Μητσοτάκης για Novartis: Η υπόθεση παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης

Μητσοτάκης για Novartis: Η υπόθεση παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης

Για πολιτική δίωξη κατά της ΝΔ από την κυβέρνηση μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το σκάνδαλο της Novartis, θέλοντας να σημάνει το σύνθημα της πανστρατιάς στα γαλάζια στελέχη

Για πολιτική δίωξη κατά της ΝΔ από την κυβέρνηση μιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το σκάνδαλο της Novartis, θέλοντας να σημάνει το σύνθημα της πανστρατιάς στα γαλάζια στελέχη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που πραγματοποιεί περιοδεία στην Εύβοια ανέφερε σε συνομιλία του με πολίτες: «Εμένα με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες μιλώντας για το μέλλον, παρά να τους διχάσω μιλώντας για το παρελθόν. Και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη. Και δυστυχώς, σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον, έχουμε την υποχρέωση ως Παράταξη από την μία να αμυνθούμε απέναντι σε σκευωρίες και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης, αλλά από την άλλη να μιλήσουμε και για το μέλλον. Κυρίως για τη νεότερη γενιά. Και κυρίως για αυτούς οι οποίοι σήμερα, βλέποντας όλο αυτό το τοξικό κλίμα, γυρίζουν το βλέμμα μακριά από την πολιτική και κάποιοι επιλέγουν να φύγουν και από την Πατρίδα μας. Άρα, καλή και απαραίτητη η αυτοκριτική για το παρελθόν. Χρήσιμη και για εμάς για να γίνουμε καλύτεροι. Όμως, το διακύβευμα δεν είναι αυτό πια».Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του

«Κάνω περιοδείες, ακριβώς για να μπορώ να μιλώ με τον κόσμο, για να ακούω τους προβληματισμούς του. Και ευτυχώς έχω τη δυνατότητα να κινούμαι, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι είναι κλειδωμένοι στα γραφεία τους. Αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ανεξαρτήτως του τι έγινε στο παρελθόν - ευθύνες μπορεί να επιμερίζει κανείς όπως ο ίδιος νομίζει - αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι το πώς θα πάμε μπροστά. 
 
Η χώρα βγαίνει από μια κρίση βαθιά λαβωμένη. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Δεν μπορεί να φέρει θέσεις απασχόλησης. Δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου. 


 
Εμένα με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες μιλώντας για το μέλλον, παρά να τους διχάσω μιλώντας για το παρελθόν. Και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη. Και δυστυχώς, σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον, έχουμε την υποχρέωση ως Παράταξη από την μία να αμυνθούμε απέναντι σε σκευωρίες και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης, αλλά από την άλλη να μιλήσουμε και για το μέλλον. Κυρίως για τη νεότερη γενιά. Και κυρίως για αυτούς οι οποίοι σήμερα, βλέποντας όλο αυτό το τοξικό κλίμα, γυρίζουν το βλέμμα μακριά από την πολιτική και κάποιοι επιλέγουν να φύγουν και από την Πατρίδα μας. Άρα, καλή και απαραίτητη η αυτοκριτική για το παρελθόν. Χρήσιμη και για εμάς για να γίνουμε καλύτεροι. Όμως, το διακύβευμα δεν είναι αυτό πια. Και με την ευκαιρία αυτή, για να κάνω και μια σύνδεση και με τον χώρο στον οποίον βρισκόμαστε, όλες οι δράσεις της κοινωνίας των πολιτών, είναι δράσεις που από τη φύση τους είναι ενωτικές δράσεις. 


 
Έρχομαι εδώ μη ρωτώντας, και χωρίς να με ενδιαφέρει, τι ψηφίζουν οι κυρίες οι οποίες είναι στο σύλλογο. Και αυτό το οποίο γίνεται εδώ είναι μια δράση η οποία ξεπερνά τα κομματικά στεγανά. Βρίσκονται γυναίκες οι οποίες ενδιαφέρονται να κρατήσουν ζωντανή την παρακαταθήκη του τόπου. Και αυτό θέλω και να το χαιρετίσω και να το αναγνωρίσω και να σας συγχαρώ γι’ αυτό. Χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες δράσεις. Και αν  θέλουμε να κοιτάξουμε πραγματικά μπροστά με αυτοπεποίθηση, να δούμε λίγο περισσότερο αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο αυτά που μας διχάζουν. Οπότε χαίρομαι πάρα πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να σας επισκεφθώ». 


 
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάρυστο, συνάντησε γυναίκες δικηγόρους με τις οποίες συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γενικότερα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ξέρουμε κατ’ αρχάς τι τραβάνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το μείγμα υπερφορολόγησης και ασφαλιστικών εισφορών έχει καταλήξει πια να καθιστά την επιτυχία και την εργασία περίπου απαγορευτική. Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: να ξέρετε ότι εμείς αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Θα μειώσουμε και τη φορολογία και την ασφαλιστική επιβάρυνση, έτσι ώστε να επιβραβεύεται πραγματικά ο κόπος και η δουλειά σας. Θέλω να σας συγχαρώ που είστε εδώ νέες κοπέλες και επιλέγετε να είστε δραστήριες στον τόπο από τον οποίο κατάγεστε και στην ελληνική περιφέρεια.
    
Τώρα, για τα υπόλοιπα ζητήματα: Το ιδιοκτησιακό είναι παλιό θέμα, χρήζει μιας  συνολικής νομοθετικής ρύθμισης. Την ιστορία με τα υποθηκοφυλακεία, την έχουμε αναδείξει στη Βουλή επανειλημμένως. Είναι λάθος η προσέγγιση, την οποία ακολουθεί η Κυβέρνηση, της πλήρους κρατικοποίησης της δουλειάς των υποθηκοφυλακείων, αφού είναι μια διαφορετική θεώρηση για το πως πρέπει να προχωρήσει όλη αυτή η δουλειά και θα είμαστε απέναντι σε αυτήν τη ρύθμιση.
            
Πάντως, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να ξέρετε –και θέλω να το τονίσω αυτό– ότι τα συμφέροντά σας είναι κοντά στη δική μας πολιτική. Και το λέω αυτό διότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει επιλέξει να υπερφορολογήσει τη δημιουργική Ελλάδα –σας κατατάσσω σε αυτήν την κατηγορία– προκειμένου να μπορεί να μοιράζει δεξιά και αριστερά λίγα επιδόματα σε αυτούς που θεωρεί εκλογική πελατεία. Δεν παράγεται έτσι πλούτος και δεν ενθαρρύνεται έτσι η ιδιωτική οικονομία. Και πάλι συγχαρητήρια για το γεγονός ότι είστε εδώ δραστήριες, δουλεύετε και κάνατε πολύ καλά. Καλή συνέχεια».  
ΣΧΟΛΙΑ (7)

ασχετος

ενας ανθρωπος που δεν εχει δουλεψει ποτε του και δεν ξερει τι θα πει μεροκαματο θελει να γινη προθυπουργος. οποιος τον ψηφισει θα ειναι καποιος ομοιος του η δεν θα ξερει τι ψηφιζει

Nεoδnμoκράτns που με γλεvτάει ο Aλέξns

Τι είπε ο Κούλης, ότι τιμά και σέβεται τους αγώνες της αριστεράς...

Μην το ξεχάσεις !

Απλά όμως θυμήσου όταν γίνετε κυβέρνηση να μην τους χαριστείτε και σεις, γιατί ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά ! Τα απολυταρχικά καθεστώτα δεν θέλουν λύπηση !

xrist.........

Δεν τα περνανε αυτη η βρ@μ@αριστερη (κανα δωρακι εννοω) Να τους εκανα κανα τηλεφ, κεντρο ,να τους ειχα και @υτους στο χε.....

laikistis - anergos

Να γιατι το 2010 χρεωκοποισε η πατριδα μας με 320 δις.Και αναγκαστικα γεμισαν την πατριδα μας με τροικανους και μνημονια. Λαε αυτα πληρωνεις σημερα . Να γιατι σου κοψανε τη συνταξει. Να γιατι εχασες την 12-13 συνταξει. Να γιατι 3 εκατ. ανασφαλιστοι (ανασφαλιστος=ανεργος) Ελληνες τους αφησαν εκτος δημοσιας υγειας. Να γιατι σου εφεραν εξαντλιτικους φορους. Να γιατι εχασες τη δουλεια σου. Αλλα το χειροτερο που εκαναν ξερετε ποιο ειναι ? Καντατησαν την πατριδα μας στη χωρα των ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ. θυματε κανεις ποτε ειχε η χωρα ξανα ΣΥΣΣΙΤΙΑ ? Αλλα δεν φταινε μονο αυτη που μας εφερα σε αυτη τη κατασταση. Αλλα και εμεις που για 40 χρονια τους ψηφιζαμε . Γιατι κοιμομασταν σαν τα ζ.... και καποιοι εκ@ν@ν τη δ@υλει@ τους.

///"""""

Ποια πολιτική δίωξη και κουραφέξαλα;; βοήθησε να βρεθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και να αποδοθούν ελεύθεροι και λευκοί στην κοινωνία όσοι τυχόν μπλέχτηκαν χωρίς στοιχεία. Τα περί πολιτικης δίωξης άφησε τα. Μην αρχίσουμε παλι να υπερασπιζόμαστε ενόχους , με επιχειρήματα όπως τοτε του Βενιζέλου και Λοβερδου για τον Ακή Τσοχατζόπουλο. Τοτε που το δίδυμο των συνταγματολόγων ισχυρίζονταν οτι οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών ηταν αριθμοί τηλεφώνων. Η υπόθεση Novartis ειναι τεράστιο σκάνδαλο και πρεπει άμεσα να εκκαθαρίσει και όσοι τα πήραν (αν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία) να πάνε στη φυλακή και οι υπόλοιποι λευκοί στα σπίτια τους. Τα υπόλοιπα περί παραγραφής, απειλές στους μάρτυρες, φωνές για κουκουλοφόρους και στήσιμο της υπόθεσης ειναι για γέλια αν όχι για κλαματα.

όλα τα λαμόγια μέσα

Συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα και επαυξάνω να διερευνηθούν και οι περιπτώσεις των άλλων φαρμακευτικών καθώς η νοβάρτις είναι το κερασάκι στην τούρτα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4807332

Από το  «Ρολόι» στο Πασαλιμάνι ο πρωθυπουργός έκανε  λόγο για αποτυχημένο πείραμα  «μετα-δημοκρατίας» - «Πανηγύρισε» το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι έβγαλε την οικονομία σε ξέφωτο - Άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις - Εξύμνησε τον Πειραιά του «Φύσσα και του Λαμπράκη»

83
mitskr0

«Θέλω να ενώσω τους Έλληνες, μαζί θα πάμε και πάλι μπροστά», τόνισε από το Ενετικό Λιμάνι ο πρόεδρος της ΝΔ - Επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τις παροχές αντίδωρα για να μαζέψει  ψήφους - Μήνυμα στη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στα άκρα

109