Δεν πάνε τα πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική για την Novartis

Δεν πάνε τα πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική για την Novartis

Σαμαράς, Γεωργιάδης, Πικραμμένος, Αβραμόπουλος και Λυκουρέντζος έστειλαν επιστολές στην Επιτροπή, εγείροντας ενστάσεις περί «σκευωρίας», «μεθοδεύσεων» και «πλεκτάνης» - Χθες, τον «χορό» των αρνήσεων είχε ανοίξει ο Ανδρέας Λοβέρδος - Τι θα πράξουν Στουρνάρας, Σαλμάς και Κουτρουμάνης - Απάντηση Δρίτσα σε Σαμαρά

Την άρνησή τους να προσέλθουν στην Προανακριτική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της Novartis
, διατυπώνουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να καλέσει για κατάθεση από την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη, σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής, Θοδωρή Δρίτσα, δήλωσε ότι δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που διενεργεί την προκαταρκτική  εξέταση για την υπόθεση της Novartis. Ο κ. Πικραμμένος είχε κληθεί να παραστεί την ερχόμενη Τρίτη, 27 Μαρτίου, στις 17:00, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, για «έκφραση γνώμης».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Πικραμμένος εκφράζει την προσδοκία, η κρίση της Επιτροπής να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τους νόμους. Μάλιστα, επιφυλάσσεται για το δικαίωμά του να παραστεί σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της Επιτροπής, επί της ουσίας όμως της υπόθεσης.

«Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της Novartis και εξηγεί γιατί θεωρεί ότι προκαλεί γέλωτα το να καλείται για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της επιτροπής.

«Στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να συμμετάσχω» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, ενημερώνοντας τον Θοδωρή Δρίτσα.
           
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε επίσης αρνηθεί να μετάσχει στην «κυβερνητική μεθόδευση» για την εις βάρος του σκευωρία, απορρίπτοντας την πρόσκληση της Προανακριτικής. «Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός σε επιστολή του προς την Προανακριτική, για να προσθέσει πως η σκευωρία «οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων».

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή είχε προγραμματίσει την κατάθεση του κ. Σαμαρά για την ερχόμενη Τρίτη, στις 10:30.

Την άρνησή του να καταθέσει στην επιτροπή Προανακριτικής εξέτασης εξέφρασε σήμερα, εξίσου με επιστολή προς τον κ. Δρίτσα, και ο πρώην υπουργός και νυν κοινοτικός Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως, «εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπή σας με την παρουσία όλων των Μελών της και τηρηθούν οι κανόνες της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν), θα προσέλθω και θα καταθέσω».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρεται στην αποχώρηση των βουλευτών από τις εργασίες της Επιτροπής, θέτοντας ζήτημα νομιμοποίησης, ενώ επισημαίνει ότι τίθεται θέμα παραβίασης των δικονομικών κανόνων, λόγω των προστατευόμενων μαρτύρων. 

Αλλά και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αρνείται να προσέλθει στην Προανακριτική, δηλώνοντας προς τον κ. Δρίτσα: «Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής». Επιπλέον, δηλώνει ότι αρνείται την πρόκληση για κατάθεση, καθώς, όπως αναφέρει, δεν επιθυμεί να συμπράξει «σε καμία μορφή αποπροσανατολισμού». 

Τον... χορό των αρνήσεων να προσέλθουν στην Προανακριτική είχε «ανοίξει» χθες ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, με επιστολή του προς τα μέλη της Επιτροπής: «Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

«Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση» τόνιζε ακόμη ο κ. Λοβέρδος.

Ανάλογες επιστολές άρνησης αναμένεται να στείλουν και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, καθώς θα ήταν παράλογο να καταθέτουν ενώπιον των μελών μιας Επιτροπής, που όχι μόνο δεν έχει αποφασίσει να ερευνήσει εις βάθος την υπόθεση, αλλά δεν έχει ακόμα καταλήξει στο αν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, την στάση τους αναμένεται να ξεκαθαρίσουν, ακόμη, οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάριος Σαλμάς, Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Κουτρουμάνης. Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Προανακριτικής έχει ήδη εμφανιστεί και κατέθεσε, στις 13 Μαρτίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απάντηση Δρίτσα σε Σαμαρά

Η Επιτροπή μας δεν επιδίδεται σε «κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις» και σε καμία περίπτωση η λειτουργία της δεν συνιστά «έναν ακόμη κρίκο» σε καμιά ουσιαστική συγκάλυψη και σε καμία σκευωρία, υποστηρίζει ο πρόεδρος της επιτροπής Προανακριτικής εξέτασης της υπόθεσης Novartis, Θοδωρής Δρίτσας, σε απαντητική επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός απέστειλε νωρίτερα επιστολή προς την Προανακριτική επιτροπή, με την οποία ενημέρωνε πως δεν θα προσέλθει για κατάθεση, εφόσον η πλειοψηφία των μελών της αρνείται να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Τασία

Με το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία πέθανε η δημοκρατία, ευτελίστηκαν τα πάντα και οι χυδαίοι άνθρωποι μας διαφεντεύουν.

ΝΙΚΟΣ

Δεν πάνε οι "κατηγορούμενοι", δεν πάνε οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, δεν καλούν τον Φρουζή,αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση, ωραία προανακριτική. Θα μείνει ο Δρίτσας με την Δρίτσαινα να παριστάνει τον πρόεδρο.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ , ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ...

chrisAK

Ο κατηγορούμενος δεν αποφασίζει την σύνθεση των δικαστών του, ο κατηγορούμενος υφίσταται όταν υπάρχουν κατηγορίες. Ούτε κατηγορητήριο υπάρχει. Δλδ πρέπει να κάνετε επιτροπή για να μάθετε τι θα πεί παραγραφή? Κάνετε σεμινάριο να μάθετε τον νόμο σας και πώς να τον διαχειρίζεστε και να τον παραφράζετε? Κουτρουλάτε σαν κουτάβια και κυβερνάτε? Βγάλτε την απόφαση σε στυλ όλα στο φώς και ας τολμήσουν τότε να μην απολογηθούν, ΟΤΑΝ υπάρξει κατηγορητήριο.

Καθαρός ουρανός και αθώοι ως η

περιστερά που λέει για τους αναμάρτητους ο Απ. Παύλος. Έχω ένα ερώτημα: Γιατί δεν πάνε;....... Ένας έντιμος πολιτικός θα πήγαινε ν αποδείξη τη σκευωρία. Όπως ο Απ. Παύλος. Τον κατηγόρησαν με χωρις στοιχεία και αστήριχτες κατηγορίες και σεβόμενος τις δικαστικές αρχές πήγε στο δικαστήριο και απέδειξε την αθωότητα του. Έτσι δεν γίνεται συνήθως;....Αυτοί όλους και όλα τα γράφουνε στα υποδηματά τους και μάλιστα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

δεν εχεις παρει χαμπαρι;;;

τι να αποδειξει ρε βλημα, αφου δεν μπαινει στην ουσια η επιτροπη, θελουν να τους εξετασουν μονο αν η επιτροπη ειναι αρμοδια!!!!

Από την αποτυχία στη σκευωρία

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε το παράδεισο στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και έφερε τη κόλαση με τη καταστροφική πολιτική του. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπούλησαν τη χώρα υπογράφοντας για 99 χρόνια εκποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας. Με την απίστευτα μεγάλη φορολογία στράγγισαν όλες τις οικονομίες του ελληνικού λαού, διέλυσαν τη μεσαία τάξη και οδηγησαν τη χώρα σε μόνιμη ύφεση χωρίς τέλος. Τα χρέη των πολιτών πιστοποιούν τη καταστροφή που έφερε ο Τσίπρας και η συμμορία του. Τα χρέη των πολιτών, μόνο προς την εφορία, ξεπέρασαν τα 102 δις ευρώ!!! Δις!!! Οδηγούν τη χώρα σε ολική καταστροφή και έξοδο από το ευρώ. Ακόμα με απόλυτο θράσος έστησαν την άθλια σκευωρία για να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να μονιμοποιήσουν την νομή της εξουσίας. Δεν κατάφεραν τίποτα παρά μόνο την οργή και την περιφρόνηση των πολιτών, που το μόνο που ελπίζουν είναι οι εκλογές που έρχονται, για την τελευταία φορά φασιστερά. Ποτέ ξανά τέτοια κυβέρνηση!

V

Και ξέχασες τα καλύτερα: Σε εννιά μήνες από τώρα κόβουν ξανά τις συντάξεις 18% και μας βάζουν ταφόπλακα με τη μείωση στο αφορολόγητο- που αν δεν έρθει από το 2019, θα έρθει το 2020.

;;;;;;;;

Είτε πάνε είτε δεν πάνε τα πάντα θα αποκαλυφθούν. Ήταν αλλιώς μαθημένα τα πουλάκια μου τόσα χρόνια. Ποτέ δεν ήλπιζαν ότι θα τα έπιανε από την τσιμπίδα ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας. Ο λαός θα μάθει τα πάντα και τότε η θέση τους θα είναι πο επιβαρυντική γι αυτούς. ΟΙ αθώοι προσέρχονται παντού και ποτέ και πουθενά δεν έχουν να φοβηθούν. Αυτοί όμως φοβούνται και πρσπαθούν απεγνωσμένα να ξεφύγουν και αυτή τους η στάση αφήνει πολλά ερωτηματικά στον ελληνικό λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ,ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ;ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ;

ο τσιπρας βγαζει δεν βαζει.

ο τσιπρας να βαλει πολιτικο στη φυλακη;; 3,5 χρονια δεν ειδα κανεναν , τωρα που φευγει θα τους βαλει;; ενας που ηταν μεσα ακης τον εβγαλε!!!!

Γιώργος 45

Φίλε μου έχεις χάσει συνέχειες. Οι 10 κατηγορούμενοι ζητούν να εξεταστούν επι της ουσίας και η Επιτροπή ΑΡΝΕΙΤΑΙ. Απλά τους καλεί να πουν την γνώμη (!!!!) τους για το εάν αυτή (η Επιτροπή) είναι....αρμόδια να τους ανακρίνει !!!!!!!!!!!!!

1235

φίλε μου κράτα μικρό καλάθι... δεν ξέρεις τι γίνεται... τώρα, όσον αφορα το .."Μέγας Αλέξης Τσίπρας"... καλά κρασιά... πες μας τι πίνεις μόνο...

ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΟΣ

ΒΡΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΔΙΑΡΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...

Καλοφαγωτα τα 0,60

Έρχεται η σειρά σου για τα 200δις του 2015..... Φέρε πίσω τα κλεμμένα κηφήνα

κανένας

Και τα αυτκίνητα τού 100 γιατί τάχουμε; Για το Γιάννη Αγιάννη;;;;;;;

Πόπη

Όλοι οι απατεώνες - εγκληματίες που πάνε στα Δικαστήρια θα ήθελαν το ίδιο πράγμα να κάνουν, όπως οι πολιτικοί. Να γράφουν στα υποδήματά τους τις δικαστικές κλήσεις. Και μια λεπρομέρεια. Έχετε προσέξει ότι όλοι οι απατεώνες φορούν γραβάτα όταν δικάζονται ; Για να κρύβουν τη βρωμιά τους, όπως οι πολιτικοί των αστικών κομμάτων.

Γιώργης

Εσύ Καλιόπη είσαι για γέλοιο και για λύπηση.

ΠΟΠΑΥ

--->Πόπη_____όπως λέγαμε στο στρατό Καλιόπη

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

2
yriakos

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και από τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

10
4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

11
4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

67
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

14