Αυτά είναι τα εισοδηματικά όρια για τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ

Αυτά είναι τα εισοδηματικά όρια για τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ

Το ύψος του προστίμου θα προσαυξάνεται έως τριπλασιασμού ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια του παραβάτη

Τα εισοδηματικά όρια για την ενεργοποίηση των προσαυξήσεων των προστίμων που θα επιβάλλονται στους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας συγκεκριμενοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με νομοτεχνική βελτίωση στο σχετικό νομοσχέδιο ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό ορισμένες από τις παρατηρήσεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής για την συνταγματική ορθότητα των προωθούμενων διατάξεων.

Σύμφωνα με τις αλλαγές τα πρόστιμα του ΚΟΚ μειώνονται οριζόντια κατά 50% (εξαιρούνται ορισμένες σοβαρές παραβάσεις όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπέρβαση ορίου αλκοόλ κ.α. ). Το ύψος του προστίμου που θα διαμορφωθεί μετά την οριζόντια μείωση θα αποτελεί την ελάχιστη βάση και θα προσαυξάνεται εως τριπλασιασμού ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια του παραβάτη.

Ειδικότερα, για εισοδήματα από 0 – 50.000 ευρώ δεν θα υπάρχει προσαύξηση, 

Από 50.001 εως 100.000 ευρώ διπλασιασμός του προστίμου 

Από 100.001 και άνω τριπλασιασμός του προστίμου. 

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των παρατηρήσεων της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής επισημαινόταν ότι ο καθορισμός των εισοδηματικών κριτηρίων δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε υπουργική απόφαση. 

Αναλυτικά, η προωθούμενη ρύθμιση αναφέρει: 

1)      Επί του άρθρου 28 του σχεδίου νόμου :

Στην παρ. 4 το δεύτερο και τρίτο εδάφιο αντικαθίστανται ως εξής :

«Τα καθοριζόμενα με την απόφαση του προηγούμενου εδαφίου διοικητικά πρόστιμα προσαυξάνονται κατά εκατό τοις εκατό (100%) αν ο παραβάτης με βάση την πιο πρόσφατη πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος έχει ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα από πενήντα χιλιάδες ένα (50.0001) ευρώ έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και κατά διακόσια τοις εκατό (200%) αν ο παραβάτης με βάση την πιο πρόσφατη πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος έχει καθαρό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών μπορεί, τα παραπάνω ποσά του φορολογητέου εισοδήματος καθώς και τα ποσοστά προσαύξησης να τροποποιούνται, ανάλογα και με την κατηγορία της παράβασης, κατ’ ανώτατο όριο μέχρι το τριπλάσιο του αρχικού προστίμου. Για την έκδοση της παραπάνω απόφασης μπορεί να λαμβάνονται υπόψη δεδομένα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και άλλες αρχές και επιστημονικούς ή άλλους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς. 

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Μια χαρα.

Δεν θα τους λειψουν καθολου. Αν εχεις υψηλο εισοδημα, σιγουρα εχεις το μυαλο να μην κανεις βλακειες στο δρομο αρα οσο και να πανε τα προστιμα δεν σε επηρεαζουν. Αμα εισαι ηλιθιος με πολλα φραγκα, θηριωδη οχημα και καθολου μυαλο κινδυνευουν οι υπολοιποι με τα κατσαριδακια αλλα και εσυ ο ιδιος. Απορω πως σκεφτηκαν κατι τοσο εξυπνο;

manavis

"θηριωδη" οχημα ... χωρις σχόλια

χψω

Σε λίγοι οι άσχημοι θα πληρώνουν λιγότερους φόρους από τους όμορφους... Ειναι δίκαιο (γι αυτους) και γίνεται πράξη...

Ανάλογα με τις δύναμης τους λέει το Σύνταγμα

Πουθενά δεν γράφει κλιμακωτά με τις δυνάμεις τους και φυσικά δεν αναφέρεται σε πρόστιμα αλλά σε φόρους.

Αναγνώστης

Με ποιά λογική συνδέεται η παράβαση μιας διάταξης του ΚΟΚ και η ποινή που επισύρει με το ύψος του εισοδήματος ; Δηλαδή, η απαξία της ίδιας παράνομης πράξης είναι μεγαλύτερη όταν γίνεται από τον πλούσιο και μικρότερη όταν γίνεται από τον φτωχό ; Και η λογική αυτή μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλου είδους παραβάσεις/εγκλήματα πέρα από τον ΚΟΚ ; Π.χ. ο βιασμός από τον πλούσιο θα επισύρει μεγαλύτερη ποινή από τον βιασμό που διαπράττει ο φτωχός ; Μα είναι εντελώς, μα εντελώς, ηλίθιοι ; 'Η τόσο πολύ φανατικοί, που ο φανατισμός του οδηγεί στην ηλιθιότητα ;

Εμπνευστής

Μάλλον με τη λογική ότι η αποτρεπτική δύναμη θα είναι πιο αισθητή από ο,τι τα στραγάλια που ήταν προηγουμένως για τα πιο μεγάλα πορτοφόλια.

Συγκρίνεις αχλάδια με αυγά

Προφανώς αδυνατείς να κατανοήσεις βασικά πράγματα όπως ότι η πιθανότητα ενός προστίμου 100 ευρώ για μια παράβαση είναι εντελώς αποδεκτό ρίσκο για κάποιον με εισόδημα 5000 τον μήνα ή ότι μιλάμε διοικητικά πρόστιμα και όχι για ποινές σε κακουργηματα που επιβάλει ένα δικαστήριο. Αγνοείς επίσης ότι το ίδιο "φανατικοί" και "ηλιθιοι" είναι οι Βρετανοί, οι Ελβετοί, οι Ολλανδοι και αρκετοί ακόμα "υποαναπτυκτοι" λαοί.

Μα πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι;

Έχεις δει τις στατιστικές των παραβάσεων του ΚΟΚ; Τις κάνουν στη συντριπτική πλειοψηφία οι "πλούσιοι"; Τα παπάκια που πετάγονται από το πουθενά ανάμεσα στις λωρίδες και στις διαβάσεις, και τα 1000αρια-1400αρια αυτοκίνητα που τρέχουν με χίλια όπου γουστάρουν, καταλαμβάνουν τη ΛΕΑ και τα πεζοδρόμια κατά δεκάδες, περνάνε με κόκκινο και σκοτώνουν κόσμο, προσπερνάνε αντικανονικά από αριστερά και δεξιά, ακόμη και μέσα σε πόλεις, πατάνε πεζούς και ποδηλάτες καθημερινά, και είναι συνεχώς με το κινητό στο χέρι χωρίς να έχουν καμία αίσθηση του δρόμου, είναι των "πλουσίων"; Τα περισσότερα θανατηφόρα τα κάνουν στην πλειοψηφία τους οδηγοί υψηλότερων ή χαμηλότερων εισοδημάτων; Και τα περισσότερα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μηχανάκια είναι "πλουσίων" ή "φτωχών"; Πάτε καλά ορισμένοι; Κυκλοφορείτε σε δρόμους και εθνικές να δείτε τι μακελειό γίνεται καθημερινά από τους "φτωχούς" και "μεροκαματιάρηδες" που μετά δικαιολογούνται ότι "ήμουν κουρασμένος γυρνώντας απο τη δουλειά μου - βιαζόμουν να παω στη δουλειά μου", "τρέχω για το μεροκάματο" και άλλα φαιδρά; Ή μήπως τα γράφετε από τον καναπέ ή κάποιο κομματικό ανήλιαγο υπόγειο;

Σίγουρα πολύ λιγότερο από εσένα!

Τι σχέση έχουν οι στατιστικές των παραβασεων του ΚΟΚ με το όλο θέμα; είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παραβασεων γίνεται από πολίτες με εισοδήματα κάτω των 50.000 διότι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ αυτοί αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Όπως ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ το μέτρο δεν έχει στόχο τα υψηλά εισοδήματα επειδή πχ τα ποσοστά συμμετοχής τους είναι διαφορετικά. Υπάρχει κάτι στη στατιστική που ονομάζεται "κανονική κατανομή". Δεν έχω την απαίτηση να τη γνωρίζει ο κάθε λειτουργικά αναλφαβητος ωστόσο ακόμα και αυτός μπορεί να κατανοήσει ότι το διαφορετικό ύψος του προστίμου έχει σκοπό να εξισώσει την αποτρεπτική του επίδραση στα διαφορετικά εισόδηματα. Μόνο οι διανοητικά ανεπαρκείς έχουν δυσκολία να κατανοήσουν κάτι εντελώς στοιχειώδεις που εφαρμόζεται πολλά χρόνια σε αυτό που αποκαλούμε "πολιτισμένη Δύση" Τα υπόλοιπα στο σχόλιο σου είναι απλώς φαιδρα και ανάξια σχολιασμού.

ΑΡΙΣ

50000 ατομικο ή οικογενειακο; Καθαρο ή μεικτο; Γιατι αν ειναι μεικτο ατομικο πολλοι απο οσους λενε σιγα δεμε αφορα .. θα τους ζωσουν τα φιδια! Οπως κα ναναι αοπο μια αριστεροστροφη χουντα πολλα θα δουμε ακομα!

Ποια

Εισοδηματικά κριτήρια ρε παιδιά; Τις δύο φορές που με σταμάτησαν με το πολυτελές μου αυτοκίνητο οι τροχαίοι....... η συζήτηση στο τέλος κατέληξε στο απλά να τους επιτρέψω να το φωτογραφίσουν. GT3

ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ

ΣΚΟΥΞΤΕ ΦΙΛΕΛΕΔΙΑ ΔΕΞΙΟΥΚΛΕΣ... ΟΧΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΞΑΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΦΡΑΓΚΑ... ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ 22ΑΡΕΣ ΖΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΖΙΠ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΗΣΥΧΟΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΞΕΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕΤΑ...ΑΜ ΠΩΣ...ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΑ ΣΠΙΡΤΖΗ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΚΑΙ BEAT - UBER, ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ....

ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΠΙΤΑΛΑΣ

Τι λες ρε κουνημένε αριστερέ της πλάκας? Θες να απαριθμήσουμε τους αριστερούς με δεξιές τσέπες σε αυτή την χώρα, που έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου.

Δηλαδή...

Τώρα έτσι έγινε συνταγματικό; Το άρθρο 4 του συντάγματος λέει απλά: "Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.".

Stream

Θα το αλλάξουνε κι αυτό μωρέ... "... μπλα μπλα ίσοι, αναλόγως εισοδήματος"!

jan

γουστάρω σύντροφοι. θα πω στο αφεντικό να μου κάνει μείωση ένα ευρώ για να πέσω κάτω από τα 50 χιλιάρικα και μετά όποιον πάρει ο χάρος.

Αηδία!

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ηλιθιότητας και ληστρικής συμπεριφοράς οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι, με αποκλειστικό στόχο "να τα παίρνουν" από όπου μπορούν. Μόνη λύση για εμάς: μυνήσεις, προσφυγές και αγωγές κατά νόμων, διατάξεων, αλλά και προσώπων! Και άρνηση αποδοχής κλήσεων, ειδοποιητηρίων! Αν δεν τους σταματήσουμε, θα καταντήσουν την Ελλάδα "κρανίου τόπο"!

@

Ακριβώς

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

areios_pagos

Στη Σάμο, παιδιά Δημοτικού με απόφαση των γονέων τους, απείχαν από το σχολείο, αντιδρώντας στη λειτουργία δομής για τους Πρόσφυγες - Στα Βίλια, μετανάστες δέχθηκαν επίθεση σε ξενοδοχείο

fylakes_1234

Η αρχή έγινε από το κατάστημα των Διαβατών - Διενεργήθηκαν 516 εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου - 87 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στο αντίσωμα της ηπατίτιδας C εκ των οποίων οι 61 είχαν ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο (HCV RNA)

ypourgeio-paideias-1-1021x576

Αποχώρησαν οι αιρετοί από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιλογής - Καλούν τον Γαβρόγλου να παρέμβει άμεσα και να ακυρώσει τις ενέργειες του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής 

vard_women

Το Προεδρείο και μέλη του συνδέσμου επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων  «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» - Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη παγκόσμιας αλυσίδας και προσφοράς για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου