Καμμένος σε Άγκυρα: Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο – Να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα

Καμμένος σε Άγκυρα: Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο – Να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα

Σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να τοποθετήσει το δικό της γεωτρύπανο σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «καλωσόρισε» το γεωτρύπανο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες - Ικανοποιημένος από την στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής 

Καμμένος σε Άγκυρα: Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο – Να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα
Σκληρά λόγια ειπώθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη. 

Ο κ. Καμμένος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κ. Αγγελίδη στα νέα του καθήκοντα, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μακριά από την Κύπρο.

Τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης ερευνήθηκαν παρουσία Έλληνα ειδικού, ανοίχθηκαν με βάση τις διεθνείς διαδικασίες έρευνας και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτε, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Άμυνας, ανέφερε, επίσης:

«Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία. Η Ελλάδα και η Κύπρος σέβονται τις διεθνείς συνθήκες, και η δύναμή μας είναι να τηρούμε αυτό τον πυλώνα σταθερότητας. Δεν θα πρέπει να περιοριζόμαστε στην Τουρκία και στις ξεπερασμένες πρακτικές των εκβιασμών που εσχάτως περιλαμβάνουν και την ομηρία. Οι λογικές αυτές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Η λύση σε όλα αυτά είναι η συνεργασία. Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή αποφάση της συνόδου κορυφής ΕΕ».


Σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να τοποθετήσει το δικό της γεωτρύπανο σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «καλωσόρισε» το γεωτρύπανο, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες, παρατηρώντας ότι στην υπόθεση της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ, εμπλέκεται η διεθνής κοινότητα και τόνισε:

«Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Τώρα, αν το κανουν για να προκαλέσουν να τους θυμίσουμε ότι την κατάσταση εγγυώνται  χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α».

Τέλος, αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ περί ομηρίας, ο ίδιος εξέφρασε την  πλήρη ικανοποίησή του.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε σχετικά:

«Για πρώτη φορά Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών ομήρων μετά από εισήγηση του Αλ. Τσίπρα @atsipras».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης