Κυπριακό: Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί

Κυπριακό: Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί

Δεδομένου ότι οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα συνεχίσει τη διαβούλευση μαζί τους

Κυπριακό: Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί
Χωρίς συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών ολοκληρώθηκε το δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί. Τόσο ο Κύπριος Πρόεδρος όσο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναχώρησαν πριν λίγο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.  

Εκδόθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν το οποίο αναφέρει ότι οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί  «είχαν μια ανοικτή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες και επιπλέον αντάλλαξαν ιδέες για τη μελλοντική πορεία των συνομιλιών. 

Κλείσιμο
Δεδομένου ότι οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα συνεχίσει τη διαβούλευση μαζί τους για να προετοιμάσει το έδαφος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών:
 
"Απόψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης είχαν μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που υπήρξαν τους προηγούμενους μήνες.
 
Επιπλέον αντάλλαξαν ιδέες σχετικά με τον δρόμο που απομένει.
 
Δεδομένου ότι οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ κ. 'Εσπεν Μπαρθ 'Αϊντα θα συνεχίσει τις επαφές μαζί τους προκειμένου να δημιουργηθεί το έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό".
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης