Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις - Να διερευνηθούν άμεσα

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις - Να διερευνηθούν άμεσα

«Τέτοιου είδους φαινόμενα όχι μόνο πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτους δικαίου στη χώρα μας αλλά συνιστούν επίσης και σημαντικό ρήγμα στον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις - Να διερευνηθούν άμεσα
Για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και για φαινόμενα που πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα μας κάνει λόγο το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων στα σύνορα του Έβρου. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Διακιωμάτων ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρχών για τη διερεύνηση των καταγγελιών και την απόδοση των ευθυνών όπου υπάρχουν. 

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις Τούρκων αναφέρει συγκεκριμένα:

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων στα σύνορα του Έβρου. Οι επαναπροωθήσεις σε χώρα όπου κινδυνεύουν, ανθρώπων που ζητούν διεθνή προστασία, παραβιάζουν κατ’ αρχήν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, τέτοιου είδους φαινόμενα όχι μόνο πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτους δικαίου στη χώρα μας αλλά συνιστούν επίσης και σημαντικό ρήγμα στον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεκδικήσεων της Αριστεράς στην προάσπιση των ελευθεριών και των δημοκρατικών εγγυήσεων.

Επειδή οι καταγγελίες αυτές είναι συγκεκριμένες και σοβαρότατες, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να τις διερευνήσουν άμεσα και σε περίπτωση που ευσταθούν να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει και να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης