Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλείνουν άρον-άρον την υπόθεση Novartis και την επιστρέφουν στη Δικαιοσύνη

novartis-adeia-ait

Η ουσιαστική διερεύνηση φόβισε την κυβέρνηση, η οποία είχε ως στόχο να μείνει «κηλίδα» στους πολιτικούς αντιπάλους της

Χρειάστηκαν ελάχιστες συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής – κέλυφος, που συγκροτήθηκε πριν ένα μήνα στη Βουλή για την περιβόητη υπόθεση Novartis
για να γίνει πράξη αυτό που όλοι ανέμεναν από την πρώτη στιγμή: Η πλειοψηφία, που απαρτίζεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποφάσισε να επιστραφεί ο φάκελος στη δικαιοσύνη, επικαλούμενη… αναρμοδιότητα της επιτροπής για τα θέματα της δωροδοκίας – δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση.

Κι όμως. Για το δεύτερο αδίκημα, αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις ήταν γνωστό εξ αρχής ότι αρμοδιότητα έχει η Δικαιοσύνη και όχι η Βουλή. Παρά ταύτα είχε συμπεριληφθεί στο «κατηγορητήριο», που συνέταξε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Για το δε αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας, η πλειοψηφία αγνοεί επιδεικτικά ότι υπάρχει νομολογία του Αρείου Πάγου ότι η Βουλή έχει αρμοδιότητα – κι όμως η συγκεκριμένη επιτροπή την αρνείται αυτή την αρμοδιότητα. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε επ’ αυτού ότι «δεν μας φοβίζει τίποτα όταν το τεκμηριώνουμε».

Επί ένα μήνα περίπου η επιτροπή ασχολήθηκε με το αν είναι αρμόδιο για την υπόθεση, όταν αυτό είναι θέμα τόσο της Ολομέλειας της Βουλής, πριν συγκροτήσει οποιαδήποτε επιτροπή, αλλά και ενός γνωμοδοτικού οργάνου, που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά η πλειοψηφία αποφάσισε τότε να μην το επιστρατεύσει καν.

Από την τωρινή εξέλιξη φαίνεται ότι μοναδικός σκοπός της απόφασης που έλαβε η πλειοψηφία με τη συγκρότηση της προανακριτικής δεν ήταν καμία ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά η επικοινωνιακή και πολιτική αξιοποίηση μίας περίεργης υπόθεσης (που έχει και τη διάσταση του σκανδάλου, όταν αφορά μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά γιατρούς και υπηρεσιακούς παράγοντες), προκειμένου να μείνει «κηλίδα» στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης.

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέφυγε τεχνηέντως την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς μία τέτοια διαδικασία θα έβαζε στη βάσανο της αξιολόγησης και τεκμηρίωσης μία δικογραφία, που ήταν έωλη και εξαιρετικά αδύναμη νομικά – εάν δεν αποτελεί και μνημείο κατασκευασμένων στοιχείων και στοχευμένων συκοφαντιών, όπως καταγγέλλουν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι.

Μία διαδικασία, για παράδειγμα, κατά την οποία θα έπρεπε να εμφανιστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στη Βουλή, έστω και χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους και να πρέπει να τεκμηριώσουν στοιχειωδώς όσα ανέφεραν στην εισαγγελέα τους προηγούμενους μήνες, φαίνεται να τρόμαξε την κυβερνητική πλειοψηφία. Σε μία τέτοια περίπτωση και ανάλογα με το εάν προέκυπταν σοβαρά και ατράνταχτα στοιχεία από τις καταθέσεις, η προανακριτική επιτροπή θα όφειλε να αποφανθεί εάν το κάθε πολιτικό πρόσωπο είναι αθώο ή πρέπει να δικαστεί, άρα να αξιολογήσει επί της ουσίας το προανακριτικό υλικό. Προφανώς η εκτίμηση ότι δεν θα προέκυπταν σοβαρά στοιχεία, που να δίνουν συνέχεια και να επιβεβαιώνουν τους μέχρι τώρα ισχυρισμούς των «προστατευόμενων» μαρτύρων – και άρα η επιτροπή θα όφειλε να παραδώσει στην κοινωνία χωρίς σκιές τους πολιτικούς εμπλεκόμενους -, οδήγησε την πλειοψηφία να χειριστεί την υπόθεση με τον μοναδικό τρόπο, που εξακολουθεί να αφήνει υπόνοιες και περιθώρια πολιτικής εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση αυτής της υπόθεσης: την επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη.

Από τη ΝΔ σχολίαζαν ότι «ολοκληρώνεται η σκευωρία», ενώ σφοδρές αναμένονται από σήμερα και οι αντιδράσεις των δέκα πολιτικών προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση.

Όπως φάνηκε χθες η επιτροπή θα συντάξει το τελικό πόρισμά της μετά τα Πάσχα και περί τις 20 με 23 Απριλίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Στο μεταξύ η πλειοψηφία θα καλέσει προς τούτο τα μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που είχαν αποχωρήσει από την επιτροπή διαμαρτυρόμενα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, να συμμετέχουν στη διαδικασία σύνταξης του πορίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Montazieros

Το νέο και το αύθαρτο τα μαζεύει όπως όπως. Ετσι! Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά τελικά οι δέκα σας πήγαν πριονοκορδέλα. Με τις υγείες σας!!!!

θεατροφιλος

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΚΕΒΑΣΕ ΠΡΟΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "NOVARTIS" ΛΟΓΩ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ....

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΣΥΡΙΖΑΥΓΗΤΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΡΟΙ.ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΣΥ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΟΧΙΕΣ ΤΙΣ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΒΥΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ..

Αριστερά=ξινισμένο γάλα

Ποιον έχουν υπουργό προπαγάνδας εκεί στο Σφύριζα?

Τσιγιτσαγκας

Επειδη μάλλον ειναι ασχετοι όσοι διαβάζουν το άρθρο, το γεγονος οτι η δικογραφία παει στη δικαιοσύνη και για την δωροδοκία (ενώ στην υπόθεση Άκη παράγράφηκε με το νομο περί ευθύνης υπουργών) σημαίνει ενα πράγμα: θα διερευνηθεί καταρχήν το ξέπλυμα που ΔΕΝ παραγραφεται και ενδέχεται να μπουν φυλακη αλά Άκη οι πολιτικοί. Επίσης αν δεχθεί η τακτική δικαιοσύνη οτι έχει αρμοδιότητα να εξετάσει την δωροδοκία τοτε οι πολιτικοί θα πάνε για ισόβια επειδη θα κατηγορηθούν με το νομο περί καταχραστων του δημοσίου. Αυτά, μην ακούτε τι λενε αριστερά και δεξια οι ασχετοι...

τιγκιτανγκας

καλως τονε και ας αργησε

γιωργος

αδερφε περιμενεις εδω μεσα στο site του θεμου να ακουσεις αληθειες?? και μονο που μπαινεις στο αρθρο και διαβαζεις το αρχικο σχολιο καταλαβαινεις πως δεν γραφει απλα πως εχουν τα πραγματα αλλα ειναι σαν να το εχει γραψει εκπροσωπος της νεας δημοκρατιας..θεμο μετα τα λαμογια τους πολιτικους ερχεται και η σειρα σου..γι'αυτο εχετε λυσαξει ολοι γιατι φοβαστε αυτα που θα βγουν και κανετε οτι μπορειτε για να προλαβετε να τους ριξετε και να τα ξανακουκουλωσετε με το παιδι της siemens..ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Μην χαίρεστε

Στα δικαστήρια τί θα πούνε πάλι; "Δεν προσέρχομαι";

ΤΩΡΑ

ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Κομπλεξικος

Μονο στην Ελλαδα το σκανδαλο Novartis προεκυψε σκανδαλο που αφορα πολιτικους.Μεγαλη πρωτοτυπια της συμμοριας συριζανελ.Τωρα το λουζονται

Δημήτρης

Απόδειξη ότι δεν τους ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης, απλά ήθελαν να κάνουν ζημιά στην αντιπολίτευση.

Q

Ουτε καν αυτο δεν τους ενδιεφερε! Αν πραγματικα ηθελαν να ζημιωσουν την αντιπολιτευση θα παρουσιαζαν εξ'αρχης αδιασειστα στοιχεια και δεν θα το πηγαιναν ετσι ερασιτεχνικα. Επεσαν τα συλλαλητηρια περι Μακεδονιας και καπου επρεπε να στρεψουν τα βλεμματα ωστε να περασει τελικα το δικο τους και να αγνοησουν για αλλη μια φορα την βουληση του λαου. Ασε που η ολη ιστορια με την NOVARTIS μπορει και να την εστησαν μαζι με την αντιπολιτευση για να τους βγαλουν λαδι! Θα σκαγε ετσι κι αλλιως καποια στιγμη το σκανδαλο, οποτε το πεταξαν τωρα με αυτο τον γελοιο τροπο, εδωσαν ατυπο συγχωροχαρτι με την λασπη τους και τωρα η δικαιοσυνη απλα θα κανει αυτο που ξερει καλυτερα - θα βαλει την υποθεση στο συρταρι.

Θεμιστοκλής

Η Χρυσή Αυγή ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis επειδή κατήγγειλε πολλά εγχώρια νοσοκομεία για πιστοποιητικά υγείας που παρείχε σε αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα να αδυνατεί το υπουργείο υγείας να συνάψει συμφωνίες με την ισχυρή ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να υποχρεώνεται να προσφεύγει σε ξένες εταιρείες όπως η Novartis όπου οι μίζες ήταν απαραίτητες για να υπάρχει εμπιστοσύνη λόγω έλλειψης οικειότητας όπως γινόταν παγκοσμίως σε χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία που δεν πτώχευσαν από τη διαφθορά όπως η Ελλάδα, ενώ εξαιτίας της καταδίωξης πολλών δημόσιων υπηρεσιών ως διαπλεκόμενων από τη Χρυσή Αυγή έπρεπε για το ζωτικής σημασίας ζήτημα της προμήθειας θεραπειών για την παγκόσμια επιδημία των χοίρων κατά απαίτηση διεθνών οργανισμών να διεξαχθεί η διαδικασία μυστικά με τον αναπόφευκτο κίνδυνο κάποιοι υπάλληλοι που μεσολαβούσαν να δωροδοκηθούν, με την ανάγκη για προμήθεια φαρμάκων να αυξάνεται λόγω της διάδοσης θεωριών συνωμοσίας για την πρόκληση ασθενειών από τις συμβατικές ιατρικές μεθόδους ώστε να αποθαρρύνονται πολλά άτομα να αγοράζουν από τα φαρμακεία και να καθίσταται απαραίτητη η επέκταση της κρατικής συμμετοχής για την περίθαλψη των πολιτών. Η Χρυσή Αυγή επίσης πήρε μίζες για να εξορίζει τους μετανάστες από υψηλού κοινωνικού επιπέδου επαγγέλματα ως λαθραία εισερχόμενους στην επικράτεια και να μετακινούνται στον υπόκοσμο όπου δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές θεραπείες και να μεταδίδουν ασθένειες, αυξάνοντας ραγδαία τη ζήτηση, ενώ όταν κυβερνήσει θα προσφέρει πολλούς ανεπιθύμητους από στρατόπεδα συγκέντρωσης για πειράματα σε έρευνες της εταιρείας για δοκιμή καινούργιων θεραπειών.

@

Πρός το παρόν δεν ασχολούνται με όσα αναφέρεις . Αρκούνται σε πορνοταινίες μέσω διαδικτύου ....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

4
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

28
223

«Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα - Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ από την Κύπρο

1