Τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Οι απουσίες, τα «παρών» και το... παρασκήνιο

Τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Οι απουσίες, τα «παρών» και το... παρασκήνιο

Η αμηχανία του Βενιζέλου - Το ανφέρ του Παπανδρέου - Η απουσία του Σημίτη - Παρών ο Καμίνης - Απών ο Θεοδωράκης - Δεν ανέφερε τον Μανιάτη η Γεννηματά - Σε ρόλο κυανόκρανου ο Χρηστίδης

Τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Οι απουσίες, τα «παρών» και το... παρασκήνιο
Μετά από καιρό η φράση που κυριάρχησε είναι... «είχε κόσμο». Το αίθριο στο Ζάππειο γέμισε ασφυκτικά, όπως και ο χώρος μπροστά από το επιβλητικό κτίριο. Η εκδήλωση για τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ
ξεκίνησε με ένα βίντεο, με πρωταγωνιστή τον
Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.

Κλείσιμο
Η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της, ζήτησε συστράτευση για τη νέα αλλαγή και από τους νέους ειδικότερα, που είχαν πάρει θέσεις ακριβώς πίσω από την πρώτη σειρά των καθισμάτων, να μετατρέψουν την 5η του Νοέμβρη στη δική τους 3η του Σεπτέμβρη
. «Παραλάβαμε παράταξη, δε θα παραδώσουμε μουσείο» ήταν το μήνυμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 


 
Η κυρία Γεννηματά χώριζε, όσον καθόταν, τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ μόλις σηκώθηκε τη θέση της πήρε ο Παύλος Χρηστίδης, προκειμένου να αποφευχθούν τα... απρόοπτα. Άλλωστε, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καταφέρει για μία ακόμη φορά να προκαλέσει, καθώς εισήλθε στον χώρο της εκδήλωσης μετά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ενώ έπαιζε το επετειακό βίντεο. Κίνηση που είχε κάνει και στη συνδιάσκεψη του περασμένου Ιουνίου. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να αποφύγει το βλέμμα του Γιώργου Παπανδρέου, προτιμώντας να συνομιλεί με όσους καθόταν στα αριστερά του. Από το Ζάππειο απουσίαζε ο Κώστας Σημίτης (ήταν εκτός Αθηνών) ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης «συμμετείχε» στην επέτειο με δήλωση του Ποταμιού για την 3η του Σεπτέμβρη. Αντίθετα, έδωσε το «παρών» ο Γιώργος Καμίνης. 

Στην πρώτη σειρά ήταν ακόμη ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιάννης Μανιάτης, που έχουν ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιοι για την αρχηγία του νέου φορέα. Ο τελευταίος, όμως, δεν άκουσε το όνομά του, όταν η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε και καλωσόρισε στην αναμέτρηση του υπόλοιπους. Δίπλα- δίπλα κάθισαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που θα αποκαλύψουν τις προθέσεις τους την ερχόμενη Τετάρτη. 



Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το αν θα είναι υποψήφιος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, που ήταν στο Ζάππειο, όπως και ο Απόστολος Πόντας της ΕΔΕΜ, ο οποίος απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι στις ΗΠΑ. 

Το «παρών» έδωσαν δεκάδες στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Κώστας Λαλιώτης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Μανόλης Οθωνας, η Τόνια Αντωνίου, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο Νίκος Μπίστης, Κατερίνα Μπατζελή,ο Κώστας Γείτονας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, ο Κώστας Μπαργιώτας, εκπρόσωποι των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία και την ΕΔΕΜ κα. 

Της εκδήλωσης είχε προηγηθεί ομοβραντία πυρών κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή το άρθρο του για τον Ανδρέα Παπανδρέου:

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για «λαθρέμπορο ελπίδας που δεν έχει καμία σχέση με τον ηγέτη της Αλλαγής».

Το ΚΙΔΗΣΟ σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «θεωρεί τους πολίτες ηλίθιους, αμνήμονες και θύματα».

Ο Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι όταν κάποιος προσπαθεί να φέρει την ιστορία στα μέτρα του το αποτέλεσμα είναι τραγικό.

Ο Γιάννης Μανιάτης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τα κάνει όλα για την καρέκλα. 

Ο Γιάννης Ραγκούσης στάθηκε στο γεγονός πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν πήρε την εξουσία κάνοντας αντιπολίτευση σε μία πτωχευμένη χώρα,

Και ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συγκυβερνά με τους διαδόχους εκείνων που ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης