Κεφαλογιάννη: Η ΝΔ δεν μπορούσε να αφήσει την κυβέρνηση να εξαιρεί τους υπουργούς της από τον έλεγχο

Κεφαλογιάννη: Η ΝΔ δεν μπορούσε να αφήσει την κυβέρνηση να εξαιρεί τους υπουργούς της από τον έλεγχο

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση γύρω από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως «δυστυχώς όλες οι κυβερνητικές εκτιμήσεις αποδείχθηκαν λανθασμένες»

«Ξέραμε πολύ καλά ότι η πρόταση δεν θα γίνει αποδεκτή, από τη στιγμή που δεν τη στηρίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, όμως, η ΝΔ δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αφήσει την κυβέρνηση να εξαιρεί τους υπουργούς της από τον έλεγχο των πεπραγμένων στην Υγεία» δήλωσε η τομεάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας την απόρριψη από τη Βουλή της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με την ανάγκη διερεύνησης πιθανών ευθυνών των υπουργών Πάνου Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

«Από την πλευρά μας καταθέσαμε την πρόταση για να περιλάβει η προανακριτική επιτροπή, η εξέταση αυτή, και την περίοδο 2015 μέχρι σήμερα, και τους τρεις αρμόδιους υπουργούς -τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη- προκειμένου να αναδειχθούν οι προφανείς ευθύνες, που η κυβερνητική πλειοψηφία ακόμη -και σκόπιμα- παραβλέπει, διότι η επιτροπή θα έπρεπε να είναι μία και θα έπρεπε να εξετάζει τα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα» επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη.

Υπενθύμισε, δε, πως η ΝΔ θέλει «να φτάσει η προανακριτική μέχρι το τέλος, όχι να κλείσει άρον άρον, όπως θέλει η κυβέρνηση, θέλει να λάμψει όλη η αλήθεια και να φανεί το μέγεθος της σκευωρίας».

«Επειδή στη δικογραφία αναφέρεται ξεκάθαρα και το όνομα του κ. Κουρουμπλή και οι ευθύνες που έχει για τη μη έκδοση δελτίου τιμών το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα ενδεχόμενα οφέλη που είχαν οι φαρμακευτικές εταιρείες από αυτό, θεωρούμε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαιρέσει τη δική της περίοδο και να μην διερευνηθούν τα πεπραγμένα της, ουσιαστικά αποδεικνύει ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις ευθύνες της στην υπόθεση αυτή» διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση γύρω από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως «δυστυχώς όλες οι κυβερνητικές εκτιμήσεις αποδείχθηκαν λανθασμένες».

«Η ΝΔ από την αρχή αυτής της υπόθεσης κρατά μία ιδιαίτερα προσεκτική στάση και πολλά μπορούν να ειπωθούν τόσο για τη διαχείριση αυτής της κρίσης, από τη στιγμή που γεννήθηκε, όσο και για το πώς φτάσαμε ουσιαστικά να έχουμε μία κυβέρνηση που είναι ανυπόληπτη και αδύναμη να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις» εξήγησε.

«Ας κρατήσουμε ότι πρέπει τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι στην υπόθεση αυτή, που στο παρελθόν θα επιλυόταν σε ένα επίπεδο πολύ χαμηλότερο, έχουμε φτάσει τώρα να έχει μπλοκάρει η κυβέρνηση και ουσιαστικά να έχουμε από τη μία μεριά έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας περιορισμένης ευθύνης κι έναν πρωθυπουργό, ο οποίος είναι μονίμως απών από όλες τις μεγάλες κρίσεις. Πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας για να μην μπούμε στη λογική της Άγκυρας, που επιδιώκει με κάθε μέσο την ένταση» ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorakis

«Το Ποτάμι τα έχει πει όλα εγκαίρως για τη ΔΕΗ και το μέλλον της το οποίο δυστυχώς μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2018 κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές και αβέβαιο», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη 

prok_main01

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιβολής προστίμου 2.600 ευρώ για φορολογικές παραβάσεις στην 90χρονη που πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή αγορά

2