Βίτσας από Μυτιλήνη: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

Βίτσας από Μυτιλήνη: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

«Το δίκαιο της θαλάσσης ισχύει ακόμα και για χώρες που δεν το έχουν προσυπογράψει» είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής - Προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κάτοικοι της Μόριας στη Λέσβο και του Χαλκειούς της Χίου

«Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Το δίκαιο της θαλάσσης ισχύει ακόμα και για χώρες που δεν το έχουν προσυπογράψει και ορίζει τον τρόπο που καθορίζονται τα σύνορα», τόνισε αργά σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, εξερχόμενος του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, το οποίο επισκέφθηκε στα πλαίσια της ενημερωτικής περιοδείας που ξεκίνησε σήμερα σε νησιά του Αιγαίου .

Αναφερόμενος σε θέματα του υπουργείου του και ιδιαίτερα σε αυτά των επιπτώσεων στα νησιά από τις προσφυγικές ροές, ο κ. Βίτσας δήλωσε πως «η οργάνωση της δουλείας μας θα οδηγήσει στην αποσυμπίεση των νησιών με διάφορους τρόπους, αλλά και στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας των κατοίκων».

Όπως είπε, σε 15 μέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής με το οποίο θα ρυθμίζονται θέματα αρμοδιοτήτων του υπουργείου. Έτσι και θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα τα σχετικά με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι κάτοικοι της Μόριας στη Λέσβο και του Χαλκειούς της Χίου. Ο κ. Βίτσας εκτιμά πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν πάρει τα χρήματα που δικαιούνται οι περίοικοι των καταυλισμών που υπέστησαν ζημιές.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των χωριών της Παναγιούδας και της Μόριας, που γειτνιάζουν με τον καταυλισμό, ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα θα έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο διαχείρισης λυμάτων του καταυλισμού, για τα οποία εδώ και χρόνια διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Όπως είπε ο Υπουργός, η μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί, έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του και σύντομα το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί.

Αύριο ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής θα επισκεφθεί τη Χίο και στη συνέχεια τη Σάμο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

34
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

123
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

60