Αμανατίδης: Κάναμε και κάνουμε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις

Αμανατίδης: Κάναμε και κάνουμε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στη διερεύνηση από την πλευρά του εισαγγελέα, ώστε να κάνει πρόταση προς το δικαστήριο, σε σχέση με το κατηγορητήριο»

Τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης ώστε το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών  από τις τουρκικές αρχές να λάβει τις πραγματικές του διαστάσεις ως ένα σύνηθες μεθοριακό γεγονός ανέπτυξε  ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στη διερεύνηση από την πλευρά του εισαγγελέα, ώστε να κάνει πρόταση προς το δικαστήριο, σε σχέση με το κατηγορητήριο»  αποκρούοντας την «έκφραση για κατασκοπεία όταν υπάρχει στολή».

Σημείωσε ότι «οι αντιδράσεις μας από την πρώτη στιγμή ήταν η ενεργοποίηση όλων των διαύλων επικοινωνίας» επισημαίνοντας ότι έγιναν  “όλες τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις, τόσο σε επίπεδο αρχηγών του ΓΕΕΘΑ όσο και των υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να απαντήσουμε με ψυχραιμία, να δώσουμε τη διάσταση την οποία έχει, το οποίο είναι ένα συνηθισμένο μεθοριακό γεγονός».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε  ακόμη πως «φροντίζουμε αυτό το γεγονός να μην εξελιχθεί με την εκμετάλλευση ή αξιοποίηση από την πλευρά της Τουρκίας σε ένα σύνθετο γεγονός. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «έγινε  ενημέρωση τόσο στους υπουργούς που συμμετείχαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όσο και στης ΕΕ, υπήρξε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και βέβαια υπήρξε και η δήλωση  της κ. Μογκερίνι, σε σχέση με το περιστατικό της καλής γειτονίας, ιδίως για μία χώρα που είναι προς ένταξη στην ΕΕ».

«Χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και αποφασιστικότητα και η διαβεβαίωση από τη μεριά μας ότι κάνουμε και κάναμε αυτά που είναι απαραίτητα, ώστε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση αυτή» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε πως «έχουμε δώσει όλη την υποστήριξη που είναι δυνατόν και πρέπει να δοθεί και σε αυτήν την κατεύθυνση».

Τέλος ο κ. Αμανατίδης αναφορικά με την πρόσφατη ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά,  για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις,  κατήγγειλε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «όταν λέμε «κλειστή συνεδρίαση» πρέπει να εννοούμε «κλειστή συνεδρίαση», γιατί τα μηνύματα που δίνονται, λαμβάνονται από όλες τις πλευρές», είπε υπογραμμίζοντας   ότι η αξιωματική αντιπολίτευση “γενικότερα δεν μπορεί σε εθνικά ζητήματα να  εξαρτά τη θέση της πάντοτε από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και ανάλογα από το ποια συνιστώσα επικρατεί κάθε φορά στους εσωτερικούς συσχετισμούς της».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αλλος ένας..."μεγάλος"πατριώτηςςςςςςς!!!!!

Κόψτε ΠασοκοΤσυριζόφατσα και μπορείτε μετά να υπολογίσετε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ....απελευθερωθούν(?) οι δύο απαχθέντες Ελληνες στρατιωτικοί!!!!!

danaos

Καλά,κύριε Αμανατίδη,μην ορκίζεστε.σας πιστεύουμε.Τα κάνατε όλα ωραία και καλά,όπως,άλλωστε, κάνετε σε κάθε δύσκολη περίπτωση! Το ξέρουμε! Το ερώτημα είναι,ο πρωθυπουργός τι έχει καταλάβει,γιατί για να μιλάει για σύνηθες περιστατικό που δεν αξίζει να ασχοληθεί,αλλά περιμένει να δει πώς η υπόθεση θα εξελιχθεί,δείχνει ότι,ακόμη,δεν έχει αντιληφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί. Αν δεν ακούτε τα όσα για κακούς χειρισμούς σας καταμαρτυρούν ακούστε,τουλάχιστον,τις εκκλήσεις των μανάδων που,εναγωνίως,ζητούν στην πατρίδα και στις οικογένειές τους να επιστρέψουν τα παιδιά τους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΑΛΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theo_ar

Μετά την αποστασία Δανέλλη ενισχύεται ο προβληματισμός στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και σκέφτονται αποχή ή παρών - Να ψηφίσει ο Τσίπρας τη Συμφωνία των Πρεσπών με τους 151 της ψήφου εμπιστοσύνης - Τι θα κάνει καθένας από τους 5 του Ποταμιού

9