Κύπρος: Ικανοποιητικό κλίμα στη συζήτηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Κύπρος: Ικανοποιητικό κλίμα στη συζήτηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωσης της συνεδρίασης που διήρκεσε 4 ώρες, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα συνεχιστεί και αύριο στις δέκα το πρωί εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα χρειαστούν και άλλες συναντήσεις για να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση»

Την ικανοποίηση του Προέδρου Αναστασιάδη για το γεγονός ότι ξεκίνησε στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου μια παραγωγική συζήτηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης,
 
Μιλώντας μετά την ολοκλήρωσης της συνεδρίασης που διήρκεσε 4 ώρες, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα συνεχιστεί και αύριο στις δέκα το πρωί εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα χρειαστούν και άλλες συναντήσεις για να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση».

Στη σημερινή συζήτηση τοποθετήθηκαν όλα τα κόμματα πλην του κυβερνώντος ΔΗΣΥ λόγω χρόνου και θα το πράξει αύριο.

Οι αρχηγοί των κομμάτων αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ερωτηθείς πως βλέπει η Κυβέρνηση να προχωρεί η διαδικασία και κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις για νέο παράθυρο ευκαιρίας τον Σεπτέμβριο συνέστησε υπομονή.
«Να αναμένουμε» είπε «την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου, από πλευράς κυβέρνησης εκφράζω την ετοιμότητά μας, όμως αποδείχθηκε εξάλλου και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε να δημιουργηθούν προοπτικές που να μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για ένα θετικό αποτέλεσμα».

 Σε άλλη ερώτηση για το πως ο Κύπριος Πρόεδρος θα αξιοποιήσει τις προτάσεις των κομμάτων, ανέφερε ότι γίνεται ένας πολύ παραγωγικός διάλογος και  στο τέλος της συζήτησης θα δούμε πως αξιοποιούνται όλα αυτά τα δεδομένα και σε ποιο βαθμό είναι δυνατό να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση. «Γίνεται» σημείωσε «συζήτηση με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικές απόψεις ή εκτιμήσεις, αλλά εκείνο που αν θέλετε κυριαρχεί είναι αυτό που σας είπα, περί παραγωγικού διαλόγου».

Για την παρουσία του κ. Κοτζιά αύριο στο Εθνικό Συμβούλιο ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι στο πλαίσιο του συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας για τα μετέπειτα βήματα και ειδικότερα ,αν όχι αποκλειστικά, αφορά τις προσεγγίσεις στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
«Αντιλαμβάνεστε ότι η ελληνική κυβέρνηση και αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο μέσα και από τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και του Έλληνα υπουργού εξωτερικών, δεν εμπλέκεται στα κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού».

 Σε άλλη ερώτηση για την γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως όταν προκύψει ανάγκη για να γίνουν δηλώσεις που αφορούν το θέμα της γεώτρησης, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

«Εκείνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι η υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών στο τεμάχιο 11 προχωρεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί το τεμάχιο 11 στην ΑΟΖ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως δεν υπάρχει μια τέτοια διευθέτηση σε σχέση με το πρόγραμμα της.

Διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά, κληθείς να πει αν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στις τουρκικές κινήσεις, ότι η υλοποίηση των σχεδιασμών μας και ο προγραμματισμός που έχει γίνει σε σχέση με το τεμάχιο 11 προχωρούν κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fotiou-theano

Η  αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέφρασε την ικανοποίησή της, «γιατί η συζήτηση γίνεται επί της ουσίας και όλοι κατανοούν ότι κεντρικός στόχος μας είναι να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα»

krimizis-thumb-large

Έμεινε στη θέση του μόλις τέσσερις εβδομάδες - Στην επιστολή παραίτησής του χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα,  «Τσάρο του Διαστήματος» - ΝΔ: Εγείρονται ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων - Ποτάμι: Δεν είναι καλός στις υποκλίσεις - Κίνημα Αλλαγής: Η υπόδειξη του «follow the money», λέει πολλά

102
19426937

Είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για την εξευρεση λύσης είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ - Κοτζιάς και Ντιμιτροφ συνέχισαν τις διαβουλεύσεις σε ιδιωτικό δείπνο - Αποφασίστηκε νέα τριμερής στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαΐου

2
theano_fot_009

«Πόσα ομόφυλα ζευγάρια θα τρέξουν για αναδοχή; Θα εξαιρέσουμε τα χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια και θα καταδικάσουμε τα ανήλικα παιδιά;», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ομιλία της, η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

22