Μαυραγάνης: O παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι το ποσό της κλήσης

Μαυραγάνης: O παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι το ποσό της κλήσης

«Δεν θα υπάρχει γνώση του ακριβούς ποσού γιατί δεν θέλουμε να ξέρει κανείς το εισόδημα του παραβάτη», τόνισε ο υφυπουργός.

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, οι διατάξεις του οποίου ρυθμίζουν και ζητήματα σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έτσι, ξεκινούν άμεσα τα πρόστιμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Υπάρχουν διοικητικές ποινές συνυφασμένες με το μέγεθος του εισοδήματος» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος εξήγησε ότι δεν θα βλέπει κανείς την οικονομική κατάσταση του παραβάτη.

«Οι κλήσεις θα κόβονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Δεν θα υπάρχει γνώση του ακριβούς ποσού γιατί δεν θέλουμε να ξέρει κανείς το εισόδημα του παραβάτη» σημείωσε ο υφυπουργός εξηγώντας πως η κλήση θα βεβαιώνεται και θα στέλνεται στο σπίτι. Τότε θα μαθαίνει το ποσό ο παραβάτης.

Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ), μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).

Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΝΙΚΟΣ

Θα σου κόβουν κλήση για ζώνη πχ. Φύγετε κύριε, θα σας έρθει το μπουγιουρντί αργότερα. Θα σε ψάχνουν εισοδηματικά στην αστυνομία και στην εφορία και αν χρωστάς θα σου έρχεται η κλήση με ότι άλλο έχεις. Μετά μιλάμε για φακέλωμα από την δεξιά τα παλιά χρόνια.

Candyman

Δηλαδή ο φτωχός αν παραβιάσει ΣΤΟΠ ή κοκκινο φανάρι, θα είναι λιγότερο παράνομος και λιγότερο επικίνδυνος απο τον πλούσιο για να πληρώσει λιγότερα; Ρε τι'ν τούτοι ρε που μπλέξαμε; Δεν γίνονται αυτά, μόνο στο ελλάντα τέτοια καραγκιοζιλίκια....

ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ

ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΡΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΕΣΥ 400 ΕΥΡΩ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

tzizzz

η μια μακακια μετα την αλλη,ειστε ολοι για τα πανηγυρια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

voutsis

Για τις συντάξεις είπε πως «θα γίνει δεκτή η λογική του επιχειρήματος της ελληνικής κυβέρνησης που αποδεικνύει ότι οι περικοπές δεν είναι διαρθρωτικές αλλά δημοσιονομικές και ως εκ τούτου μη απαραίτητες»

3