Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο για μια νέα Ελλάδα

Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο για μια νέα Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει για τις παραγωγικές επενδύσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη μεταμνημονιακή εποχή - Αποκλείονται φορολογικές ελαφρύνσεις πριν από τον Αύγουστο του 2018 

«Ο πρωθυπουργός αυτό που θα πει στη ΔΕΘ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επεξήγηση του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση τον Αύγουστο του 2018 και το στρατηγικό σχέδιο για μια ανάπτυξη και για μια νέα Ελλάδα που πρέπει να οικοδομηθεί μετά τη μνημονιακή εποχή».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος,
σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3. Συμπλήρωσε ότι «αυτή η νέα Ελλάδα πρέπει να έχει ένα εντελώς διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στον σεβασμό των εργαζομένων, σε παραγωγικές επενδύσεις, στη στήριξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης της χώρας που πλέον έχει καταστεί πυλώνας σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή». 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα αναδείξει ορισμένα στοιχεία που η κυβέρνηση τα θεωρεί πολύ κρίσιμα στην προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και τη θεμελίωση μιας νέας οικονομίας και ένα από αυτά είναι η στήριξη της νέας γενιάς με μια σειρά από δέσμες προτάσεων που θα μπορέσουν να αλλάξουν την καθημερινότητα αρκετών χιλιάδων νέων ανθρώπων, όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας και για να μπορέσει να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη θα πρέπει αυτή να διαχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, με πολιτικές αναδιανομής στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία». Σχολίασε δε, ότι δεν βλέπει σε τι από όλα αυτά θα μπορούσε να συμφωνεί η ΝΔ, την οποία γενικότερα κατηγόρησε για αυτοκαταστροφική αντιπολιτευτική τακτική.

Τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης και υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης». 

Σημείωσε ότι «υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε αρκεί και το ΔΝΤ να μην τραβήξει το σκοινί περισσότερο απ' ό,τι πρέπει κατά την προσφιλή του τακτική» προσθέτοντας ότι «θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και πρόσθεσε κατηγορηματικά ότι «δεν θα έχουμε εκλογές».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει το άρθρο του πρωθυπουργού, ο ίδιος εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για μια αγιογραφία και πως τα ζητήματα που έθιξε ήταν απολύτως πολιτικά. Υπογράμμισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνουμε στα ζητήματα πολιτικής ιστορίας δεν σχετίζεται ούτε με τη διάθεση μας να κάνουμε αγιογραφίες ούτε με τη διάθεση μας να εγκολπώσουμε μια ιστορική καταγωγή που είναι δεδομένο ότι είναι διαφορετική από τη δική μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ για αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε, ενώ υποστήριξε ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΣΥ. βρίσκεται σε υπαρξιακό δίλημμα. 
Ανέφερε ότι στην Ευρώπη «μεταξύ των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων διεξάγεται στο εσωτερικό του μια αυτοκριτική συζήτηση σε σχέση με τα λάθη που έγιναν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σε σχέση με τη στρατηγική σύμπλευση με τη συντήρηση και τη δεξιά» και πως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗ.ΣΥ. απουσιάζουν από αυτή τη συζήτηση. «Έχει ταυτιστεί ιδεολογικά με τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και του εκσυγχρονισμού που εφάρμοσε το ‘90 και το 2000 και με τη ΝΔ» πρόσθεσε, για να τονίσει ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΣΥ. έχασαν τις κοινωνικές συμμαχίες τους και βρίσκονται σε μια αναζήτηση ιστορικής δικαίωσης που είναι αδύνατον να έρθει.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα άρθρα, η πολιτική συζήτηση και γενικά ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε πολιτικός φορέας εξηγεί την πολιτική του ή προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ των πολιτικών επιλογών και κατευθύνσεών του, είναι εξαιρετικά κρίσιμα στη δημόσια συζήτηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ένα κόμμα του 3% λέγοντας «απευθυνόμαστε στην κοινωνική πλειοψηφία ανεξαρτήτως των προηγούμενων πολιτικών φρονημάτων ή τοποθετήσεων της». Επισήμανε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει επαφή και διάδραση με αυτούς τους ανθρώπους διαφορετικά θα παρέμενε ένα κόμμα του 3%.

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ότι με το άρθρο γίνεται ένας παραλληλισμός μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο Γιώργος είπε την προσωπική του άποψη που είναι απολύτως σεβαστή και δεκτή». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ ταμπού σε ό,τι αφορά την ιδεολογική, πολιτική, θεωρητική συζήτηση στο εσωτερικό του και πως συζητούνται τα θέματα ανοικτά χωρίς λογοκρισία και είναι θεμιτές και καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις.

 Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μειωθούν κάποιοι φορολογικοί συντελεστές αν υπάρχει ανοδική πορεία της οικονομίας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση ήδη έχει ψηφίσει για το 2019 τη μείωση φορολογικών συντελεστών και την παροχή νέων επιδομάτων «και έχουμε μια σειρά από επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές που θα αρχίζουν να εφαρμόζονται». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «αν η ελληνική οικονομία συνεχίζει να κινείται με αυτόν τον αναπτυξιακό ρυθμό και ακόμα καλύτερο όπως προβλέπεται για το γ' τρίμηνο του 2017 και αυτή η πορεία συνεχιστεί και για το 2018 και αναλόγως με τη συνολική κίνηση της οικονομίας και των δημοσιονομικών μεγεθών, θα υπάρξει μέριμνα -χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι στόχοι του προγράμματος- να προχωρήσουμε και σε άλλες επεκτατικές πολιτικές, είτε αυτές έχουν να κάνουν με φορολογικές ελαφρύνσεις είτε με δημοσιονομικά ανοίγματα». 

Ερωτηθείς εάν αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν τη λήξη του προγράμματος ή μετά, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε «δεν μπορώ να δω αυτή τη στιγμή νέες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς έως τον Αύγουστο 2018, από και πέρα αναλόγως με την πορεία της οικονομίας θα δούμε σε τι κινήσεις μπορούμε να προχωρήσουμε».

Αποκρούοντας κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί διόγκωσης του δημόσιου τομέα, σημείωσε ότι πρόκειται για αντιπολιτευτική κριτική που δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Επισήμανε ότι και η κ. Γεροβασίλη έχει δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία αλλά και από το ΥΠΟΙΚ δεν υπάρχει καμία τέτοια πορεία αύξησης της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου που να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, για το πρόβλημα της «ομηρίας» των συμβασιούχων τόνισε ότι δεν το δημιούργησε η παρούσα κυβέρνηση και πως «αντίθετα, αυτό που εμείς προσπαθούμε είναι να βάλουμε μια τάξη στο χάος και σε αυτή τη λογική της ομηρίας των συμβασιούχων».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Τελικά

Αυτό το υβρίδιο,τοΤζανεροπουλο,τι ράτσα ειναι;

Σοβαρα?

Ε τοτε στα ...φρυδια μας.

Άλλα λένε, άλλα πράττουν

Θα περιλαμβάνει φαντάζομαι και τον επαναπατρισμό των χρημάτων εξωτερικού του κ. Σταθάκη, του κ. Τσακαλώτου, του κ. Παπαδημητρίου και της υπουργινας συζύγου του, της κ. Φωτίου, της κ. Κούνεβα και των λοιπών συριζαιικων λαμόγιων. Δεν μπορούμε να θελουμε ανάπτυξη και επενδύσεις, οταν οι πλούσιοι κομμουνιστές οικονομικοί υπουργοί του Τσίπρα δεν εμπιστεύονται τη χώρα και κρατάνε τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Οι επενδυτές τότε γιατι να μας εμπιστευτούν και να φέρουν τα χρήματα τους ;

μολις διαβασα τι ειπε ο μπαγλαμας...

και άρχισα να ακούω τα νταούλια!!! Πω πω !!!! Στρατηγικός σχεδιασμός λέει !!! Αναρτιχιασα!!! Ανοίγει η ΔΕΘ. Με λίγα λόγια "βαρατε κλαριτζηδες

DHMHTRHS

Τα νεα κοκτειλ του καρανικα,τα νεα στρατιωτικα παιχνιδια ps4του καμενου,και τις νεες μαντιναδες του πολακη

T

Ποιός το...συνέλαβε ; Ο Καρανίκας ή ο Αλέξης κατά την διάρκεια των καταλήψεων ; Στρατηγικό σχέδιο οι ανεπρόκοποι. Η ντροπή πήρε τα βουνά και η ξεδιαντροπιά βασιλεύει.

Nikos

Tζανακοπουλος,Τσιπρας,στρατηγικό σχέδιο Νέα Ελλάδα.....πόσα ανέκδοτα μαζεμένα να αντέξει κάνεις....

@

όχι άλλα σχέδια από απατεώνες αναρχοκουμμούνες χθεσινούς καταληψίες.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΤΣΙ?Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ.ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Τζίμης

Η είδηση δεν είναι μόνο οτι υπάρχει σχέδιο αλλά οτι είναι και στρατηγικό για την ανάπτυξη της χώρας στην μεταμνημονιακή εποχή. Προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους οτι τα μνημόνια τελειώνουν τον Αύγουστο του 2018 και προσπαθούν να πείσουν και'μάς. Απο το πολύ σανό όμως που έχει φάει ο κόσμος έχει μπουχτίσει πια. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τους πιστεύουν.Γι'αυτό έχει δίκιο ο Τζανακόπουλος που λέει οτι ο σύριζα δεν είναι πια ένα κόμμα του 3%. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4860045

Το κόμμα επέκρινε την υφυπουργό  Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία κατά την ομιλία της στη Βουλή δήλωσε ότι εξετάζει την παροχή κινήτρων σε γυναίκες που τεκνοποιούν κάτω από τα 30 έτη

4
mitsotakis_mnimosino_main

Περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών - Συγκροτείται μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, για την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέττας - Ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή

15
kypros_aoz

Η Κύπρος θέτει ως προϋπόθεση για να συζητήσει περαιτέρω διασφαλίσεις στους Τουρκοκύπριους για το φυσικό αέριο να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σε τελικό στάδιο

polakisq

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για δυο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, έπειτα από μηνύσεις των Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ

56
KINAL_KO1

Στην πρώτη του ερώτηση στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον στρατό των γενικών και ειδικών γραμματέων, μετακλητών και δημοσιογράφων που διορίστηκαν σε υπουργεία – Επίσης ρωτά για το κόστος των διορισμών

4