Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η δεύτερη αξιολόγηση

Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η δεύτερη αξιολόγηση

Οι συνταξιούχοι θα δουν ότι χάνεται και η 12η σύνταξη εκεί που εσείς τους τάζατε 13η - Βουλίαζετε τη χώρα και αντί να ρίξετε σωσίβιο στους πολίτες, τους πνίγετε - Είστε κυβέρνηση σε αποδρομή

Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η δεύτερη αξιολόγηση
Ως τέταρτο μνημόνιο
και Βατερλό της κυβέρνησης χαρακτήρισε την νέα συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης
Κλείσιμο
εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
και αυστηρή κριτική στους Θεσμούς για το υφεσιακό μείγμα μέτρων.

«Βουλιάξατε την οικονομία και την χώρα. Αντί να πετάξετε σωσίβιο στους πολίτες πάτε να τους πνίξετε. Δυστυχώς και με την βοήθεια θεσμών που δέχθηκε το μείγμα μέτρων με τους υψηλούς φόρους,  κλείνοντας το μάτι για δομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό κράτος» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Η κυβέρνηση δέχθηκε να νομοθετήσει εκ των προτέρων υφεσιακά μέτρα για μετά την λήξη του προγράμματος. Δεχθήκατε από τις αρχές του 2017 να προεξοφλήσετε ότι η χώρα δεν θα βγει από κρίση ούτε το 2019. Ζητούσατε ρύθμιση χρέους χωρίς μέτρα και δεχθήκατε μέτρα χωρίς ρύθμιση χρέους και χωρίς εξασφάλιση χρηματοδότησης για μετά 2018. Συνομολογήσατε σε 4ο μνημόνιο χωρίς λεφτά. Μεταξύ συνθηκολόγησης και εκλογών επιλέξατε την συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές».

Προειδοποίησε ωστόσο ότι τον πολιτικό «λογαριασμό» των μέτρων για το 2019-2020 δεν θα τον πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση καθώς όπως είπε «οι πολίτες γνωρίζουν ότι η μείωση αφορολόγητου και η μείωση των συντάξεων έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Οι πολίτες σας πλήρωσαν, σας πληρώνουν και θα σας πληρώνουν ακόμα και όταν δεν θα είστε στην εξουσία».

Παράλληλα, επανέφερε το αίτημα των εκλογών εξηγώντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απώλεσε την αξιοπιστία της και το πολιτικό της κεφάλαιο. «Πρέπει να κερδίσουμε τη χώρα από τους εταίρους. Εσείς δεν μπορείτε. Δεν έχετε το απαραίτητο πολιτικό κεφάλαιο. Κανείς δεν μιλά σοβαρά με μια κυβέρνηση που παραπαίει. Είστε κυβέρνηση σε αποδρομή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάθε λεπτό που μένετε είναι χαμένο λεπτό για τη χώρα. Μια χώρα που μόνο αν  επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί τα εθνικά της συμφέροντα. Εσείς σκορπίζετε μίσος και τρέφεστε από τον διχασμό. Η χώρα έχει ανάγκη από αξιόπιστο πρωθυπουργό» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε δε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση υποστήριζε ότι η τότε κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν είχε την πολιτική νομιμοποίηση να συμφωνήσει σε μέτρα που θα δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις. «Τον Ιούλιο του 2014 ο κ. Τσίπρας είχε πει: «το 30% που αθροιζουν τα 2 κόμματα στις δημοσκοπήσεις θέλει να αποφασίσει για το σύνολο της χώρας και κυρίως να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση. Δεν νομιμοποιείτε πολιτικά και ηθικά» είπε για να προσθέσει «πόσο αθροίζουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ; Σίγουρα κάτω 30%».

«Αν η συνέπεια δεν ήταν λέξη που αγνοείτε θα είχατε κάνει ήδη αυτό που πρέπει. Θα οδηγούσατε την χώρα σε εκλογές» υπογράμμισε.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του σημείωσε ότι η δεύτερη αξιολόγηση απότελει το Βατερλό της κυβέρνησης. «Η 2η αξιολόγηση δεν συνιστά μόνο ατακτη υποχώρηση και αυτογελοιποίηση αλλά Βατερλό μια θλιβερής κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει την διαπραγμάτευση ως εθνικό θρίαμβο. Κάποιοι μίλησαν για τέλος λιτότητας. Οι πολίτες όμως πρέπει να μάθουν τι συμφωνήθηκε».

Τόνισε ότι υπάρχουν τρια γκρίζα σημεία λέγοντας «τα μέτρα που φαίνεται να έχουν συμφωνηθεί είναι οδυνηρά για όλους τους έλληνες και ιδίως για τους ασθενέστερους. Παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης. Η καθυστέρηση είχε και συνεχίζει να έχει τεράστιο κόστος για οικονομία. Η κυβέρνηση δεσμεύει την χώρα για τα χρόνια μετά την λήξη θητείας χωρίς να κερδίσει κάτι για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Υπογράμμισε δε ότι τα 3,6 δισ. ευρώ μέτρα έρχονται να προστεθούν στα 9 δισ. ευρώ που ήδη νομοθετήθηκαν. «12,5 δισ. ευρώ νέα  μέτρα πήρε η κυβέρνησή σας. 12 δισ. ευρώ ήταν τα μέτρα που τάζατε στην Θεσσαλονίκη χωρίς ντροπή».

«Συμφωνήσατε σε αφορολόγητο κοντά στα 6.000 ευρώ και κατάργηση προσωπική διαφοράς στις συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι πολίτης που δήλωνε 8.000 ευρώ θα πληρώνει από το 2019 450 ευρώ φόρο. Σημαίνει ότι ο συνταξιούχος θα δει να χάνεται και η 12η σύνταξη εκεί που τάζατε 13η σύνταξη Το ψέμα έχε κοντά ποδάρια και δεν πάει μακριά» είπε για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει και πώληση του 40% της ΔΕΗ.

Ναι στην εξεταστική αλλά να συμπεριληφθεί και το 1996 και η δική σας θητεία

Μιλώντας για την εξεταστική όσον αφορά τον χώρο της υγείας είπε ότι «συμφωνούμε για την εξεταστική». «Θέλετε να υπογράψουμε κι εμείς; Μαζί σας με έναν όρο. Να μπει το 1996 και τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης σας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια «κάρφωσε» την κυβέρνηση ότι «ο λόγος που θέλετε να αποφύγετε το 1996 είναι για να αποφύγετε την περίοδο που ήταν ΓΓ του υπ. Υγείας ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ευρηματικό δεν μπορώ να πω».

«Όταν ανοίξατε την πόρτα στα ορφανά του Τσοχατζόπουλου και στο παλαιό ΠΑΣΟΚ πήρατε μαζί και τις πράξεις τους. Εάν ουδέν μεμπτόν προκύψει τόσο το καλύτερο για όλους, η άρνησή σας όμως κάτι λέει» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία διετία το θεωρούμε θέμα στοιχειώδους ηθικής πράξης ειδικά που έχουν σταλεί στη δικαιοσύνη φάκελοι για ενέργειες υπουργών αυτής της περιόδου κατέληξε τη γενική του αναφορά για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης