Χουλιαράκης: Το ΔΝΤ υποεκτιμά μόνιμα τις δημοσιονομικές μας επιδόσεις και ζητούσε μέτρα 4,5 δισ. ευρώ

Χουλιαράκης: Το ΔΝΤ υποεκτιμά μόνιμα τις δημοσιονομικές μας επιδόσεις και ζητούσε μέτρα 4,5 δισ. ευρώ

Χαρακτήρισε αναγκαίο τον συμβιβασμό, με τον οποίο, όπως είπε, αποφεύχθηκε και η παράταση της αβεβαιότητας

Το ΔΝΤ ζητούσε μέτρα 4,5 δισ. ευρώ, επειδή μόνιμα υποεκτιμά τις δημοσιονομικές μας επιδόσεις, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Παράλληλα, εξήγησε τη στάση της κυβέρνησης, που οδήγησε στον αναγκαίο, όπως είπε, συμβιβασμό, με τον οποίο αποφεύχθηκε και η παράταση της αβεβαιότητας.

Είναι ο μοναδικός οδικός χάρτης που εγγυάται την έξοδο της χώρας από την ύφεση, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Χουλιαράκης προσέθεσε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με παράλληλη αναδιανομή εισοδήματος μέσω της εφαρμογής μέτρων-αντίμετρων.

Δεν παρέλειψε, δε, να επιτεθεί και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αμφισβητώντας τη θέση της για περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών. «Ακόμη και το ΔΝΤ λέει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια» είπε χαρακτηριστικά.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fotiou-theano

Η  αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέφρασε την ικανοποίησή της, «γιατί η συζήτηση γίνεται επί της ουσίας και όλοι κατανοούν ότι κεντρικός στόχος μας είναι να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα»

krimizis-thumb-large

Έμεινε στη θέση του μόλις τέσσερις εβδομάδες - Στην επιστολή παραίτησής του χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα,  «Τσάρο του Διαστήματος» - ΝΔ: Εγείρονται ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων - Ποτάμι: Δεν είναι καλός στις υποκλίσεις - Κίνημα Αλλαγής: Η υπόδειξη του «follow the money», λέει πολλά

102
19426937

Είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για την εξευρεση λύσης είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ - Κοτζιάς και Ντιμιτροφ συνέχισαν τις διαβουλεύσεις σε ιδιωτικό δείπνο - Αποφασίστηκε νέα τριμερής στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαΐου

2
theano_fot_009

«Πόσα ομόφυλα ζευγάρια θα τρέξουν για αναδοχή; Θα εξαιρέσουμε τα χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια και θα καταδικάσουμε τα ανήλικα παιδιά;», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ομιλία της, η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

22