Τσίπρας: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα - Κανείς δεν μπορεί να παίζει παιγνίδια με την Ελλάδα

Τσίπρας: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα - Κανείς δεν μπορεί να παίζει παιγνίδια με την Ελλάδα

Φθηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού η πρόταση της ΝΔ είπε ο πρωθυπουργός- Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ενέταξε στο πλαίσιο της κομματικής αντιπαράθεσης ακόμα και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

«Προβληματίστηκα αν αξίζει να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο μου για μια καταφανώς απόπειρα αντιπερισπασμού που επιχειρεί η ΝΔ κατά 3 υπουργών της δικής μας κυβέρνησης που το θυμήθηκαν μετά την δική μας πρόταση. Έχει νόημα να χάνουμε τον χρόνο μας για να παρακολουθούμε την άσκηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε φθηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού. Ήρθα να ακούσω τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακούγοντάς τον θέλησα να κάνω παρατηρήσεις. Ξέπνοη ομιλία. Μας κοιμίσατε επι 35 λεπτά».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των κ.κ. Ανδρέα Ξανθού, Παύλου Πολάκη και Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την τιμολόγηση φαρμάκων της Novartis.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε επίσης: 
«Στην εισαγωγή σας και εσείς μιλήσατε για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που καλό θα ήταν να τα αφήσουμε έξω από το γήπεδο μιας αντιπαράθεσης για επικοινωνιακά οφέλη. Είχα την εντύπωση ότι επιχειρήσατε να τα αφήσετε έξω μέχρι σήμερα που κατηγορήσατε την κυβέρνηση».

«Δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο. Όμως πράγματι η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια είναι περιοχή αστάθειας. Αλλάζει ποιοτικά η συμπεριφορά γειτόνων μας και πρέπει να μας προβληματίσει. Έχουμε τριγύρω μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Βεβαίως με εξελίξεις που ορθώς εγκυμονούν ανησυχίες».  

«Είπατε όμως ότι η κυβέρνηση χειρίζεται τα εθνικά θέματα με επιπολαιότητα. Εδώ και τρία χρόνια η χώρα έχει ανακτήσει το ρόλο που της αναλογεί ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Αυτό δεν το λέμε εμείς εδώ αλλά το αναγνωρίζουν όλοι οι ηγέτες που επισκέπτονται την χώρα μας όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά με στρατηγική και σχέδιο και συνεργασίες και πολιτική διαρκούς ένδειξης καλής θέλησης από πλευράς μας προς τους γείτονές μας.

Αυτό εκφράστηκε από το γεγονός ότι σε 6 μήνες πήγα 3 φορές στην Τουρκία. Βεβαίως με έναν δύσκολο γείτονα υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.

Θυμίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν εντάσεις με τους γείτονές μας. Πριν από 20 χρόνια βρεθήκαμε κοντά και σε σύρραξη. Σας θυμίζω το γεγονός και την σύγκριση της δυνατότητας που είχα εγώ την επόμενη ημέρα να επικοινωνήσω με τον Τούρκο πρωθυπουργό σε αντιδιαστολή τι έγινε τότε που περίμεναν τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για να τις ευχαριστήσει κατόπιν μια τραγικής εξέλιξης.

Αμέσως μετά στην Σύνοδο της ΕΕ εκείνο που βγήκε ως απόφαση της ΕΕ ήταν συμπεράσματα και παρέπεμπε τις δύο χώρες να λύσουν τις διαφορές τους στην Χάγη. Συγκρίνετε τώρα την οξύτατη αναφορά και απόλυτη καταδίκη της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας που βγήκε σήμερα».

«Στα εθνικά ζητήματα δεν χωρά ανευθυνότητα. Πριν λίγες ημέρες ο κ. Κυρανάκης είπε ότι η παραβατικότητας της Τουρκίας οφείλετε στην παραβατικότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Το υιοθετείτε ; Περιμένω την απάντησή σας.

Να είστε σοβαρότεροι και πιο υπεύθυνοι όταν μιλάτε για θέματα εθνικά.

Κλείνω λέγοντας γι αυτά τα θέματα ότι την ίδια ανεύθυνη στάση κρατήσατε και όταν είχα τηλεφωνική επικοινωνία με Τούρκο πρωθυπουργό όπου σπεύσατε να ανακοινώσετε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχα δεν επιχειρηματολόγησε για την ελληνικότητα των Ιμίων. Λίγες ημέρες αργότερα συναντήσατε τον Τούρκο πρωθυπουργό καθίσατε σε τραπεζάκι με μόνο την τουρκική σημαία την ελληνική την είχε πάρει ο αέρας αλλά και εσείς δεν κάνατε το λιοντάρι. Εγώ δεν λέω άλλα μπροστά και άλλα πίσω. Ότι είχα να πω για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων τα είπα μπροστά στον Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου. Κλείνω λέγοντάς σας ότι χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή να σταθμίζουμε τα βήματά μας. Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, η ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Ελλάδα είναι χώρα που θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητα. Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν. Έχει τις πόρτες ανοικτές για διάλογο όχι όμως για παιχνίδια».

Πρόταση αντιπερισπασμού

«Αυτό που μας καλείτε σήμερα να αποφασίσουμε και επιχειρείτε τον αντιπερισπασμό έχει παιδιάστικη λογική. Λέτε ότι δεν έχουν βάση όσα  λένε οι ανώνυμοι μάρτυρες αλλά έχει βάση η ανώνυμη επιστολή.

Λέτε επίσης ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ψηφίσει υπερ τότε θα βγείτε να πείτε ότι παραδεχόμαστε την ενοχή μας και έχουμε και εμείς λαδιές. Αρα όλοι ένοχοι και άρα κανείς ένοχος. Αν δεν ψηφίσουμε πράγμα που επιλέξαμε για να διατηρήσουμε την σοβαρότητα του κοινοβουλίου θα πείτε ότι δεν ψηφίζουμε γιατί κάτι έχουμε να κρύψουμε.

Αυτή είναι η παιδιάστικη τακτική σας. Win win . Γελιέστε. Γιατί με αυτή την τακτική εκτίθεστε περισσότερο. Παριστάνεται τους χθεσινούς λες και δεν έχετε υπάρξει σε κυβερνητικούς θώκους σε περιόδους που λεηλατήθηκαν τα δημόσια αποθεματικά.

Το μήνυμα που στέλνετε είναι ότι για το πάρτι στην δημόσια υγεία, το πάρτι διαφθοράς που μαθαίνουμε και μαθαίνουμε όλο και περισσότερα και έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύετε ότι δεν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη.

Κάνετε λάθος και εκτίθεστε διότι όπως ο δολοφόνος που γυρνά στο τόπο εγκλήματος μας φέρνετε στην Βουλή να συζητάμε για το δικό σας πάρτι ρεμούλας.

Αρχικά αρνηθήκατε την ύπαρξη σκανδάλου. Μετά το δεχθήκατε αλλά αρνηθήκατε εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Μετά επιχειρήσατε να τρομοκρατήσετε την Δικαιοσύνη και μαρτύρων. Προσπαθείτε να αποδράσετε μέσω διατάξεων παραγραφής και τώρα επιχειρείτε φθηνούς αντιπερισπασμούς.

Κάνατε το λάθος να μιλήσετε για το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα. Τι θέλετε να συγκρίνουμε; Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έναντι της πανθομολογούμενης ανηθικότητας του παρελθόντος. Μιλήσατε εσείς για οικογενειοκρατία; 

Εσείς διορίσατε μέχρι τα τρισέγγονα της Κρήτης. Δεν γνωρίζετε ότι δεν είναι πολιτική επιλογή ο διορισμός δικηγόρων σε αυτές τις εταιρίες.

Μιλήσατε και για τους εξωκοινοβουλευτικούς και το επίδομα που και εσείς ψηφίσατε. Η κυρία Αντωνοπούλου νόμιμα είχε το δικαίωμα όμως λόγω της οικονομικής της επάρκειας δεν είχε δικαίωμα να το πάρει

Η Αντωνοπούλου είχε την ευθιξία να παραιτηθεί για τα 23 χιλ ευρώ. Για τα 23 δις ευρώ της φαρμακευτικής δαπάνης υπάρχει ευθιξία σε εσάς;

Φαίνεται όμως ότι η ευθιξία είναι μόνο στο λεξιλόγιο της Αριστεράς. Ο γραμματέας του κόμματός σας βρέθηκε σε συνομιλίες με κυκλώματα.Ο αντιπρόεδρος σας αρνείται.

Ο Δαβάκης ξεσπά σε ξέφρενο ρατσιστικό παραλήρημα και καμία ευθιξία. Η ευθιξία είναι λέξη που δεν εγγράφεται στο δικό σας λεξιλόγιο

Είναι αλήθεια. Μας κρίνουν οι πολίτες ο λαός με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Πολύ πιο αυστηρά κρίνει εμάς. Αυτό είναι και το γεγονός που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Η κυρία Αντωνοπούλου επέστρεψε τα 23 χιλ ευρώ. Εσείς τα 220 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια θα τα επιστρέψετε ή θα είναι δανεικά και αγύριστα;

Κάνατε το λάθος και αναφερθήκατε στον κ. Πολάκη. Μπήκε στην πρότασή γιατί δεν τον αγαπά ο κ. Γεωργιάδης. Οι δικοί μας φίλοι και συνεργάτες μπορεί να υπήρξαν και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ. Δεν υπήρξαν ποτέ ιδιοκτήτες οφ σορ». 


ΣΧΟΛΙΑ (12)

Χαμογελαστός Αντίχριστος

Σας θυμίζω τον αντρέα, ε? Ναι, χαϊβανάκια μου, μου βγήκε ο πάτος να το πετύχω αλλά τα κατάφερα! Είχα, μόνο, μια μικρή αμφιβολία, αν θα άξιζε τον κόπο (δεν το λες και λίγο, μια ζωή να προσπαθείς και να κάνεις μαθήματα και πρόβες για να αισθάνεσαι και να μιλάς και να συμπεριφέρεσαι σαν κάποιος άλλος) αλλά, ευτυχώς, με δικαιώσατε! Δεν το περίμενα ποτέ ότι είσαστε τόσο μα τόσο χαϊβάνια! Και τώρα, βέβαια, όπως μου βγήκε και μένα η πίστη ανάποδα, θα σας την αλλάξω και τη δική σας, δεν το συζητώ!!!

GEORGE

Για το ερώτημα του Κούλη στον Αλέξη πως συγκυβερνά με τον Καμμένο , απαντώ όπως εσύ Κούλη μου έχεις ορίσει αντ/δο τον Άδωνι ,τον μεγαλύτερο σας υβριστή όταν ήταν στο ΛΑΟΣ ακόμη και την αδελφή αποκάλεσε πράκτορα των Τούρκων υπάρχουν κασέτες Εγώ σαν , όχι αντ/δο δεν θα τον έκανα θα του έσπαγα τα μούτρα .Εσύ τι κάνεις Κούλη κοκοκοκοκο την κότα .Έχει διώξει ιστορικά στελέχη από το κόμμα ,έχει βρίσει χυδαία Σαμαρά ,Καραμανλή,νέο και γέρο και για τον πατέρα σου δεν έχει πει και λίγα . Εσύ τι κάνεις Κούλη? κοκοκοκοκο την κότα . .Οπότε άσε τι χαζές ερωτήσεις ,και κοίτα τι κάνεις εσύ για να πάει μπροστά το κόμμα γιατί τώρα τελευταία έχει πάρει τη κατιούσα και θα ανεχθούμε για άλλη μια τετραετία τον Αλέξη και ο καλός Θεός να βάλλει το χέρι του.

Πάνικ

Όταν λέει ο Τσίπρας αυτά τα "αδιαπραγμέτευτα" με πιάνει κρύος ιδρώτας.

Νηρέας

Τραγικά λάθη Δεν έχω αντίρρηση για της καλές πρόθεσης του κ Τσίπρα.Ομως δεν παραχωρείς το όνομα της Μακεδονίας χωρίς πρόβληματησμο .Σαν να δίνης όπλο στο εχθρό να σε πυροβόλησει .Το ίδιο με την Τουρκία Οι σύμβουλοι σας γιατί δεν σας προστατεύουν .

Γιωργος

Επι της ουσιας Τσιπρομπουλη κουβεντα!!!!!!!Καθε μερα γινεσαι και πιο γελοιος προσπαθωντας να αντιγραψεις τον Ανδρεα Παπανδρεου.Πες μας μεχρι τωρα τι εχετε φερει εις περας?Ενα τεραστιο μηδενικο.Η ωρα σας ερχεται και δεν ξερω που θα κρυφτειτε.

Νηρέας

Δεν έπαιξε Τρείς φορές επισκεφθείκατε την Τουρκία Μια τούς φιλοξενήσαμε .Αντι για περισσότερη γειτονια Μας φέρθηκαν. Απαίσια !

3 πουλάκια κάθονταν..

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΗΜΑΡΤΟΝ !!!

Τα παιχνιδια

Τα παιζεις εσυ και ολο το Τσιρκο η Κυβερνηση σου.Μπολσεβικε.

Βεροιώτης

Φθηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού η πρόταση της ΝΔ είπε......χαχαχαχαχα!! σαν αυτόν τον τύπο δεν έχει που μόλις είδε πλήθος στο σύνταγμα για την μακεδονια το ονόμασε ετερόκλητο όχλο και μας πέταξε την novartis και εξακολουθεί να λέει για δράκους και φίδια. ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ ΠΑΡΕ ΔΡΠΜΟ Η ΧΩΡΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΞΥΠΝΑ !!!!!!!!!!!!!

ΞΥΠΝΑ ΚΑΝΕ ΣΤΡΟΦΗ

ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΚΕΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΠΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝ ΓΚΟΥΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης