Βαρουφάκης: Οι «Βάστα Γερούν» θα καθίσουν στο εδώλιο τον Σόιμπλε;

Βαρουφάκης: Οι «Βάστα Γερούν» θα καθίσουν στο εδώλιο τον Σόιμπλε;

«Τον μόνο που πρότεινε Grexit στις διαπραγματεύσεις του '15», όπως αναφέρει 

Μέσω Twitter ξαναχτυπά, 
μετά τις αποκαλύψεις που έκανε στο Πρώτο Θέμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αναρωτιέται εάν οι  «Βάστα Γερούν», όπως αναφέρει θα καθίσουν στο εδώλιο τον Σόιμπλε. 

«Αναρωτιέμαι αν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, οι ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ θα καθίσουν τον μόνο που πρότεινε Grexit στις διαπραγματεύσεις του '15: Τον Σόιμπλε!», αναφέρει σε tweet του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.


Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη 

ΣΧΟΛΙΑ (20)

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ GREXIT ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ; Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ!! ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ GREXIT ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (ΣΟΪΜΠΛΕ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ GREXIT ME ΡΗΞΗ!! ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΡΕΧΙΤ ΠΟΥ OI BRETANOI ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΛΠ. Ή ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΗΞΗ (ΣΚΛΗΡΟ Ή ΜΑΛΑΚΟ BREXIT ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ)!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ GREXIT AN ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!

danaos

Εδώ Υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ομολογούν ότι συνάδελφοί τους ήταν υπέρ του GREXIT και ο Βαρουφάκης κρατάει το Τσίπρα με SMS για τις θέσεις του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που θα τους πέταγαν έξω με τις κλωτσιές! Γι αυτό δε θέλουν Εξεταστικές. Ο Σόιμπλε,όπως σωστά παρατηρεί άλλος σχολιαστής,τα συμφέροντα της χώρας του υπηρετούσε, με ποιο,άλλωστε,δίκαιο,μπορεί σε Ειδικό Δικαστήριο στην Ελλάδα να παραπεμφθεί? Θα μου πείτε, λογική Καρανίκα και Κοντονή και αυτό μπορεί να υποστηριχθεί και η Ελλαδίτσα για μια ακόμη φορά να ρεζιλευτεί. Πού πας ρε Καραμήτρο? Αφήστε όλοι σας,λοιπόν,τα παπατζηλίκια και ψηφίστε εδώ και τώρα Εξεταστική. Δεν τολμάτε,γιατί ο φόβος για Γουδή, που τον Τσίπρα διακατείχε,όπως λέει ο Βαρουφάκης, σας ακολουθεί. Θα έρθει,όμως,η ώρα που άλλοι θα αποφασίσουν και τα Ειδικά Δικαστήρια θα συστήσουν και τις μεγάλες ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν, θα καταλογίσουν. Υπομονή.

senegalezos

για το psi που από δήθεν haircut 50% κατέληξε σε 185% το χρέος και χρεωκόπησε τα ταμεία θα περάσει ειδικό δικαστήριο ο Μπένυ και οι κρυφοσύμβουλοι του;

Για ενημέρωση

Τα έχετε μπερδέψει. Το PSI πραγματικά οδήγησε σε μεγάλη μείωση του χρέους. Η ανόδος σε 185% ήρθε πολύ αργότερα (μην ξεχνάμε ότι ο Βαρουφάκης οδήγησε σε θεαματική αύξηση των δανειακών αναγκών λόγω του ό,τι κατέστρεψε τις τράπεζες με τη φυγή των καταθέσεων που προκαλούσε με τις ανερμάτιστες δηλώσεις και διαπραγματεύσεις του). Λέτε και για τη χασούρα των ταμείων από το PSI. Αυτά όμως έχουν το haircutς και τα κουρέματα χρέους. Αυτοί στους οποίους χρωστάει το δημόσιο και διακρατούν ομόλογα ελληνικού δημοσίου (π.χ. κερδοσκόποι, hedge funds, ιδιώτες, ταμεία, τράπεζες, κλπ) φυσικά ...χάνουν! Αυτό θα πει κούρεμα του χρέους. Με τα ταμεία μας, βέβαια, η χασούρα είναι πλασματική, διότι επί σειρά ετών (ακόμα και μετά το 2000 αν ξεκινήσουμε), τα ταμεία έχουν επιδοτηθεί τόσο πολύ από το ελληνικό δημόσιο, ώστε ακόμα και αυτά τα λίγα που μέσω PSI τους πήρε πίσω το ελληνικό δημόσιο είναι μικρό μόνο ποσοστό από όλα αυτά που έχουν πάρει από το ελληνικό δημόσιο επί δεκαετίες (και για να συνταξιοδοτούν επί δεκαετίες πρώρους συνταξιούχους και άλλους με λιγοστές εισφορές).

gt

επιτέλους!! έλεος! Και η γελοιότητα έχει κάποια όρια κ. Βαρουφάκη!

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ

Μπορεί ο Σόϊμπλε νά πρότεινε προσωρινή έξοδο τής Ελλάδος, αλλά αυτό δέν είναι στήν εξουσία τού Σόϊμπλε, παρά μόνον τής Ελλάδος. Οι μετασχόντες στά τότε Eurogroup δέν απαντούσαν στόν επιχειρηματολογούντα Βαρουφάκη, καθώς ο Σόϊμπλε επέβαλε οι απόψεις νά διατυπώνονται μόνον από τούς τεχνοκράτες. Τό EUROGROUP άν καί άτυπο, δηλ. νομικά ανύπαρκτο, λειτουργεί ως ολοκληρωτικός μηχανισμός, ένα είδος πολίτμπυρώ τού παλαιού ΚΚΣΕ! Ο Σόϊμπλε επιθυμεί προσωρινή έξοδο τής Ελλάδος όχι γιά λόγους λειτουργίας τής οικονομίας, αλλά σέ περίπτωσι πού θά απαιτηθή νά καταβάλει γερμανικές αποζημιώσεις, αυτές νά καταβληθούν σέ δραχμές. Ο Σόϊμπλε είναι προδότης, όχι στά πλαίσια τού Γερμανικού κράτους, αλλά στά πλαίσια τής ΕΕ!

Παλιομοδίκτες συζητήσεις...

ποιές αποζημιώσεις... ποιοί σε ποιούς; μόνο και μόνο από το 2015, υπάρχουν τώρα 1.000.000 Σύριοι εργαζόμενοι και φορολογούμενοι στη Γερμανία. Και βέβαια και δεκάδες εκατομμύρια Τούρκοι, Ιταλοί, Έλληνες, Εβραίοι, Πολωνοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ρώσοι, Σέρβοι, Κροάτες, Ούγγροι, Ουκρανοί, κλπ (εθνικότητες με πιο πολυπληθή παρουσία) στη Γερμανία και πληρώνουν φόρους. Ήδη πριν ένα μήνα δημοσιεύτηκαν οι σχετικές στατιστικές, στη Φραγκφούρτη τώρα λιγότερο από 50% του πληθυσμού της (και των φορολογούμενών της) είναι Γερμανοί. Πάνω από 50% είναι ξένοι και μετανάστες. Να πληρώσουν όλοι αυτοί πολεμικές αποζημιώσεις (και για τον εμφύλιο;) σε δισέγγονα και τρισέγγονα που ψηφίζουν για την ελληνική βουλή ιδεολογικούς απογόνους των Χίτλερ και Στάλιν και τα αντίστοιχα ακραία κόμματα;

Alex

Το eurogroup έχει θεσμοθετηθεί επίσημα στη συνθήκη της Λισαβόνας ηλίθιε!!!! Μήπως τότε έλειπες και εσύ Αμερική όπως ο Βαρουφάκης και δεν το μάθατε?????

Alex

Από πότε η πρόταση που έκανε ένας ξένος υπουργός οικονομικών συνιστά λόγο για ειδικό δικαστήριο ?????? Αυτός έχει ορκιστεί να υπερασπίζεται το συμφέρον της πατρίδας του !!!! Εσύ ποιανού το συμφέρον υπερασπιστεικες και μας φόρτωσες 100 δις ευρώ για 50 χρόνια???????

foifka

Κόψε κάτι...

Alex

Δεν το λέω εγώ ρε ηλίθιε αλλά η πραγματικότητα και οι επίσημες ευρωπαϊκές αρχές

Εκτίμηση

Μπορούμε να κόψουμε λίγο, αλλά όχι πολύ. Αν πάρουμε μόνο την ανάγκη για ανακεφαλαιοποίση τραπεζών λόγω εκροής καταθέσεων λόγω Βαρουφάκη, άντε νάναι 10-12 δις η ζημιά (που κι αυτή είναι τεράστια). Αν όμως πάρουμε υπόψη μας επίσης τα άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα των capital controls, της αβεβαιότητας , του perceived risk και της ύφεσης και όλων των δυνατών επιπτωσεων στην οικονομική δραστηριότητα (δεομένου ότι πριν το 2014 η οικονομία ήταν σε πορεία ανάπτυξης), το ποσόν του λογαριασμού γίνεται τεράστιο. O Ρέκλιγκ στρογγυλοποιεί την εκτίμηση σε 100 δις σε συνεντεύξεις του και του 2016 (EU Finance Chief Says Varoufakis Cost Greece 100B Euros) και σε δηλώσεις του το 2017 (ESM Chief: Greece Lost 100Bln in 2015 Negotiation Failure), λέγοντας: I know that the Greek Central Bank has published this figure as being 83 billion or more. I know that some consider that the cost is even higher when they count lost revenues from growth prospects. It may be a little less, it may be a bit more. I think 100 billion is a round figure that is probably correct.

''Ο Θάνατος της Αλεπούς''

P.O.S.+Απόδειξη=Πάταξη Φοροκλοπής=ΕΞΩΝΤΩΣΗ του ΚΛΕΦΤΗ.

Περισσότερες διευκρινήσεις;

Έπρεπε να διευκρινιστεί ότι ο Σόιμπλε πρότεινε έξιτ (όπως και ΟΛΟΙ οι άλλοι υπουργοί οικονομικών και ΟΛΩΝ των άλλων χωρών το έβλεπαν θετικά, απ' ό,τι γράφηκε), όταν μάλλον θα άκουγαν Βαρουφάκη να μιλάει στο γιουρογκρούπ! προφανώς θα συμπέραναν ότι είναι αδύνατον για χώρα με τέτοιον υπουργό οικονομικών να συμμετέχει σε νομισματική ένωση. Απ' ό,τι γράφηκε, ήδη στη Ρίγα της Λετονίας ο Βαρουφάκης ήταν απόλυτα απομονωμένος και ουσιαστικά στο επίπεδο των διαβουλεύσεων το έξιτ είχε υλοποιηθεί, συναντιόντουσαν χωρίς τον Βαρουφάκη.

foifka

Χαρά εσύ,ε;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΔΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.(ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ).ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΖΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΛΑΟΣ.

Ο φασισμός των λαϊκών δικαστηρίων

Τα λαϊκά δικαστήρια τα υποστηρίζουν οι χειρότεροι φασίστες, ναζιστές, κομμουνιστές, τρομοκράτες, σαδιστές, τζιχαντιστές, βάνδαλοι - μπαχαλάκηδες (στο όνομα των λαϊκών αποφάσεων τους καταστρέφουν μαγαζιά), ρατσιστές (στο όνομα των λαϊκών αποφάσεων τους χτυπούν όποιον μοιάζει πιο μελαμψός). Αν σας αρέσουν λοιπόν αυτές οι αυθαίρετες φασιστικές διαδικασίες άσκησης βίας, μπορείτε να πάτε στη Βόρεια Κορέα, στην Υεμένη ή στο κράτος των τζιχαντιστών. Δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα μέρη με τέτοιες φασιστικές πρακτικές που εξυπηρετούν μόνο δικτάτορες και όχλους σαδιστών και βαρβάρων.

ΕΤΣΙ Ε?

ΤΟ ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ Μ...ΛΟ Η ΒΟΥΛΗ ,ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ?ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ?ΤΙ ΜΑ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΘΩΩΣΟΥΜΕ?ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ?

Αρστερος Ψεκασμενος

Εμεςι δεν καταλαβαινουμε τιποτα. Μονο ΑΛεξη και Πανο πιστευουμε.

και

ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΣΙΑ !!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kate-burns-ena

Πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που εγκαινίασαν χθες Τσίπρας - Μπορίσοφ, είπε η επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κέιτ Μπερνς

mitso-tan1

Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να γίνει ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την μεγαλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει - Η ακροδεξιά χρησιμοποιεί το διχαστικό δίλημμα «οι πολλοί και η ελίτ» - Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

60
evroekloges

Οδηγίες στους τροχονόμους να αφήσουν τα μπλοκ των κλήσεων στα γραφεία - Κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν ψήφους και να συγκρατήσουν την πτώση από τα ποσοστά του 2015 σε πολιτικά διαχειρίσιμα επίπεδα

12