Τσίπρας: Να δημιουργήσουμε τους όρους για να μην επαναληφθεί η καταστροφή στη δυτική Αττική

Τσίπρας: Να δημιουργήσουμε τους όρους για να μην επαναληφθεί η καταστροφή στη δυτική Αττική

«Η περιοχή σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος», τόνισε ο πρωθυπουργός - Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά - Ανακοίνωσε την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Αναφορά σε όλα τα ανοιχτά θέματα και επίθεση προς τον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία, Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας
, από το βήμα του 8ου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής.

«Στη Δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η ταξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά. Αντιμετωπίζουμε τις άμεσες συνέπειες της καταστροφής με την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, την εκκίνηση των διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών, την έκτακτη αποζημίωση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το βασικό σήμερα είναι η πρόληψη και ο σχεδιασμός του μέλλοντος. Να δημιουργήσουμε τους όρους για να μην επαναληφθεί η καταστροφή. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν σχεδιάσουμε από κοινού ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις φονικές πλημμύρες τον προηγούμενο μήνα.

«Έχουμε το χρέος να είμαστε εδώ με τους κατοίκους της Μάνδρας και της Ελευσίνας», τόνισε στη συνέχεια. Για να μην αισθάνονται κάτοικοι της «πίσω αυλής» της πρωτεύουσας πολίτες β' κατηγορίας. «Η περιοχή της δυτικής Αττικής σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος», υποστήριξε εισαγωγικά στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Ήταν και είναι ακόμα το μέρος των φτωχών. Το κρυφό σημείο της περιόδου της ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και το μαλακό υπογάστριο της κρίσης», πρόσθεσε. Κατά τον κ. Τσίπρα, «στη δυτική Αττική συμπυκνώνονται οι παθογένειες, οι αδικίες και η τοξικότητα ενός ολόκληρου μοντέλου ανάπτυξης που χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια. Αλλά και η μονομέρεια των πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά».

«Στη βάση του σχεδιασμού μας για τη Δ. Αττική πρέπει να βρίσκεται η μετάβαση από την άναρχη και ανεξέλεγκτη συσσώρευση παραγωγικών δραστηριοτήτων, στην βιώσιμη ανάπτυξη.  Στην ανάπτυξη που θα παράγει αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίας και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω στη φαυλότητα που μας οδήγησε στη κρίση», ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ελευσίνα. Αλλά και σε αυτούς που, όπως είπε, τα χρόνια της ανάπτυξης λεηλάτησαν όλες τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρες προς όφελος κάποιων λίγων που κέρδισαν πολλά και χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, συνεχίζοντας όμως οι ίδιοι να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά τους αφορολόγητα σε τράπεζες του εξωτερικού. «Γιατί έχουνε όνομα οι ένοχοι», κατέληξε.

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά


Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά πρωτίστως, αλλά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη δευτερευόντως, εξαπέλυσε από την Ελευσίνα ο πρωθυπουργός. Σε μια παρενθετική αναφορά του, μίλησε για το «θράσος» κάποιων, φέρνοντας το παράδειγμα του «πρώην πρωθυπουργού», γιατί δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, «ούτε γιατί έστειλε την οικονομία στα βάθη, ούτε γιατί έστειλε την ανεργία στα ύψη, ούτε γιατί επέβαλε ζούγκλα στα εργασιακά, ούτε γιατί χάιδευε τη Χρυσή Αυγή, ούτε γιατί έκανε την καταστολή καθημερινό φαινόμενο». Και διερωτήθηκε γιατί, αφού τα έκανε τόσο καλά η ΝΔ, γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι αλλάζει το κόμμα του εκ βάθρων.

Μιλώντας για την τραγωδία της Μάνδρας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ήδη ζητήσει από το αρμόδιο Σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος να διεξάγουν την έρευνά τους και να θέσουν υπ' όψιν της κυβέρνησης το πόρισμά τους. «Και εκεί οι πράξεις, οι παραλήψεις και οι ευθύνες δε θα μείνουν ορφανές, να είσαστε σίγουροι», διαβεβαίωσε το ακροατήριο ο κ. Τσίπρας, που άκουσε με ικανοποίηση τη δέσμευση αυτή.

Ιδρύεται Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά», ανακοίνωσε στους πολίτες της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, «αύριο αναρτάται το νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση με στόχο την άμεση ψήφισή του», έκανε γνωστό ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προκάλεσε το «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, «σήμερα, δυόμιση μήνες μετά, και μετά από κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων», έχει καθαριστεί το οικοσύστημα με βάση ό,τι ορίζει η περιβαλλοντική νομοθεσία. Επικαλούμενος δε, τις μετρήσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι περιβαλλοντικοί, χημικοί και βιολογικοί δείκτες «είναι καλύτεροι σε σχέση με πριν». Με αφορμή μάλιστα την ανέλκυση του δεξαμενοπλοίου, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι «μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε τις διαδικασίες για την ανέλκυση των 28 ναυαγίων στο λιμάνι της Ελευσίνας και την απομάκρυνση των 19 σκαφών που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στις ακτές».

Ειδική μνεία στην «Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Ελευσίνα 2021» έκανε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του από την πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο θεσμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός για περισσότερες δράσεις, για να πάρει περισσότερο «αέρα» η περιοχή.

Ένα από τα σημεία που έγιναν με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεκτά από τους πολίτες της Ελευσίνας, ήταν η δέσμευση του πρωθυπουργού για απόδοση του παραλιακού μετώπου στον κόσμο. Το εμπορικό λιμάνι θα μετακινηθεί, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


ΣΧΟΛΙΑ (36)

akis

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.....ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ.....

m.pasok

ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ?ΚΑΙ Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ .

Μέγας Α.

Για να ξεμπαζώσετε, κ. Τσίπρα, όλα τα μπαζωμένα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που μπάζωναν κι έκτιζαν επί δεκαετίες, θα χρειαστούν πάνω από 20 χρόνια εντατικής δουλειάς και με χιλιάδες μηχανήματα. Το κακό συνετελέσθη από τους επαράτους στις δεκαετίες που κυβέρνησαν κι έκτισαν την Αττική ,κι όχι μόνο, και δεν διορθώνεται πλέον. Σώστε μόνο ό, τι περισώζεται. Και όλοι αυτοί οι εγκληματίες που έπνιξαν και θα πνίξουν ακόμα τόσο κόσμο έμειναν ατιμώρητοι και κανένας δεν τους βρήκε για να τους δικάσει. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι η κατάρα της Ελλάδας.

Σ

Ο άνθρωπος αυτός έχει ροπή προς το ψέμμα και την προπαγάνδα και έτσι προσπαθει να κρατηθει στην εξουσία. Θα τα πει όλα και θα τα κάνει όλα δεν έχει ηθικές αναστολες!

XANIA

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΗΤΗΣ

...

Μας είπες το ποιματάκι....Δεν μας είπες γιατί 2 χρόνια τώρα δεν κούνησες το δαχτυλάκι σου , εσύ και η Δούρου....

Απόστολος

Παίδες, αυτός ο άνθρωπος εμφανίζει ποσοστά διψήφια στα γκάλοπ......;;;;

jo eleutheriou

το αλλο που χτυπαει με τα νταουλια και θα χορευουν οι αγορες το ξερετε;;αεργοι ανικανοι αριστεροι...καντε μας τη χαρη και αδειαστε μας τη γωνια...γελαει ο κοσμος...

Dimi

Ola ta xrysopsara edo mazeftikan

5Zalis

Να, Να, Να .... !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

alsascas

Με τα χάσταγκ #αγάπη μου_έβαλα_γραβάτα #Ζαππειο #tsipras #Αλεξης, οι χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν το σόου του πρωθυπουργού στο Ζάππειο - Δείτε τις εμπνεύσεις των τουιτεράδων

3
gravata_arthrooo

Ερωτηματικά για τις αναφορές σε φοροελαφρύνσεις, ρύθμιση της αγοράς εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού κ.λπ. - Ο πρωθυπουργός έδωσε σινιάλο εκλογών με την κόκκινη γραβάτα του; - Εντύπωση προκάλεσε η «επίθεση αγάπης» του Πάνου Καμμμένου στον Αλέξη Τσίπρα - Δριμείες επικρίσεις από την αντιπόλιτευση

15