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κουλογλου
Η ελληνική πλευρά πρέπει να διατηρήσει αποφασιστική και ψύχραιμη στάση και χαμηλούς τόνους, προκειμένου να μη δίνει περισσότερη τροφή στον Ερντογάν, ο οποίος ανεβάζει τους τόνους, απευθυνόμενος κυρίως στο εσωτερικό του ακροατήριο, δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ερχόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «περιμένουμε μία πολιτική υποστήριξη. Θα υπάρξει και σχετικό ψήφισμα. Όμως και μόνο η συζήτηση που θα γίνει θα βοηθήσει πολύ στην κατάσταση».

Σε μια γενικότερη εκτίμηση, σημείωσε ότι καθώς η ανθρωπότητα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, «πρέπει να προστατευθούμε, όχι να πάμε σε πόλεμο» και έκανε ειδική αναφορά στο «πολεμικό κλίμα που δημιουργείται», το οποίο είναι ορατό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα άρθρα γνώμης των μεγάλων εφημερίδων. Εξέφρασε, δε, τον φόβο ότι «μπορεί κάτι να γίνει, δεδομένου ότι έχουμε και έναν τελείως αλλοπρόσαλλο Πρόεδρο στις ΗΠΑ, που μιλά για "ωραίους, νέους και έξυπνους" πυραύλους και μάλιστα μέσα από το τουίτερ!».

Ο κ. Κούλογλου σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρεί τη δική της στάση και ακολουθεί για άλλη μία φορά τις ΗΠΑ, ενώ ως προς «την πιο μετριοπαθή στάση που έχει κρατήσει η Γερμανία» ο ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι «το Βερολίνο παίζει πιο ψύχραιμα» και ακόμη και «στις κυρώσεις προς τη Ρωσία κράτησε μια μετρημένη στάση».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, τον πολεμικό τόνο τον δίνει η Γαλλία και η Βρετανία στην Ευρώπη, ενώ η Γερμανία δίνει τον τόνο στα οικονομικά θέματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης