Νέα δημοσκόπηση της Marc: 11,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση της Marc: 11,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Σε ρότα αυτοδυναμίας η αξιωματική αντιπολίτευση, αν και η δυναμική της εμφανίζεται στάσιμη - Πενιχρά τα αποτελέσματα της φθινοπωρινής κυβερνητικής αντεπίθεσης - Κεντροαριστερά: Ποιος θα μονομαχήσει με τη Φώφη στον β' γύρο; - Τι λένε οι πολίτες για την πορεία της οικονομίας, το πλεόνασμα, τις παρελάσεις και τον εκσυγχρονισμό των F-16 - Στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Παγιώνεται το σαφές εκλογικό προβάδισμα που διατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς φαίνεται να ανακόπτεται η τάση βελτίωσης των επιδόσεων της κυβερνητικής παράταξης που σημειώθηκε μέσα στο καλοκαίρι και καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου. 

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα η Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να εξαντλεί τα όριά της, αφού τα χαρτιά της παροχολογίας και των ταξικών χαρακτηριστικών που επιχειρήθηκε να δοθούν στη φθινοπωρινή πολιτική αντιπαράθεση μοιάζουν ανίσχυρα να αποφέρουν νέα δημοσκοπικά οφέλη και να ανατρέψουν τους διαμορφωμένους συσχετισμούς.

Ετσι, στις επτά εβδομάδες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη μέτρηση της Marc, η εκλογική συμπεριφορά των πολιτών παρουσιάζει οριακές μεταβολές. Κι αυτό καθώς οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να βαθμολογούν με έντονα αρνητικό τρόπο την κυβέρνηση, διατηρώντας τη διψήφια ποσοστιαία διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζει μεν ελαφρά κάμψη, αλλά εξακολουθεί να κινείται σε ρότα αυτοδυναμίας.

Στη νέα έρευνα της Marc που διενεργήθηκε για το «ΘΕΜΑ» το διάστημα 20-25 Οκτωβρίου, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 10,4 εκατοστιαίες μονάδες, οι οποίες γίνονται 12 ή και 14 μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων και εν γένει της αδιευκρίνιστης ψήφου που κινείται σε υψηλά επίπεδα και παρουσιάζει μικρές ανοδικές τάσεις.

Η υπεροχή, ωστόσο, της Ν.Δ. τόσο στα ποσοτικά όσο και στα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης δεν αφήνει περιθώρια για να βρουν πραγματικό έρεισμα οι ελπίδες των κυβερνώντων, καθώς τρεις στους τέσσερις που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι η πορεία της κυβέρνησης δεν κινείται σε θετική τροχιά. Μάλιστα, αρνητική βαθμολογία βάζει στους κυβερνώντες και η πλειοψηφία (52,8%) όσων στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης δημοσκόπησης για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντρροαριστεράς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, προηγείται άνετα. Πλέον, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ποιος θα «μονομαχήσει» μαζί της στον β' γύρο.

Ένα μικρό προβάδισμα δείχνει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, να έχει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αλλά πολύ κοντά του είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Λίγο πιο πίσω, στην τέταρτη θέση, βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΉΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΣΧΟΛΙΑ (340)

ΔΩΣΕ ΣΑΝΟ ΤΣΟΠΑΝΗ

Θελα να με ΞΑΝΑσωσουν αυτοί που φέσωσαν την πατρίδα μου με 350 ΔΙΣ και την έκαναν ζήτουλα όλου του κόσμου. Αυτοί που διέλυσαν την βιομηχανία και την γεωργία της χώρας για να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Αυτοί που αγόραζαν (σωρηδόν ) αεροπλάνα , τανκς , φρεγάτες , υποβρυχια (για την πατρίδα εννοείται και όχι για το προσωπικό τους συμφέρον.) Αυτοί που έβγαλαν τον μισό πληθυσμό της χώρας στην σύνταξη από τα 35,40,45,50 με παχυλές συντάξεις. Αυτούς που διόρισαν στο δημόσιο 1.500.000 ---------------------------------- ( και αγροφύλακες χαχαχαχαχαχα ) -----------------------------με μισθούς που δεν το φαντάζεστε. Αυτούς που άφησαν τους ελευθέρους επαγγελματίες και επιχειρηματίες να ΜΗΝ πληρώνουν φόρους , εισφορές , ΦΠΑ και να βγάλουν στο εξωτερικό όλο το χρήμα ((και από λεπτότητα δεν τους αναζήτησαν ποτέ).Αυτοί που έσωσαν τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες εις βάρος μου. Να είναι καλά τα πρόβατα για να περνανε καλά οι .τσοπάνηδες.

ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟ

ΟΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΔΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΣΟΒΑ-ΡΕΥΤΕΙΤΕ

dimitri

Εδώ είδε το Πινόκιο - Χα χα χα.

Κριτων

Εντυπωσιακο ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ. Στηριζουν γερα οι Δημοσιοι.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

47,62 % είναι το ελάχιστο άθροισμα των...

Μια σημαντική παρατήρηση. Ας αθροίσουμε τις κεντρικές τιμές των ποσοστών των δεξιών - κεντροδεξιών κομμάτων. Δηλαδή, της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής, της Ελληνικής Λύσης και του μισού ποσοστού όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα. Προκύπτει: Νέα Δημοκρατία 36,82 %, Χρυσή Αυγή 8,14 %, Ελληνική Λύση 1,33 % και άλλο κόμμα 1,33 %. Σύνολο 47,62 %. Προς προβληματισμό, το εάν πρέπει να προστεθεί στο ποσοστο αυτό και το 2,54 των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή μέρος του. Σε καταφατική περίπτωση, τότε το συνολικό ποσοστό ανέρχεται στο 50,16 %!!!

Ορθότατη παρατήρηση.

Προφανώς η κάθε μορφής αριστερά δεν είναι πλέον η πλειοψηφία στην Ελλάδα.

Η πραγματικότητα είναι ότι...

Η εταιρία Marc, ορθά πράττουσα, υπολογίζει τις λεγόμενες "κεντρικές τιμές" για τη δύναμη των κομμάτων. Πρόκειται για αναγωγή των αναποφάσιστων, (17,7 %), σε κάθε κόμμα αναλογικά με τη δύναμή του, οπότε προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 36,82 %, Σύριζα 22,36 %, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,63 % , Χρυσή Αυγή 8,14 %, ΚΚΕ 8,14 %, Ένωση Κεντρώων 3,64 %. Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 155, Σύριζα 64, Δημοκρατική Συμπαράταξη 25, Χρυσή Αυγή 23, ΚΚΕ 23, Ένωση Κεντρώων 10. Δηλαδή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε εξακομματική βουλή. Δεδομένου ότι σύγκριση δημοσκοπικών αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει μόνο για αποτελέσματα της ίδιας εταιρίας, (διότι χρησιμοποιείται η ίδια μεθοδολογία καθορισμού του δείγματος), η αμέσως προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας, δημοσιεύθηκε στις 10-09-2017, (πριν από 1,5 μήνες), και έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 36,8 %, Σύριζα 22,3 %, Χρυσή Αυγή 8,4 %, ΚΚΕ 8,1 %, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,1, %,Ένωση Κεντρώων 3,2 %. Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 156, Σύριζα 64, Χρυσή Αυγή 25, ΚΚΕ 23, Δημοκρατική Συμπαράταξη 23, Ένωση Κεντρώων 9. Δηλαδή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε εξακομματική βουλή.

Δημήτρης

Το γράφημά σας είναι απαράδεκτο. Το έδειξε και ο ΣΚΑΙ, αλλά και εκεί δεν πρόσεξαν τα λάθη: Πώς το 2,1 των ΑΝΕΛ εμφανίζεται στο γράφημα μεγαλύτερο από το 2,1 του ΠΟΤΑΜΙ; Πώς η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από το 2,7 πάει στο 3,0 (αύξηση), αλλά στο γράφημα απεικονίζεται ως μείωση; Επίσης, στο συμπέρασμα για το πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή (δεν φαίνεται στην παρούσα σελίδα, αλλά όλοι οι δημοσιογράφοι πέφτουν στο ίδιο λάθος) κανονικά δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι αναποφάσιστοι. Έτσι τα ποσοστά όλων των κομμάτων αναγάγονται σε κάτι περισσότερο από αυτά που φαίνονται στο γράφημα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑΣ

ΜΠΡΡΡ ....ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑΣ ... ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΝΕΑ ΝΥΧΤΑ ΧΑΧΑΧΑ!!!

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Το βράδυ που έγινε η δικτατορία με συνέλαβαν.Στο σπίτι μου έσπασαν την πόρτα με υποκοπάνους, έφθασαν στο υπνοδωμάτιο, έσπασαν την πόρτα του υπνοδωματίου και με απήγαγαν κυριολεκτικά χωρίς να με αφήσουν να ντυθώ. Με πυτζάμες και ξυπόλυτο με μετέφεραν στο Πικέρμι, όπου βρεθήκαμε όλοι μαζί οι Έλληνες πολιτικοί τότε. Και πολιτικοί αντίπαλοι. Πρώτος ο Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά και όλοι οι άλλοι, πολλοί άλλοι. Αφού ήταν δυο αίθουσες, οι μισοί είμαστε στη μια μεριά και οι άλλοι μισοί στην άλλη. Εγώ ήμουν με τον Γεώργιο Παπανδρέου, με τον Λεωνίδα Κύρκο, με τον Μανώλη Γλέζο, με τον Παυσανία Κατσώτα και πολλούς άλλους. Και είναι χαρακτηριστικό ότι εγώ υποδέχθηκα τον Γεώργιο Παπανδρέου όταν ήρθε. Είχα μάλιστα την σκληρότητα να του πω: Καλώς ορίσατε κύριε Πρόεδρε, αλλά όπως βλέπετε εμείς οι προδότες προηγήθημεν. Ήταν η πρώτη φορά που τον ξανάδα μετά την κρίση του 1965. Είχα μαζί του μία πολύ εγκάρδια συνομιλία λίγα λεπτά μετά. Βλέπεις από την ώρα που βρεθήκαμε όλοι φυλακή, ξεχάσαμε τα πάθη, τις αντιθέσεις, λογικευθήκαμε οι πάντες και ο διάλογος ήταν πλέον πολιτικών ανδρών. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ (ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΥΡΚΟΣ, ΓΛΕΖΟΣ ΚΛΠ.) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΦΛΩΡΑΚΗ!! Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ "Με τον Καραμανλή υπήρξα αντίπαλος πολιτικός πολύ σκληρός. Αλλά από μια ορισμένη φάση και πέρα ήμουν συνεργάτης του. Και δεν είχα καμία δυσκολία να το κάνω. Εγώ ήδη το 1968 είδα ότι η μόνη λύση του προβλήματος με την δικτατορία ήταν μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με τον Καραμανλή. " ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗ ΝΔ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑ ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΞΑΝΑ!!

Με τόσες δημοσκοπήσεις

τελικά θα πιστέψει ότι έχει κερδίσει τις εκλογές και θα βγει να ανακοινώσει την κυβέρνηση

11,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Έχει γούστο να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος και να μη το έχω πάρει χαμπάρι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Tsipras

Κατά την παρέμβασή του, στο φεστιβάλ του σχηματισμού  Articolo Uno, που μετέχει στη νέα ιταλική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για την αντιμετώπιση μιας σειράς προκλήσεων, όπως η ακροδεξιά και το Brexit

36
akrivopoulou_tsakalowtos_kapsoxas_main

«Να μας εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ» κάλεσε τον πρώην υπουργό η Ακριβοπούλου - Αιχμές για την διαπραγμάτευσή του με τους δανειστές από τον Καψώχα

60
KINAL_SIMA

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι αυτοί που χαίρονται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα θρησκευτικά αποτελεί «τη ληξιαρχική πράξη θανάτου επιστημονικών, παιδαγωγικών και δημοκρατικών κατακτήσεων σαράντα χρόνων

4