Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Να κάνουμε το Αιγαίο μία λίμνη ειρήνης

Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Να κάνουμε το Αιγαίο μία λίμνη ειρήνης

«Βλέπουμε πολύ ξεκάθαρα, μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά μεταξύ μας, σε όλα με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα

«Να κάνουμε μία λίμνη ειρήνης το Αιγαίο, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να ανοίξουμε νέες σελίδες προς όφελος και των δύο χωρών», προτείνει, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ. Ο Τούρκος υπουργός συμμετείχε στο δείπνο γνωριμίας Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που συνδιοργάνωσαν το ΑΠΕ/ΜΠΕ και το πρακτορείο Αναντολού.
 
«Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη 65 χρόνια μετά (σ.σ. την προηγούμενη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου). Όπως βλέπουμε πολύ ξεκάθαρα, μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά μεταξύ μας, σε όλα με την Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός και εξήγησε στη συνέχεια: «Οι δύο χώρες είναι γειτονικές και πρέπει να προχωρήσουν οι διμερείς μας σχέσεις. Στις επαφές που έγιναν σήμερα μεταξύ του
(Τούρκου) προέδρου και του κ. Τσίπρα, όλα συζητήθηκαν φιλικά και πάρα πολύ ανοικτά. Μεταξύ μας υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει όμως και βούληση για την επίλυσή τους, και αυτό εκφράζει και μια θετική ματιά προς το μέλλον».
 
Στη συνέχεια της δήλωσής του ζήτησε «να συνηθίσουμε τις νέες γενιές στις γειτονικές καλές μας σχέσεις, πρέπει να περιθωριοποιήσουμε αυτούς που χρησιμοποιούν εχθρικό λόγο». Προσθέτοντας με έμφαση, «η Ελλάδα είναι γειτονική και φιλική χώρα και ποτέ δεν πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε αυτούς που προσπαθούν να διαδώσουν τον εχθρικό λόγο. Ο πρόεδρός μας έχει ισχυρή βούληση για να βελτιωθούν περαιτέρω οι σχέσεις μας. Και στο πλαίσιο αυτό, όσο είναι ευαίσθητος ο πολιτικός λόγος άλλο τόσο ευαίσθητος είναι ο λόγος της δημοσιογραφίας». 
 
Και η αποκλειστική δήλωση Τσελίκ στο Πρακτορείο καταλήγει: «Πρέπει να κάνουμε μία λίμνη ειρήνης το Αιγαίο, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να ανοίξουμε νέες σελίδες προς όφελος και των δύο χωρών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο φορέας σας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει αυτή τη γραμμή και σας συγχαίρουμε που κάνετε αυτή τη συγκέντρωση». 

ΣΧΟΛΙΑ (7)

νηρέας

Ναι μεν στην Θάλασσα λίμνη ειρήνης αλλά στον αέρα .... παραβιάσεις ... Εστι όπως το θέτεις να το συνεκμεταλλευτούμε ???!!

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Όταν ο Μεμέτης λέει ότι "πρέπει να περιθωριοποιήσουμε αυτούς που χρησιμοποιούν εχθρικό λόγο", εννοεί και τους ομοεθνείς του, που έχουν κατακλύσει την Τουρκική τηλεόραση με Ανθελληνικές σειρές, μην πω εχθρικές, που παρουσιάζουν τους Έλληνες σαν σφαγείς, κ.λ.π. ; Τους Τούρκους, που όποιο αρχαίο Ελληνικό ανασκαφικό-αρχαιολογικό εύρημα το βαφτίζουν "ρωμαϊκό" και απόσχουν επιμελώς ν'αναφερθούν σε ό,τι το Ελληνικό ή Αρχαίο Ελληνικό ή Βυζαντινό ; Τους Τούρκους, που ζουν κι αναπνέουν για να καθυποτάξουν την Ελλάδα και μαθαίνουν από τα σχολεία τους να μας μισούν ; Και μετά, ποιες είναι οι "καλές σχέσεις" που εννοεί για τις νέες γενιές ; Αυτές που οι Τούρκοι θα είναι ανώτεροι από τους Έλληνες και απλά θα τους συμπεριφέρονται με "φιλία και συμπόνοια", μόνο αν αναγνωρίζουν την ανωτερότητά τους, μιας και αυτή είναι διδαχή εκ της ΝεοΟθωμανικής κουλτούρας του Ερντογάν ; Μην ξεχνάτε : "Αν έχεις Τούρκο φίλο, κράτα και Μαστίγιο !"

ΠΠΠΠ

ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΡΙΠΕΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

PPPP

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΣΥΡΙΑ, ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ...

PANOS

να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη κοιλάδα ειρήνης!

nick

Πολύ σωστός

Αμέσως εσυ.

Να φυτέψεις και καμία παπαρούνα. Να κάνεις εμπόριο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kosyrizav0

Πληγές για την κυβέρνηση οι περικοπές στις συντάξεις, η ΔΕΗ και η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια - Αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στη συζήτηση για τις μονάδες της ΔΕΗ

4411056

«Ο Καραμανλής μας έμαθε ότι η Ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν φοβούνται να τη διαμορφώσουν, που δεν μεμψιμοιρούν κρυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια της εύκολης κριτικής. Από αυτούς που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θάρρος και βλέπουν τη δημόσια σφαίρα ως πεδίο προσφοράς» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ