Η «εξίσωση» της Κεντροαριστεράς: Έξι συν ένας συν Χ ίσον... ένας

Η «εξίσωση» της Κεντροαριστεράς: Έξι συν ένας συν Χ ίσον... ένας

Γεννηματά, Θεοδωράκης, Καμίνης, Μανιάτης, Ραγκούσης και Κωνσταντινόπουλος έχουν ήδη πάρει θέσεις - Την Παρασκευή ανακοινώνει και ο Ανδρουλάκης

Η «εξίσωση» της Κεντροαριστεράς: Έξι συν ένας συν Χ ίσον... ένας
Μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος για την αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου, μένουν έξι (έχουν ανακοινώσει) συν ένας (ακολουθεί) υποψήφιοι πρόεδροι για τον νέο φορέα. 

Μέχρι στιγμής άγνωστος «Χ» δεν υπάρχει, αλλά δεν αποκλείεται να προστεθεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε εξουσιοδότηση από το εθνικό συμβούλιο του κόμματός του να αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή αν θα προτείνει κάποιο άλλο στέλεχος. 

Μέχρι τότε θα  έχει καταλήξει στην οριστική της απόφαση και η Άννα Δαμαντοπούλου, όπως και ο Απόστολος Πόντας της ΕΔΕΜ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.

Κλείσιμο
Στο παρασκήνιο ακούγονται και άλλα ονόματα ως υποψηφιότητα- έκπληξη, χωρίς όμως κάποιος να ανοίγει τα χαρτιά του. 

Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, έξι συν ένα κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς θα συγκρουστούν με στόχο να προκύψει ο ένας, που θα δημιουργήσει στη συνέχεια τον νέο φορέα.  Γεννηματά, Θεοδωράκης, Καμίνης, Μανιάτης, Ραγκούσης και Κωνσταντινόπουλος έχουν ήδη πάρει θέσεις στην αφετηρία, την Παρασκευή ανακοινώνει και ο Ανδρουλάκης.

Χθες, ο Γιάννης Μανιάτης έγινε ο πρώτος που παρέλαβε από τα χέρια του Νίκου Αλιβιζάτου το πρακτικό της υποψηφιότητας, αφού κατέθεσε και το παράβολο των 2000 ευρώ. Και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο έκτος επίσημος υποψήφιος με σύνθημα το «νέα γενιά ευθύνης».

Παράλληλα με τις εξελίξεις στο μέτωπο των υποψηφιοτήτων συνεχίζεται η κόντρα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά φυσική παρουσία πριν τη ψηφοφορία για να δοθεί η δυνατότητα ψήφου εξ αποστάσεως, ενώ το Ποτάμι υποστηρίζει ότι ακυρώνεται έτσι η ουσία της καινοτομίας. 

Ταυτόχρονα οι υποψήφιοι αρχηγοί συνεχίζουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και τις παρασκηνιακές επαφές. Σχεδόν όλοι έχουν συναντηθεί με όλους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε περιοδεία στην Στερεά Ελλάδα και η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης