Μήνυση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατέθεσαν Λαφαζάνης - Στρατούλης

Μήνυση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατέθεσαν Λαφαζάνης - Στρατούλης

Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24/1/2018, είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί, παραθέτοντας τρεις λόγους

"Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι απολύτως παράνομοι και αντισυνταγματικοί και πρέπει να καταργηθούν" δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. κατέθεσαν στο Πταισματοδικείο Αθηνών, ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς, που είχαν καταθέσει για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών αυτών.

Οι κύριοι Λαφαζάνης και Στρατούλης, μαζί με τα στελέχη της ΛΑΕ Δέσποινα Σπανού και Μ. Μπαρσέφσκι και τον Τάσο Καραγιώργος, μέλος του Κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (Αλληλεγγύη – Ανυπακοή – Ανατροπή), είχαν καταθέσει από τις 25 Ιανουαρίου τη μηνυτήρια αναφορά περί τελέσεως κακουργηματικών πράξεων για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στην πταισματοδίκη του 30ου προανακριτικού τμήματος Αθήνας.

Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24/1/2018, είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί γιατί έγιναν:

1. χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών αλλά και

2. χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιριών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

3. Με παραβίαση των συνταγματικών αρχών της δημοσιότητας, της διαφάνειας, της προστασίας του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και ιδίως της λαϊκής μικροιδιοκτησίας, την οποία εγγυάται το άρθρο 22 του Συντάγματος, καθώς και με αποκλεισμό της πρόσβασης, ενημέρωσης, συμμετοχής και ελέγχου όσο το δυνατών περισσότερων ενδιαφερομένων.

Ο Π. Λαφαζάνης, μετά το πέρας της κατάθεσής του έκανε την εξής δήλωση :

Όπως ξέρετε, στελέχη της ΛΑΕ, έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την νομιμότητα και συνταγματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κληθήκαμε από την 30η πταισματοδίκη πέραν από μηνυτές και ως μάρτυρες για να καταθέσουμε γι αυτήν την υπόθεση.

Είχα την ευκαιρία να καταθέσω τώρα το πρωί, μόλις τελείωσα τη δική μου κατάθεση και συνεχίζει ο Δημήτρης Στρατούλης. Όρισα ως πληρεξούσιο δικηγόρο μου τον κύριο Σαράντο Θεοδωρόπουλο και στην κατάθεσή μου πολύ συνοπτικά αναφέρω ότι κατά την γνώμη μας οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί  είναι πλήρως παράνομοι και αντισυνταγματικοί, δεν διαθέτουν καμία εγκυρότητα, καμία διαφάνεια και καμία αξιοπιστία.

Η σύμβαση, η οποία έχει υπογραφεί με την ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης ηλεκτρονικής πλατφόρμας των πλειστηριασμών είναι κατά την γνώμη μας παράνομη, η επιλογή αυτή δεν έχει καμία βάση δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας.

Αυτή η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν στηρίζεται σε υπουργικές αποφάσεις και κανονιστικές πράξεις, που να διασφαλίζουν τα βασικά και θεμελιώδη στοιχεία της εγκυρότητας των πλειστηριασμών.
Και τέλος, ίσως και το σημαντικότερο, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν δίνουν τη δυνατότητα ούτε ενημέρωσης, ούτε συμμετοχής, ούτε ελέγχου της διαδικασίας σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, αλλά δεν έχει γνώσεις και μάλιστα εξειδικευμένες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι εκτός νομιμότητας, είναι απολύτως παράνομες, μη έγκυρες και επομένως πρέπει να ακυρωθούν, όπως και να ακυρωθεί συνολικά όλη η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία άλλωστε δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα και βεβαίως δίνει την ευκαιρία να εκδηλώνει η κυβέρνηση το αυταρχικό της πρόσωπο με τον πιο αποκρουστικό της τρόπο.“

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Λάμπρος

Αριστερά παράσιτα που δεν δούλεψαν ούτε μια ώρα στη ζωή τους υπερασπιστές των μπαταχτσήδων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4783900

«Η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Στις 26 Μαΐου ψηφίζετε για Δήμαρχο όποιον θέλετε» - Για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος»

63
tsipras_omilia_art

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

12
kinal_synedriasi

Δευτέρη θητεία στη θέση του γραμματέα για τον Χριστοδουλάκη - Καμίνης, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος και  Όθωνας οι πρώτοι στο Πολιτικό Συμβούλιο. Γεννηματά: Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί

116