Τζανακόπουλος: Θα πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις στο ποδόσφαιρο

Τζανακόπουλος: Θα πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις στο ποδόσφαιρο

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενο ατυχήματος με την Τουρκία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - «Καταδικαστέα ενέργεια» η εισβολή Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο 

Τζανακόπουλος: Θα πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις στο ποδόσφαιρο
«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος για κάποιους που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου. 

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, με στόχο να δοθεί «τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό». 

Τα περιστατικά που έγιναν την Κυριακή, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και προστίθενται σε μια σειρά επεισοδίων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
«Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη κι όχι στα λόγια με τα οργανωμένα συμφέροντα στο χώρο του ποδοσφαίρου», είπε, παραθέτοντας πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον αθλητισμό.  
Κλείσιμο

Για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο

«Είναι μια καταδικαστέα ενέργεια, που προσβάλλει τον φίλαθλο κόσμο, το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυσφημεί τη χώρα διεθνώς», τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ επειδή το 2012 έδωσε ιθαγένεια στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. 

«Επί κυβέρνησης Σαμαρά, το 2012 δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη, αναγνωρίζοντάς τον ως εθνικό ευεργέτη», ανέφερε. Απαντώντας στα περί προνομιακών σχέσεων της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η συζήτηση γίνεται με αφορμή ένα περιστατικό «που αφορά στην ορθή απόφασης της κυβέρνησης να διευκολύνει τη σχετική πρωτοβουλία (για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ) καθώς ο κ. Σαββίδης κατά τη διάρκεια των ετών φορτώθηκε με πρόστιμα» παλαιότερων διοικήσεων.

«Ο Καμμένος μίλησε μεταφορικά για "ομήρους"»


Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στο κατηγορητήριο. «Αναμένουμε το κατηγορητήριο, που θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο στην είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι εφόσον λυθούν έτσι τα πράγματα, η επιστροφή τους θα γίνει εντός μερικών εβδομάδων. «Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν. Παίρνουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες» ανέφερε. 

Επίσης, πήρε αποστάσεις από την αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί «ομήρων». Ο κ. Καμμένος έκανε την αναφορά για «ομήρους» προφανώς μεταφορικά. Δουλεύουμε στην κατεύθυνση της όσο το δυνατόν ταχύτερης επιστροφής τους. Αυτή είναι η βούληση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Άμυνας. 

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενο ατυχήματος με την Τουρκία»


Αναφερόμενος στην ένταση με την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο ατυχήματος. 

«Η Τουρκία έχει κλιμακώσει τη ρητορική της, έχει ανοίξει σειρά μετώπων. Μας προβληματίζει. Κανείς δεν μπορεί α αποκλείσει ένα ενδεχόμενο ατυχήματος, ωστόσο δουλεύουμε στην κατεύθυνση να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Πολύ σύντομα θα δείτε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση», ανέφερε, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εργάζονται για να μην συμβεί ατύχημα. 

«Να απαντήσει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές η ΝΔ για τη Novartis
»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης και στις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, καλώντας τη ΝΔ και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά «να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν τη Δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης