Ποτάμι: Ο κ.Τσίπρας βλέπει δικαίωση ακόμη και εκεί που υπάρχει πλήρης διάψευσή του

Ποτάμι: Ο κ.Τσίπρας βλέπει δικαίωση ακόμη και εκεί που υπάρχει πλήρης διάψευσή του

«Δεν δίστασε να παραχαράξει ακόμη και αυτά που λέει η επίσημη απόφαση του Eurogroup» αναφέρει για τον πρωθυπουργό το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη

«Oι σχέσεις του κ. Τσίπρα με την αλήθεια δεν ήταν ποτέ καλές. Τα ψέματα, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η παραπλάνηση είναι βασικά στοιχεία της πολιτικής του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, τονίζοντας ότι τον ίδιο δρόμο ακολούθησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο σημερινό του διάγγελμα.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας, τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είδε δικαίωση εκεί που υπήρξε η πλήρης διάψευσή του» και «δεν δίστασε να παραχαράξει ακόμη και αυτά που λέει η επίσημη απόφαση του Eurogroup που φέρει και την ελληνική υπογραφή».

«Εκεί που λέει εφαρμογή μέτρων για το χρέος στο βαθμό που είναι απαραίτητο (to the extent necessary), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, ο κ. Τσίπρας είδε οριστική λύση. Η ρήτρα ανάπτυξης για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα «ρήτρα ύφεσης»: Όσο χειροτερεύει η οικονομία μας, τόσο μεγαλύτερη ελάφρυνση θα εξασφαλίζουμε. Και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει να δείξει ότι η ύφεση είναι κάτι πολύ εύκολο γι' αυτήν.
Ενώ αναφέρεται επέκταση των ωριμάνσεων του δανείου του EFSF από 0 έως 15 χρόνια ο κ. Τσίπρας ξεχνάει το 0, το οποίο δυστυχώς δεν απαλείφθηκε και εμφανίζει ως δεδομένο το 15
Υποβαθμίζει τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% ως και το 2022 και 2% τουλάχιστον ως το 2060 που σημαίνει λιτότητα για άλλα 40 χρόνια.
Ξέχασε οποιαδήποτε αναφορά στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους.
Ο Πρωθυπουργός θέτει ως μεγάλο στόχο την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Το σημείο αυτό της δήλωσής του θα έπρεπε να το συνοδεύει με μουσική υπόκρουση από νταούλια και ζουρνάδες. Αυτά που θα χτύπαγε προκειμένου να χορεύουν οι αγορές.
Ο κ.Τσίπρας αντελήφθη τώρα ότι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η ανάπτυξη. Αλλά, ανάπτυξη δεν έρχεται με την ταλαιπωρία των επενδυτών, τα κλάματα των υπουργών, τη διαρκή αύξηση των φόρων και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές επιλογές. Αυτά καταστρέφουν και όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει ζωντανές. Ούτε έρχεται επειδή το λέει χαμογελαστός ο κ.Τσίπρας».

«Πράγματι η Ελλάδα μπορεί. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Εγγλέζικα δε σκαμπάζει, ετσι του τα μεταφρασανε, αυτα λεει. Παιδι χαζό, χαρα γεμάτο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skop0

Νέο αδιέξοδο για το όνομα, ενώ υπήρχε κλίμα για το αντίθετο- Ανατροπή στις συνομιλίες με το όνομα Βόρεια Μακεδονία που επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ- Στις Βρυξέλλες θα συνεχισθούν οι συνομιλίες Κοτζιά- Ντιμιτρόφ

7
kotzias_dimitrov_arthro

Σε εξέλιξη στη Ν. Υόρκη ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Κοτζιά- Ντιμιτρόφ- Το Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία) έριξε στη διαπραγμάτευση ο ΟΗΕ- Απορρίπτει το Nova  Makedonija η ελληνική πλευρά - Aπό λεπτό σε λεπτό αναμένονται δηλώσεις Νίμιτς

29