Νέα επίθεση Κοντονή κατά των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας

Νέα επίθεση Κοντονή κατά των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας

Καταφέρθηκε κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων είναι κατά περίπτωση 5ετής, 10ετής και 15ετής

Την αυτοσυγκράτηση που ζήτησε πριν 48 ώρες από τις φυλακές Κορυδαλλού ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών, την έσπασε ο ίδιος σήμερα από τις φυλακές Μαλανδρίνου.
             
Ο υπουργός Δικαιοσύνης στράφηκε σήμερα κατά των δικαστών και ειδικά αυτών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
         
Ειδικότερα, ο Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε τις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να εγκαινιάσει το χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου.
           
Παρ΄ όλα αυτά, απευθυνόμενος στους κρατούμενους, καταφέρθηκε κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων είναι κατά περίπτωση 5ετής, 10ετής και 15ετής.
           
Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω offshore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους.           
Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας».  

Ο έλεγχος της απόφασης του ΣτΕ

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης στο σημείο εκείνο των δηλώσεων του που κάνει αναφορά για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το χρόνο της   παραγραφής των φορολογικών ελέγχων, υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή «ελέγχεται».
Πιθανά ο κ. Κοντονής  έκανε την αναφορά αυτή με αφορμή το  άρθρο του πρώην καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου ο οποίος εξέφρασε (και) εντάσεις για το σκεπτικό της απόφασης. 

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι ομόφωνη και  τελεσίδικη και  δεν μπορεί να κριθεί σε ανώτερο βαθμό (αφού δεν υπάρχει).

Αλλά και αν ακόμη ο κ. Κοντονής υπαινίσσεται     ότι μπορεί να ζητήσει καταφύγιο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) ή στο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι αφελές καθώς, πλέον των άλλων, η επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας είναι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και νομολογίας. Μάλιστα,  αν κάποιος κάνει τον κόπο και την διαβάσει θα δεί ότι αναφέρεται σε συγκεκριμένες αποφάσεις του Δ.Ε.Ε.
           
Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης από τις φυλακές Κορυδαλλού ζήτησε αυτοσυγκράτηση και επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει επιδείξει εμπράκτως την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.
           
Ακόμη, ο κ. Κοντονής απευθυνόμενος στους εγκλείστους των φυλακών Μαλανδρίνου έκανε λόγο για τον Γολγοθά που περνάει η Ελληνικός λαός και ειδικά η νεολαία, για «Ανάσταση» και για ένα τέλος στην περιπέτεια του λαού  ο οποίος θα ανακουφιστεί στο σύνολό του, για  ένα μήνυμα αισιοδοξίας, κ.λπ.
             
Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής ανέφερε:

«Σήμερα παραδίδουμε στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου ένα ακτινολογικό μηχάνημα. Όταν πληροφορήθηκα ότι το κατάστημα κράτησης διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο μάλιστα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, απόρησα τι το χρειάζεται η φυλακή.
           
Αντιλαμβάνεστε ότι τόσα χρόνια υπήρχε ένα καθεστώς διαφθοράς που λειτουργούσε ανεξέλεγκτα μέχρι του σημείου ένα ιατρικό μηχάνημα το οποίο είχε ανάγκη η κοινωνία –επειδή προφανώς είχε πέσει κάποια μίζα- να βρίσκεται στη φυλακή και να το στερούνται οι πολίτες με τα λεφτά των οποίων αγοράστηκε.
           
Να μη μας κάνει εντύπωση λοιπόν πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και γιατί περνάει η χώρα και κυρίως η νεολαία αυτό το Γολγοθά. Επειδή μίλησα για Γολγοθά, κάθε σταύρωση έχει και την Ανάστασή της. Και, όπως είπε χθες στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία. Μετά από μια μακρά περιπέτεια και δυστυχία που επικράτησε στην ελληνική κοινωνία και την οποία πλήρωσαν όπως πάντα οι άνθρωποι του μόχθου, οι συνταξιούχοι.
           
Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι αυτή η περιπέτεια τελειώνει και θα ανακουφιστεί το σύνολο του ελληνικού λαού με πτώση της ανεργίας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ενίσχυση των δομών που δημιουργούμε στις φυλακές σε συνθήκες κρίσης».
           
Για τις φυλακές Μαλανδρίνου
           
Ο υπουργός Δικαιοσύνης  ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους των φυλακών,  συνομίλησε με τους κρατουμένους και αμέσως μετά προέβη σε  δηλώσεις του ανάφερε:
           
«Θεωρώ ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας να έχει άμεση εικόνα για το τι συμβαίνει στα σωφρονιστικά καταστήματα. Για το λόγο αυτό έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
           
Σήμερα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέρα, διότι εγκαινιάσαμε στο κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου δύο δομές, οι οποίες θα λειτουργήσουν από αύριο. Η μία είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου και η δεύτερη αφορά ένα νέο χώρο συνάντησης των κρατουμένων με τα παιδιά τους, που μάλιστα έχει μορφή παιδότοπου.
           
Αυτή τη δεύτερη δράση τη θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική. Και οι ίδιοι οι κρατούμενοι αντιλαμβάνονται το ενδιαφέρον της πολιτείας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειές τους και κυρίως για τα παιδιά τους.
           
Χάρηκα επίσης για το γεγονός ότι από τον Αύγουστο θα λειτουργήσει το θερινό σχολείο και θα έχουμε μια δομή εκπαίδευσης για το έτος 2017-18.
           
Αυτές οι δράσεις δίνουν στους κρατούμενους τη δυνατότητα να μην επανέλθουν σ’ έναν κόσμο εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Διότι η μόρφωση και η εκπαίδευση, όπως λέω πάντα, είναι σταγόνες ελευθερίας, μέσα σ’ ένα περιβάλλον ανελευθερίας.
           
Όμως, αν συνειδητοποιήσουμε  τι ακριβώς παρέχεται στο χρονικό διάστημα της κράτησης –αθλητικές δράσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τη βιβλιοθήκη που λειτουργεί- τότε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι οι άνθρωποι δε θα επανέλθουν σ’ ένα καθεστώς παραβατικότητας.
           
Τέλος, ο κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε οι εξωτερικοί φρουροί να ενταχθούν μέχρι το τέλος του έτους στο νοσηλευτικό σύστημα των στρατιωτικών νοσοκομείων.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Την ασφάλεια του αξονικού ρε εεεεεεε

κ. Υπουργέ στην Αρτα πρέπει να βρείτε και να στείλετε αξονικό τομογράφο, εχει χρόνια μια ασφάλεια καμμένη και το νοσοκομείο αναγκάζεται να στέλνει τους ασθενείς σε γνωστότατο ιδιώτη. Εκεί να δεις συριζαίϊκη διαπλοκή κ. Υπουργέ, αν και νομίζω οτι η διαπλοκή δεν εχει χρώμα και κόμμα.

stp

Μήπως το ιδιωτικό εργαστήριο είναι της γνωστής χαζοχαρούμενης υπουργού.

Αριστερός καθεστωτισμός ante portas

Το αναρχοαριστεροεθνολαϊκό συνοθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκτά χαρακτηριστικά Καθεστώτος. Το μεγάλο εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι η Δικαιοσύνη. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Οι Έλληνες Δικαστές ΔΕΝ τρομοκρατούνται!

Συριζάκιας

Ε ναι το μολαγάμε. Θα ξευτιλίσουμε όσο μπορούμε τη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα μας για το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, να μπορούμε να λέμε ότι είναι στημένα όλα. Μέχρι τότε ο περήφανος και αδούλωτος Ελληνικός λαός θα το έχει πιστέψει για τα καλά. Οπότε έτσι θα το πάμε μέχρι τις επόμενες εκλογές (αν ποτέ ξαναγίνουν)

Κώστας

Ο πιό ηλίθιος Ζακυνθινός ! Ο μεθύστακας τσή Ζακύνθου υπουργός και υψώνει και ανάστημα ! Μόνο με Τσίπρα !

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΡΕ ΚΟΠΡΙΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΖΗΣΕ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .ΤΟ 2004 ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ 20 ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,.ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΚΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΜΕ ΕΣΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙΣ ΑΗΔΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ .Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ .ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ.

Αμην

και ποτε συντροφε?

βλάκας, γλοιώδης, ρουφιάνος με ηθικό πλεονέκτημα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι αντίκειται στο Σύνταγμα της Ελλάδος και στην Αρχή της Χρηστής Διοίκησης η παράταση παραγραφής φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου η οποία είναι πενταετής. Δεν έκρινε επί της ενοχής ή αθωότητας κάποιου, αυτό είναι αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης. Ορισμένες φορολογικές παραβάσεις συνιστούν κακουργήματα και υπόκεινται σε εικοσαετή παραγραφή, για παράδειγμα το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος". Επί αδικοπραξιών που το έβλαψαν μπορεί επιπλέον το Δημόσιο να απαιτήσει αστικές αποζημιώσεις. Άλλο αυτό και άλλο η υποχρέωσή του να εκκαθαρίζει τάχιστα τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων, προκειμένου να προγραμματίζουν την οικονομική τους δραστηριότητα.

Βασίλης

Συνηθίσαμε τις ανοησίες του κάθε κυβερνητικού καραγκιόζη .. Να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους ..

ΑΡΓΥΡΗΣ

Μόνο ένας μεγάλος φοροκλέφτης αντιδρά έτσι?προφανώς είσαι και εσύ ένας από αυτούς?αλλά δεν πρόκειται να σωθείς ούτε με ΣτΕ ούτε με ΝΔ ΠΑΣΟΚ κάι όλα τα αδελφά κόμματα,

Πέλεκας ποταμός

Με το αδελφό κόμμα ΑΝΕΛ;

ΕΛΛΗΝ

"Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω offshore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας. ΔΗΛΑΔΗ ΗΡΘΕ ΤΟ ΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΕΞΩ ΜΟΛΙΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ!! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010-2015 ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ;; ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΣΤΕ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ;;

ΧΔ

Δηλαδή όταν βρίσκεις σε λίστα καταθετών δημόσιους υπάλληλους με 2-3 εκατομμύρια ευρώ, χρειάζεσαι να ψάξεις δαιδαλώδεις διαδρομές; 5.600 δημόσιους υπάλληλους είχε η λίστα Μπόργιανς, πόσοι ελέγχθηκαν στα δύο χρόνια που την έχει στα χέρια του ο Σύριζα; Τι δαιδαλώδεις διαδρομές και πράσινα άλογα; Σανό παιδία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_atr

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τις ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος - «Αφήστε τις ίσες αποστάσεις και συμπορευτείτε μαζί μας», είπε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα - Κορυφώνονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

4777753

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια παρουσίασε το νέο βιβλίο της με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην ΕΕ: Ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής»