Τσίπρας: Όσο καλύτερα πηγαίνουμε, τόσο χειρότερα τα παρουσιάζει η εγχώρια προπαγάνδα

Τσίπρας: Όσο καλύτερα πηγαίνουμε, τόσο χειρότερα τα παρουσιάζει η εγχώρια προπαγάνδα

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού σε εκδοτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους - «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται για οφειλές έως 200.000 ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός

«Η πατρίδα μας, μετά από εφτά χρόνια δύσκολα, γκρίζα, επώδυνα, μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία προς την απελευθέρωσή της από το ζυγό ασφυξίας και επιτροπείας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα. «Μπορούμε σήμερα να μιλάμε ότι είναι ανοιχτός ο ορίζοντας μιας άλλης εποχής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Οσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για τη χώρα, και την οικονομία, τόσο χειρότερα παρουσιάζονται από μια ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων. 

Συγκεκριμένοι εκδοτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι, με συγκεκριμένα συμφέροντα, και με συγκεκριμένα ποινικά βάρη ορισμένοι από αυτούς, δίνουν τον τόνο σε μια ξέφρενη προσπάθεια κατεδάφισης,επισήμανε.

Η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως για οφειλές έως 200.000 ευρώ


Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, δήλωσε πώς «με βάση το νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η α' κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ & για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Καλύπτεται παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων ενώ δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών».

Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, αυξάνονται τα επιδόματα

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς, είπε: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς: Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, Θεσμοθετείται προνόμιο υπέρ των εργατικών απαιτήσεων, οι οποίες θα ικανοποιούνται πριν από τις απαιτήσεις οποιουδήποτε άλλου πιστωτή και αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα. Διευρύνονται οι εισοδηματικές κλίμακες για τα πλέον αδύναμα στρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες με 1 και 2 παιδιά, δηλαδή 682.000 οικογένειες σε σύνολο περίπου 804.000, θα λάβουν οικογενειακά επιδόματα αυξημένα από 57% έως και 110%».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ είπε: Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», η παραγωγική βάση της, μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με την Κρήτη μοιράζονται την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις ανά επισκέπτη και τις εισπράξεις ανά διανυκτέρευση. Εξαιτίας της αυξανόμενης κίνησης πραγματοποιούνται επενδύσεις σε ξενοδοχεία όλων των περιφερειακών ενοτήτων.

Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία των υποδομών. Θέτουμε σαν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του επιβατικού-τουριστικού τομέα. Επιλέγεται η Κέρκυρα ως λιμάνι έναρξης και λήξης για τις κρουαζιέρες. Αντίστοιχα επικαιροποιούνται τα σχέδια για τα λιμάνια στο Αργοστόλι, το Ληξούρι και τη Ζάκυνθο.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα, την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 300 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 37 εκ. Το 2017 εγκρίθηκαν 17 έργα από εθνικούς πόρους για το οδικό δίκτυο, το περιβάλλον, την επισκευή κτιρίων.

Το λεπτό ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων έχει φτάσει σε αδιέξοδο λόγω των χειρισμών της προηγούμενης περιόδου. Είναι γεγονός ότι η χώρα συνολικά πρέπει να μεταβεί σε μια νέα κατάσταση, αλλά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αυτή η μετάβαση πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας στην Περιφέρεια, σύμφωνα με την σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία.

Μέσω ειδικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, τα αγροτικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων, που δημιουργούν την ιδιαιτερότητα της παραδοσιακής αγροτικής παράγωγης, αντιμετωπίζονται ως προϊόντα έξυπνης εξειδίκευσης.

ΣΧΟΛΙΑ (53)

Τάνια

Καλύτερα πας εσύ, οι Καρανικαίοι, οι λαθρέμποροι και ναρκοεμποροι και γενικά οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Χειρότερα πηγαίνουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που υποφέρουν, ειναι άνεργοι, πεινάνε και κυρίως αγαπάνε την Ελλάδα.

Στόκος

Βρε [...]. Πού τη βλέπεις την καλοσύνη όταν ο κόσμος υποφέρει, όταν κάνετε το άσπρο μαύρο, όταν βαφτίζετε ό,τι δεν σας αρέσει προπαγάνδα της αντιπολίτευσης. Γιατί βρε ξοφλημένοι δεν δόσατε το μέρισμα στον πατέρα μου που παίρνει σύνταξη 450 ; Α! Ναι. Ξέχασα. Γιατί έχει λεφτά στην Τράπεζα για το τελευταίο του ταξίδι και παίρνει τόκους 150. Το χρόνο. Μπαταχτσήδες, στόκοι, ανερυθρίαστοι, μιάσματα. Αν τολμάτε δόστε στη δημοσιότητα πόσοι μετανάστες το παίρνουν που δεν δηλώνουν τη μαύρη εργασία, πόσοι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτοί που το παίρνουν; Ψευτοαριστεροί του κ@λου, φασιστοκουμούνια συριζομισέλληνες!!!!!!

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ψηφίσανε έναν αριστερό λαοπλάνο με έμφυτο το ψέμα μιας κρατικής προπαγάνδας άνευ προηγουμένου . φόροι φόροι ρυθμίσεις ρυθμίσεις εισφορές εισφορές παίρνουν όλο το εισόδημα των πολιτών και το δίνουν στους τεμπέληδες δολοφόνους ναρκομανείς Αλβανούς Ρουμάνους Γεωργιανούς Αφγανούς και καρανίκες. Στο πυρ το εξοτερο και ΠΟΤΕ πια στην αριστερά της εξαθλίωσης.

οπως τα λέει!

Είπε κάτι που δεν ισχύει?

Καλα να πάθετε

εσεις στα Ιόνια!! Ετσι για να μάθετε ποιους καλείτε στα συνέδρια σας.

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

Λυπουμαι για τα σχολια συμπολιτων μας που συνεχιζουν να μην συνειδητοποιουν την κατασταση που επικρατει σε αυτον τον τοπο. Τελικα δεν ειναι τυχαιο που εχουμε αυτον για leader της χωρας μας. (Ο Θεος δλδ να τον κανει!)

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΟΟΟΟ!!!!!

1234

Εσείς μπορεί να πηγαίνετε καλύτερα, αυτό δε σημαίνει όμως πως πηγαίνει και η χώρα καλύτερα... Μόνο η Αυγή τα βλέπει από τη δική σας οπτική γωνία.

Φιλελεύθερος

Παρουσιάζει για καλά και θετικά, όλα όσα προσπάθησαν να κάνουν οι προηγούμενοι, και αυτός ως αντιπολίτευση τσίριζε σαν μαϊμου ότι ξεπουλάνε τη ΔΕΗ, κλπ κλπ. Πόσο βλάκες ψηφοφόρους έχουμε τριγύρω μας...

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Μαζεύτε τον ! Το άτομο έχει πλήρη αποκοπή με το περιβάλλον και είναι στην "κοσμάρα" του. Δεν τον λυπάται κανείς και τον αφήνουν να εκτίθεται έτσι ; Έχει κατρακυλήσει η δημοτικότητά του στο 3-4% κι έχει ακόμα το θράσος να εμπαίζει αυτόν τον ταλαιπωρημένο Λαό ; Ευτυχώς που έρχεται ο Ερντογάν και μετά από το "στραπάτσο" που θα φάει, δεν θα μπορεί παρά να Παραιτηθεί πάραυτα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

27101405_EV_MITSOTAKIS_AEMRIKANOS_PRESBHS_02112016_223_limghandler

Ο Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Μάθιου Νίμιτς - Αναφερόμενος στην άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα είπε ότι  «όλοι θα θυμούνται ότι αυτοί οι Αμερικανοί οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τη 17Ν άφησαν πίσω συζύγους, παιδιά που ζουν καθημερινά με τον πόνο αυτών των πράξεων»

kontonis

«Δεν κάνουμε διάλογο με φασίστες και χιτλερικούς» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης  σπεύδοντας να χαρακτηρίσει με αυτό τον τρόπο τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

39