Διαμαντοπούλου κατά Λιάκου και στη μέση ο… Άνθιμος

Διαμαντοπούλου κατά Λιάκου και στη μέση ο… Άνθιμος

Μία ανάρτηση του καθηγητή Αντώνη Λιάκου στα social media, για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και την πρώην υπουργό Παιδείας άναψε «φωτιές» στα social media

Διαμαντοπούλου κατά Λιάκου και στη μέση ο… Άνθιμος
Μία ανάρτηση του καθηγητή Αντώνη Λιάκου στα social media, για τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και την υπουργό Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, άναψε «φωτιές» στα social media.
Σχολιάζοντας την (ακυρωθείσα) απόφαση για αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για τη Παιδεία, είχε τοποθετηθεί με απόφαση του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη το 2015, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Αν σε αμερικάνικο ή δυτικοευρωπαϊκό πανεπιστήμιο γινόταν επίτιμος διδάκτορας ένας Άνθιμος που είχε κατηγορηθεί ότι σταμάτησε δικαστική έρευνα για βιασμό ανηλίκου σε ίδρυμα στο οποίο προεδρεύει, που φωτογραφιζόταν αυτάρεσκα με τους επικεφαλής μιας νεοναζιστικής οργάνωσης κλπ., το πανεπιστήμιο θα είχε συγκλονιστεί από διαμαρτυρίες διδασκόντων και διδασκομένων».

Συνεχίζοντας ο κ. Λιάκος, έστρεψε τα πυρρά του και κατά της Άννας Διαμαντοπούλου, για την εμπλοκή του ονόματος της στο θέμα των Paradise Papers, γράφοντας συγκεκριμένα:
«Μέγιστο θέμα συζήτησης θα ήταν επίσης κι αν αποκαλυπτόταν ότι μια πρώην υπουργός παιδείας που φιλοδοξούσε να «μεταρρυθμίσει» το πανεπιστήμιο διχάζοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα, είχε περίοπτη θέση στα paradise papers φοροδιαφεύγοντας από την χώρα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούσε. Εδώ; «Τα καλύτερα παιδιά κουράστηκαν και γύρισαν στο σπίτι…».

Κλείσιμο


Από την πλευρά του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, που στο παρελθόν καυτηρίασε δημόσια τις εθνομηδενιστικές λογικές και τη συμπόρευση του κ. Λιάκου με το «συνωστισμό» στη Σμύρνη το 1922 της κυρίας Ρεπούση, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, στα όσα έγραψε. Ωστόσο έντονη ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, που του ζήτησε ευθέως να ανακαλέσει, προειδοποιώντας τον με προσφυγή στη δικαιοσύνη.


Έγραψε η ίδια συγκεκριμένα: «Σε οποιοδήποτε σοβαρό Πανεπιστήμιο του κόσμου καθηγητής που συκοφαντεί με άθλια ψέματα και με δόλιο τρόπο οποιονδήποτε πολίτη, θα είχε κληθεί σε απολογία από τα όργανα του Ιδρύματος γιατί προσβάλει το ήθος του "ακαδημαϊκού δασκάλου". Ο κ. Αντώνης Λιάκος νομίζει ότι μπορεί να γράφει ό, τι θέλει, με την εμπάθεια και την αλαζονεία των ανθρώπων της κατηγορίας του που, από «μεταμφιεσμένοι εκσυγχρονιστές» έγιναν πολύ γρήγορα υμνητές της επόμενης εξουσίας. Τα υπονοούμενα, χωρίς ονόματα και στοιχεία, που όμως δεν αφήνουν καμία αμφιβολία σε ποιο πρόσωπο αφορούν, δείχνουν απλά τον χαρακτήρα του ανθρώπου που συκοφαντεί, αλλά επιδιώκει την ατιμωρησία μέσω της ανωνυμίας. Θα αναμείνω άμεση διάψευση και δημόσια συγγνώμη, διαφορετικά, με την επιστροφή μου στην Αθήνα θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη».
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης