Εργασιακά: «Πανηγυρίζουν» επειδή συμφωνούνται όσα προβλέπονται σε νόμο του 2011

Εργασιακά: «Πανηγυρίζουν» επειδή συμφωνούνται όσα προβλέπονται σε νόμο του 2011

Η κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει μία δεδομένη εξέλιξη ως δική της «μεγάλη επιτυχία» και «υποχώρηση» των δανειστών - Τι ισχύει για τις ρυθμίσεις που αφορούν στη λεγόμενη συρροή και επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων

Εργασιακά: «Πανηγυρίζουν» επειδή συμφωνούνται όσα προβλέπονται σε νόμο του 2011
Να εμφανίσει σαν επιτυχία της διαπραγματευτικής προσπάθειας την μερική αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, που όμως προβλέπονται από το νόμο 4024 της 27ης Οκτωβρίου του 2011, ετοιμάζεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο εξωραϊσμού, αλλά και πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης της επικείμενης συμφωνίας.

Με τα δημοσιονομικά μέτρα να είναι σκληρά (περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου), αλλά και την εκποίηση της ΔΕΗ να δρομολογείται και επίσημα, η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να εμφανίσει ως μεγάλη νίκη κάποιες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές για τις εργασιακές σχέσεις.

«Τα εργασιακά, έχω την εκτίμηση ότι θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές, είναι μεν πιθανός ένας συμβιβασμός στο θέμα των ομαδικών απολύσεων (παραμένει μεν το όριο στο 5%, όμως παρακάμπτεται η υπουργική έγκριση), αλλά στο μέτωπο των συλλογικών διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει μία δεδομένη εξέλιξη ως δική της «μεγάλη επιτυχία» και υποχώρηση (δήθεν) των δανειστών.

Πρόκειται για τις ρυθμίσεις που αφορούν στη λεγόμενη συρροή και επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων. Η επαναφορά στο προ μνημονίων καθεστώς, ως εφαρμογή και πάλι του ευρωπαϊκού κεκτημένου στη χώρα μας, έχει τεθεί ως κεντρικό στοίχημα της κυβέρνησης.
Κλείσιμο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία, που συζητούν τώρα κυβέρνηση και δανειστές, θα περιλαμβάνει όντως την επαναφορά του προηγούμενου (κανονικού) πλαισίου, κάτι που η κυβέρνηση εμφανίζει ως επιτυχία. Να εμφανίσει δηλαδή ως νίκη την υπερίσχυση και πάλι της κλαδικής σύμβασης έναντι οποιασδήποτε επιχειρησιακής, καθώς και την επέκτασης εφαρμογής κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ.

Μόνο που οι προβλέψεις αυτές περιλαμβάνονται στο νόμο 4024, που ψήφισε η ελληνική Βουλή το 2011, στο πλαίσιο έγκρισης του του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015! Στο νόμο αυτό αναφέρεται σαφώς (άρθρο 35, παράγραφοι 5 και 6) ότι τόσο η Συρροή, όσο και η Επεκτασιμότητα αναστέλλονται μέχρι τη λήξη του δημοσιονομικού προγράμματος και μετά επανέρχονται κανονικά. Δεν υπήρξε δηλαδή οριστική κατάργηση με τον νόμο του 2011, αλλά αναστολή.

Έτσι κι αλλιώς, δηλαδή, η αποκατάσταση αυτού του μέρους των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι να γίνει σε κάθε περίπτωση το αργότερο με τη λήξη του Μνημονίου και δεν χρειάζεται καμία άλλη συμφωνία με τους δανειστές -ούτε φυσικά δήθεν «νικηφόρες» διαπραγματεύσεις!

Υπάρχει μάλιστα και ένα έντονο παρασκήνιο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, καθώς έχουν προκύψει δύο διαφορετικές γραπτές γνωματεύσεις για το πώς και πότε επανέρχεται η κανονικότητα σχετικά με τη Συρροή και την Επεκτασιμότητα.

Η πρώτη γνωμάτευση, την οποία έχει κάνει το ΔΝΤ, εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς υποστηρίζει ότι το πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής έχει λήξει από το τέλος του 2015 και η κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναφέρει τις σχετικές προβλέψεις ήδη από το 2016, χωρίς να συζητήσει ή να πάρει την έγκριση των δανειστών!

Η δεύτερη γνωμάτευση είναι του καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, ο οποίος θεωρεί ότι δημοσιονομικό πρόγραμμα, υπό την ευρεία έννοια, είναι και το τρέχον τρίτο Μνημόνιο, που λήγει τον Αύγουστο του 2018 και άρα η κανονικότητα θα επιστρέψει τότε (και πάλι πάντως έτσι ή αλλιώς)!

Σημειωτέον ότι στο θέμα του βασικού μισθού, οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε κάτι στις διαπραγματεύσεις και πως το ύψος του θα καθορίζεται με διοικητική πράξη.

Ιδού τι προβλέπει ο νόμος 4024/2011 (ΦΕΚ Α 226/27-10-2011) για τη Συρροή και την Επεκτασιμότητα, στις παραγράφους 5 και 6:

- «Όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας υπερισχύει σε περίπτωση Συρροής με κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και πάντως δεν επιτρέπεται να περιέχει όρους εργασίας δυσμενέστερους για τους εργαζόμενους από τους όρους εργασίας εθνικών συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 3 του νόμου αυτού».

- Η εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 11 του ν.1876/1990 αναστέλλεται όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης