Τσίπρας για 21η Απριλίου: Υπαρκτός ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη

Τσίπρας για 21η Απριλίου: Υπαρκτός ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη

Ζητά επαγρύπνηση και υπενθυμίζει ότι χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος «για να μπουν οριστικά στο περιθώριο οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για μικροπολιτικούς λόγους»

Επαγρύπνηση καθώς, όπως αναφέρει στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, «η πολύπλευρη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο μιας σοβαρής οπισθοδρόμησης, τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τονίζει εκτός από τα επτά χρόνια που απαιτήθηκαν για να αποκατασταθεί ο κοινοβουλευτισμός, «χρειάστηκαν ακόμα περισσότερα, για να μπουν οριστικά στο περιθώριο οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για μικροπολιτικούς λόγους».

«Ο μόνος δρόμος για το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης» καταλήγει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

Η 21η Απριλίου 1967 είναι η ημέρα κατά την οποία στη χώρα μας καταλύθηκε η Δημοκρατία και κατεστάλησαν ολοκληρωτικά οι πολιτικές ελευθερίες. Χρειάστηκαν εφτά χρόνια αγώνων για να αποκατασταθεί ο κοινοβουλευτισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. 

Χρειάστηκαν ακόμα περισσότερα, για να μπουν οριστικά στο περιθώριο οι εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά, για μικροπολιτικούς λόγους.

Σήμερα οφείλουμε έναν φόρο τιμής σε αυτούς που συνεισέφεραν, με οποιονδήποτε τόπο, στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οφείλουμε όμως και να επαγρυπνούμε, καθώς η πολύπλευρη πολιτική και οικονομική κρίση στην Ευρώπη καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο μιας σοβαρής οπισθοδρόμησης, τόσο για το δημοκρατικό κεκτημένο, όσο και για τα κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η επέτειος της 21ης Απριλίου πρέπει να μας θυμίζει ότι ο μόνος δρόμος για το μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Αλέξη

Ο μόνος δρόμος για το μέλλον ,για την Ελλάδα τουλάχιστο ,εναι να πάτε εσύ και η συμμορία σου στον αγύριστο το συντομότερο .

oyst re

ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ε ? ΑΙ ΣΤΟ Δ...... . ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΤΑ ΗΟΤ ΣΠΟΤ ΡΕΜΑΛΙΑ .

Επαθες Αλλεργια

Για την σημερινη μερα Ε Ψευταρα?

δεν μας τα λες καλά Τσιπράκι

Αν θεωρεί ως δημοκρατικό κεκτημένο το ότι μετέτρεψε το 62% του όχι του δημοψηφίσματός του σε ναι, τότε είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να μιλάω για οπισθοδρόμηση επί των ημερών του και για αληθινή ανάπτυξη και ευημερία επί εποχής των Συνταγματαρχών.

Ilias

Κάτι ξέρεις εσυ από δικτακτορια Τσίπρα!!!

Λογική

Σφάζει ο Στάλιν 30 εκατομμύρια ανθρώπους; Δεν είναι αυτός ο κομμουνισμός. Σφάζουν οι κομμουνιστές γυναικόπαιδα χρησιμοποιώντας κονσερβοκούτια; Δεν είναι αυτός ο κομμουνισμός. Δολοφονούνται πολίτες από τα πυρά τρομοκρατών, οι οποίοι αγωνίζονται στο όνομα του μαρξισμού; Δεν είναι αυτός ο κομμουνισμός. Μια ολόκληρη χώρα ισοπεδώνεται, κλείνουν τράπεζες, δημεύεται η ιδιοκτησία των πολιτών; Δεν είναι αυτός ο κομμουνισμός. Σκοτώνει ο Μαδούρο διαδηλωτές; Δεν είναι αυτός ο κομμουνισμός. Καιρός να καταλάβετε ότι αυτός είναι ο κομμουνισμός. Είναι ανελευθερία, βία, φτώχεια και δυστυχία. Ο κομμουνισμός και ο ναζισμός είναι ό,τι πιό νοσηρό δημιούργησε η ανθρώπινη διαστροφή

Δεν σε συμφέρει να κατηγορείς τη χούντα

Γιατί ο κόσμος συγκρίνει τη δημοκρατία σας (γεμάτη κλεψιές ,ψευτιές και απάτες ) με τη χούντα που ζήσαμε πριν απο πενήντα χρόνια και που έφυγε ,αλλά πολλοί τη θυμούνται ακόμα με νοσταλγία ,γι'αυτο τόσα χρόνια μετά τη βρίζετε επειδή τη φοβάστε .

dimitri

21 πρωτη Απριλίου που χρειάζονται οι Τσυριζαανέλ για συμμόρφωση. Και ειδικά ο ΠΙΝΟ με τον ΜΠΟΥΛΗ. Χα χα χα.

Καλά ... δεν παίζονται!!!

Κοιτάτε που έχουν και το θράσσος να μιλούν για "κάποιους" που ανακαλύπτουν ξανά εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις για μικροπολιτικούς λόγους!!!

Άκου και βάλτο καλά στο μυαλό σου

Απο τη δική σου χούντα που πεινώ και κυνδινευω κάθε λεπτό να με κλέψουν ή να με σκοτώσουν ,αλλά μπορώ να σε βρίζω ελεύθερα ,προτιμώ τη χούντα του Παπαδόπουλου που έτρωγα με χρυσά κουτάλια και ήμουνα ασφαλής ,αλλά δεν μπορούσα να τον βρίζω ελεύθερα .

kkk

Η οπισθοδρόμηση είναι ήδη εδώ...με έσένα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kon25

Περιοδεία στα Χανιά πραγματοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης - Αναφορά στις νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις πουν έγιναν, καθώς και στην ενίσχυση με προσωπικό και δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων

tsipras-boutaris

Βολές του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση για το χρόνο των εκλογών - Θα πάρει την απάντηση στις εκλογές για το αχρείαστο μνημόνιο και το νέο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων λέει η ΝΔ

9