Καταψηφίζει ο κ. Σαμαράς τα κυβερνητικά μέτρα

Καταψηφίζει ο κ. Σαμαράς τα κυβερνητικά μέτρα

Θέμα κομματικής πειθαρχίας βάζει η Ρηγίλλης

Στις Βρυξέλλες ο κ. Αντώνης Σαμαράς
Την απόφασή του  να καταψηφίσει την συμφωνία χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς  εξήγησε ότι δεν «αρνούμαστε  τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον, αλλά διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης». Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιζητεί ψήφο ανοχής για τα πεπραγμένα της και πρόσθεσε ότι δεν επιζητεί συναίνεση αλλά συνενοχή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση «για λάθη καθυστερήσεις της,  αβουλία της, διγλωσσία της και απίστευτες γκάφες» που οδήγησαν την χώρα στο σημείο που βρίσκεται.

Ο κ . Σαμαράς  θέλησε να καθησυχάσει την ΕΕ και  το ΔΝΤ λέγοντας  ότι  «θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη  στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια».
Κλείσιμο

Παράλληλα η  Ρηγίλλης διέρρευσε ότι θέμα κομματική πειθαρχίας της κοινοβουλευτικής ομάδας κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα γίνει την Πέμπτη.

Ο κ. Σαμαρά αποφάσισε  να συμπορευτεί με την λαική δυσαρέσκεια  ευελπιστώντας σε πολιτικά κέρδη  από την φθορά της κυβέρνησης. Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει υπό το βάρος των προβλημάτων και την κοινωνική διαμαρτυρία και προετοιμάζεται ώστε να αποτελέσει την διάδοχη κατάσταση. Φυσικά ο κ. Σαμαράς δεν αναγνωρίζει ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Το ερώτημα  πλέον είναι τι θα γίνει με την  κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η  οποία το πρωί της Τρίτης συναντήθηκε  με τον κ. Σαμαρά και του εξέφρασε την δική της θέση υπέρ της ψήφισης  του σχεδίου στήριξης της ελληνικής  οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες  από το περιβάλλον της η κ. Μπακογιάννη θα επιμείνει στην στάση της και θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο αδιαφορώντας για το αν ο κ. Σαμαράς προχωρήσει στην διαγραφή της. Ένα δεύτερο ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι βουλευτές οι οποίοι πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη αλλά και στελέχη του κόμματος που τις προηγούμενες ημέρες κινήθηκαν στην ίδια γραμμή δηλώνοντας ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης είναι αναπόφευκτη.  
 
 
 
   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης