Αχτσιόγλου: Με ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία έπεσε στο 21,7% - Λοβέρδος: Εξαφανίσατε το ΕΚΑΣ, πετσοκόψατε μισθούς και συντάξεις

Αχτσιόγλου: Με ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία έπεσε στο 21,7% - Λοβέρδος: Εξαφανίσατε το ΕΚΑΣ, πετσοκόψατε μισθούς και συντάξεις

Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν αύξηση μισθών και υποχώρηση της ανεργίας - «Είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική περικοπών και εξαφάνισης του ΕΚΑΣ, όταν υποσχόσουν αυξήσεις, και να έρχεσαι να κάνεις μαθήματα ειλικρίνειας;» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Ανδρέα Λοβέρδου σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τις παραινέσεις της υπουργού Εργασίας προς την αντιπολίτευση να επιδείξει ειλικρίνεια.

Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν αύξηση μισθών και υποχώρηση της ανεργίας, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να αποφεύγει την σύγκριση των επιδόσεων της σημερινής κυβέρνησης με αυτές της προηγούμενης.

«Επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 200.000. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν γνώρισε ανεργία κάτω από 25%. Σήμερα είναι 21,7%» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Οι μισθοί που καταγγέλλετε είναι οι μισθοί που εσείς δημιουργήσατε».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, σημείωσε πως «έχει θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους», ενώ, σχολιάζοντας την κριτική αναφορικά με την αξιοποίηση των πόρων του πακέτου Γιούνκερ, είπε: «Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις απορροφητικότητας  του πακέτου Γιούνκερ. Οι ξένες άμεσες επενδύσεις εμφάνισαν υψηλό επταετίας. Είναι μη ευνοϊκό για μια παράταξη που βρίσκεται πίσω από την μεγαλύτερη αποεπένδυση να εγκαλεί την κυβέρνηση».

«Είναι προκλητικό να έρχεται υπουργός κυβέρνησης και να καλεί την αντιπολίτευση να υποδείξει ειλικρίνεια» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να εξηγήσει: «Δεν είναι δυνατόν ο κατ' επάγγελμα ψεύτης, αυτός που ομολογεί ότι είναι ψεύτης, λέγοντας "καλύτερα ψεύτης παρά κλέφτης" και βάζει θέμα αν ο Ανδρέας είναι ψεύτης, να μας κάνει υποδείξεις».

Απευθυνόμενος, δε, προς την υπουργό, σημείωσε: «Είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική περικοπών και εξαφάνισης του ΕΚΑΣ, όταν υποσχόσουν αυξήσεις, και να έρχεσαι να κάνεις μαθήματα ειλικρίνειας; Για εμάς είστε ένα πράγμα. Είστε το ίδιο πολιτικό υποκείμενο που πριν τις εκλογές υποσχόταν κατώτατο μισθό 750 ευρώ, κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ και μετά τις εκλογές έφερε νέο Μνημόνιο και περικοπές μισθών και συντάξεων».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Άπαπαπαπα

Πάλι δεν βάφτηκες ξανθιά;

κιοs

Ποιά Αχτσιόγλου; Αλλά να μιλάει και ο μανικετόκουμπας ή το πολιτικό μαλάκιο ο Λοβέρδος.

Ι.Κάλφας Σουηδία

Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν αύξηση μισθών και υποχώρηση της ανεργίας, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να αποφεύγει την σύγκριση των επιδόσεων της σημερινής κυβέρνησης με αυτές της προηγούμενης. Αυτός ήταν και αυτός είναι Νεοέλληνας .Ζούσε και ζει με μύθους, θαύματα, εικόνες, ζωγραφιές, ασυναρτησίες και ψέματα . Το Τσόκαρο Εχτσιόγλου του Αλι που την κάνανε Υπουργό, αφού ανάγκασε να αυτοεξοριστούν 500-600000 Έλληνες τα τελεύτε χρόνια ισχυρίζεται χωρίς να ντρέπεται πως μείωσε την ανεργία από το 27% στο 21,7% . Σε λίγα χρόνια αν συνεχίσει το εργάτης η Αχτσιόγλου του Μουσταφά η ανεργία θα φτάσει στο μηδέν αφού κάθε χρόνο εγκαταλείπουν το σαπιοκάραβο την Ελλάδα 100-150000 νέα παιδιά και αυτήν την φορά η μεσαία τάξη. Ο Έλληνας ποτέ δεν θα απαλλαχτεί από το ψέμα τον παραλογισμό και την κλεψιά, κάνοντας το μαύρο άσπρο, τα προτερήματα αυτά είναι συνδεδεμένα με το d.n.a..του και δεν θα αλλάξουν ποτέ. Ο Νεοέλληνας τα έχει συνηθίσει και αυτοεπαινείται όπως ο Τσακαλώτος που δηλώνει περήφανα πως οι Δανειστές δεν τον τραβάνε τα αυτιά του ούτε και τα βρακιά του τελευταία έχουν ποια κουραστεί και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη του Νεοέλληνα σήμερα.

Apsekastos

Λοιπόν για να τελειώνουμε "κ. Ι.Κάλφα" ( από το Τουρκικό Kalfa = βοηθός μάστορα κάτι παραπάνω δηλαδή από τον μαθητευόμενο cirak/τσιράκι). Έχεις εμμονή, παρατηρώ, με τον "νεοέλληνα" και μονίμως τον/μας δυσφημείς γιατί θέλεις να δικαιολογήσεις - με κάθε τρόπο - την επιλογή σου να ζεις στην Σουηδία στην δήθεν "γη της απαγγελίας με τους πολίτες υπόδειγμα". Δεν έχεις δικαίωμα να μας κρίνεις, πριν κρίνεις δημοσίως και τον συμπολίτη σου Σουηδό. Σου απάντησα και χθές ο,τι (α) το προνοιακό σου κράτος τελεί υπό διάλυση από την λεηλασία των μαζικά εισερχομένων αλλοδαπών (β) τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα (γ) η ακροδεξιά ξενοφοβία στην πολιτική σκηνή έφθασε ήδη στο 20% (δ) η οικονομία σου δεν ήταν όπως την δεκαετία του 80-90 (ε) υπάρχει αθρόα εισαγωγή φθηνών "ειδικοτήτων" στην χώρα σου π.χ. ιατρών των 1000+ εις βάρος προφανώς των Σουηδών αμοιβομένων. Κάνε λοιπόν λίγο υπομονή και σε βλέπω σε λίγο και εσένα σε μνημόνια....έχεις λίπος για φάγωμα.... ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ. Η χώρα σου (α) δεν γνώρισε Οθωμανική επιβολή επί αιώνες (β) δεν γνώρισε Α Παγκόσμιο Πόλεμο και Μικρασιατική καταστροφή, πόνο και όλεθρο (β) Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πόλεμο και νίκη επί των Ιταλών, έντιμη ηρωική αντίσταση στο πλευρό των συμμάχων μας και δεν είχε τα περισσότερα θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό της (γ) Εμφύλια σύρραξη με τις ευλογίες δολοπλοκίες των ξένων παραγόντων (δ) διαρκή πολιτική αναταραχή επί 10ετία και επιβολή δικτατορίας. (ε) επί 8ετία πλέον σε επιτροπεία δανειστών και έχουμε συνέχεια.... Το κράτος μας λοιπόν είναι σε μία μόνιμη αναταραχή και "νεύρωση" για πάνω από 100 χρόνια σε αντίθεση με την βαλτώδη αταραξία των χωρών της Σκανδιναυίας και ειδικά των Νορβηγών που ξεπέρασαν την απίστευτη φτώχεια τους αρχές του αιώνα με το πετρέλαιο που βρέθηκε τυχαία. Πως να βρούνε οι έρημοι οι πολίτες μας, ηρεμία; Αυτή λοιπόν είναι η γνώμη μου. Σκέψου λοιπόν λίγο πριν κρίνεις.

Έκανα ...

....ζουμ , τι γυναικάρα είναι ..... δεν την χορτενεις.....

β

ακου μιλαει ο θρασυτατος "Λ"!!!!! εσυ "Λ" εισαι ο χειροτερος απο το 1974!!! διαπομπευσεις κακομοιρες κοπελες για ψηφοθηρικους λγους και να το παιξεις ηρωας,κατεστρεψες την παιδεια και οτι περασε απο τα χερια σου. μην ξεχνας,στις επομενες εκλογες θα εξαφανιστεις πια,κανενας δεν θα σε ψηφισει!!!!

Διας

Οι απατεωνες εχουν ψηφισει μνημονιο και για τους επομενους (αφορολογητο) πως ειναι δυνατον να τους ανεχομαστε ακομα ? Εχουν αναγαγει την απατη σε επιστημη.

BicMak

Προσθεστε τους 420.000 ελληνες που μεταναστευσαν απο το 2010 και ξανακαντε την πραξη...καπου κοντα στο 31% θα σας βγει..φωστηρες/σωτηρες της δεκαρας!!!

Άμα φύγουν...

και μερικές χιλιάδες έλληνες ακόμη στο εξωτερικό, μπορεί να πέσει και κάτω από 10% η ανεργία! Θαύμα...θαύμα!!!!

αχσιογλου

σταματα την κοροιδια και τα ψεματα και θα ερθη η στιγμη που θα ξεκουμπιστεις μαζι με την κλεφτοσυμμορια σου την συριζεικη. συνταξιουχος.

SPARTA.

Ή εκπρόσωπος της Τρόικα και του ΔΝΤ Λένα τραμπούκα Αχτσιόγλου, πανηγυρίζει γιατί έχει την μεγαλύτερη και πιό σταθερή στην κορυφή, ανεργία της Ε.Ε.Ούτε οι πρώην Ανατολικές και πρώην κουμμουνιστικές Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία δεν έχουν την ανεργία της Ελλάδας του Τσίπρα.Το 21,7% που λέει ότι είναι η ανεργία αφορά την καταγεγραμμένη επίσημη ανεργία και σύμφωνα με τις μετρήσεις του Συριζέικου ΟΑΕΔ.Ή αληθινή και επίσημη ανεργία στην Ελλάδα ξεπερνά το 40% του ενεργού πληθυσμού.Συριζαίοι φασίστες άντε και γαμη....ε τσιράκια του ΔΝΤ, της Τρόικα και του Τόμσεν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56