Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις - Να διερευνηθούν άμεσα

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις - Να διερευνηθούν άμεσα

«Τέτοιου είδους φαινόμενα όχι μόνο πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτους δικαίου στη χώρα μας αλλά συνιστούν επίσης και σημαντικό ρήγμα στον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και για φαινόμενα που πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα μας κάνει λόγο το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων στα σύνορα του Έβρου. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Διακιωμάτων ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρχών για τη διερεύνηση των καταγγελιών και την απόδοση των ευθυνών όπου υπάρχουν. 

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις Τούρκων αναφέρει συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων στα σύνορα του Έβρου. Οι επαναπροωθήσεις σε χώρα όπου κινδυνεύουν, ανθρώπων που ζητούν διεθνή προστασία, παραβιάζουν κατ’ αρχήν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, τέτοιου είδους φαινόμενα όχι μόνο πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτους δικαίου στη χώρα μας αλλά συνιστούν επίσης και σημαντικό ρήγμα στον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων της Αριστεράς στην προάσπιση των ελευθεριών και των δημοκρατικών εγγυήσεων.

Επειδή οι καταγγελίες αυτές είναι συγκεκριμένες και σοβαρότατες, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να τις διερευνήσουν άμεσα και σε περίπτωση που ευσταθούν να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει και να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΤΜΗΜΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΛΕΞΗ ΦΕΡΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

πφφφφφφφφφφ

ου να χαθειτε βρωμοσκατοσυριζο#ουρκαλες. ΒΡΩΜΑΤΕ ΣΥΡΙΖΟτουρκοΣΚΑΤΙΛΑ,ολες σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nd22

«Η ιδέα, ωστόσο, του κ. Καμμένου επιβεβαιώνει ότι η χώρα κυβερνάται από ασόβαρους ανθρώπους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοτικών και εθνικών εκλογών τον Μάιο του 2019

4459986

 Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες και «αποφεύγει συστηματικά να λάβει μέτρα για την τήρηση του νόμου και της τάξης εντός των κέντρων φιλοξενίας