«Να δεσμευτεί το σπίτι του Ακη στην Ακρόπολη»
«Δεν υπάρχει περιουσία» απαντά ο Τσοχατζόπουλος, ενώ αιχμές κατά της Εξεταστικής Επιτροπής αφήνουν Βουλγαράκης και Βερελής
Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις γεννά η απόφαση της εξεταστικής επιτροπής να δοθεί στη δημοσιότητα ο πρώτος κατάλογος υπουργών των οποίων ζητείται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Ηδη με αιχμηρές δηλώσεις τους, απαντούν οι πρώην υπουργοί Χρήστος Βερελής και Γιώργος Βουλγαράκης.
Ο κ. Βερελής σημειώνει εξαρχής ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοίξει τους λογαριασμούς του, ενώ υπενθυμίζει ότι τα οικονομικά του είναι ανοικτό βιβλίο και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία ανεβασμένα ως πρώτου Έλληνα πολιτικού από χρόνια στο διαδίκτυο. Συμπληρώνει όμως ταυτόχρονα ότι "άλλα βιβλία φαίνεται να μένουν κλειστά":
Αφενός, σημειώνει, η επιλογή ισορροπίας των πέντε συν πέντε πρώην υπουργών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δύσκολα μπορεί να μην αποδοθεί σε πολιτική σκοπιμότητα, όταν μάλιστα "η λίστα διοχετεύθηκε ως "πρώτη δόση έναντι" και προς χρήση των Σαββατοκυριακάτικων εφημερίδων.
Κατά δεύτερο, συμπληρώνει, η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής για έλεγχο σε βάθος εικοσαετίας "άλλαξε κατά μαγικό τρόπο όπως κατήγγειλαν και οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και η επιλογή περιορίζεται στην περίοδο μετά το 1997".
"Περιλαμβάνονται, υπογραμμίζει, κάποιοι και δεν περιλαμβάνονται κάποιοι άλλοι που μόνη διαφορά έχουν το σημερινό πολιτικό τους ρόλο, ενώ δεν περιλαμβάνονται καν όσοι είχαν ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων".
Ο πρώην υπουργός διαμαρτύρεται ότι περιλαμβάνεται στη λίστα και ο ίδιος, όταν ακόμη δεν έχει κληθεί στην επιτροπή, παρ' ότι το ζητεί εδώ και μήνες.
Σημειώνει ότι παρ’ ότι είναι γνωστό ότι ο ίδιος δεν έχει υπογράψει καμία ανάθεση, αλλά και καμία τροποποίηση σύμβασης, επιλέγεται "και μάλιστα από τον υπεύθυνο κατάρτισης της λίστας, με τον οποίο είναι επί χρόνια συνυποψήφιος", υπονοώντας τον Ανδρέα Μακρυπίδη.
«Θεωρώ τη διαχείριση που έγινε πολιτικά απαράδεκτη και ηθικά διερευνητέα", καταλήγει στη δήλωσή του.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Βουλγαράκης κάνει λόγο για "επιλεκτικό άνοιγμα λογαριασμών ορισμένων (;) εκ των πολιτικών προϊσταμένων των υπουργείων".
Αν η πληροφορία, αναφέρει ο κ. Βουλγαράκης είναι αληθής, εγείρονται ερωτήματα όχι τόσο για τα ονόματα που ζητείται να ελεγχθούν, αλλά κυρίως γι' αυτά που δεν ζητείται ο έλεγχος.
Παρ' όλα αυτά, σημειώνει ότι οι λογαριασμοί, τόσο οι δικοί του, όσο και της οικογένειάς του έχουν με δική του αίτηση και συγκατάθεση προ πολλού ανοιχθεί και ελεγχθεί από τους ελεγκτές της Τραπέζης Ελλάδος και ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας". Πέραν αυτού, καταλήγει, έχει διενεργηθεί και πλήρης έλεγχο της περιουσίας του, από την οποία προέκυψε ότι δεν είχε συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρεία.
Η ανακοίνωση του Άκη Τσοχατζόπουλου
«Πρόκειται για μια από καιρό προετοιμασμένη επίθεση, ώστε να εναλλαχθεί τάχιστα η δημόσια εικόνα μου ως μαχόμενου δημοκρατικού πολιτικού, μ’ αυτήν ενός φαύλου κερδοσκόπου, που τώρα δήθεν ξεσκεπάστηκε».Επισημαίνει χαρακτηριστικά «τον Απρίλιο του 2010, αποκτήσαμε μέσω τραπεζικού δανεισμού 800.000 ευρώ και εγγραφής σχετικής υποθήκης, καθώς και με ίδιους πόρους, διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου και όχι βέβαια το συνολικό ακίνητο, όπως σκόπιμα προβλήθηκε».
Ξεκαθαρίζει συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχουν «δεκάδες ακίνητα», ούτε «τεράστια περιουσία», ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με εξωχώρια εταιρεία.
«Η πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος μου πέτυχε ήδη μεταξύ άλλων, την κατεδάφιση της δημόσιας εικόνας μου, την αναστολή, κάτω από το βάρος της αρνητικής δημοσιότητας, της κομματικής μου ιδιότητας, την στοχοποίηση τη δική μου και της οικογένειάς μου», προσθέτει εκφράζοντας τέλος την πεποίθησή του ότι η δικαιοσύνη θα διελευκάνει την υπόθεση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr