ΝΔ: Το Σύνταγμα δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική φαρέτρα του Τσίπρα

ΝΔ: Το Σύνταγμα δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική φαρέτρα του Τσίπρα

Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης θα σταθεί υπεύθυνα, ως θεματοφύλακας των θεσμών - Η φυσική δημοκρατική έδρα της συνταγματικής αναθεώρησης είναι το Κοινοβούλιο και όχι οι λαϊκές επιτροπές αναφέρει η Πειραιώς

«Το Σύνταγμα και οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική φαρέτρα του κ. Τσίπρα, ούτε όχημα για τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι το θεμέλιο του κράτους και της Δημοκρατίας», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ με αφορμή την σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή
για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Συγκεκριμένα το γραφείο τύπου της ΝΔ επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε:   

 «Αφού εξευτέλισε τους συνταγματικούς θεσμούς, επιχειρώντας να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, να υποκλέψει τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ., να περιορίσει την ελευθερία ενημέρωσης και να υποβαθμίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ο κ. Τσίπρας επαναφέρει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Το πράττει για προφανείς λόγους, ώστε να συγκαλύψει τα τραγικά λάθη που οδήγησαν εκ νέου την οικονομία σε τέλμα και την κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης. 
 
 Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζει ότι το Σύνταγμα και οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική του φαρέτρα, ούτε όχημα για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά θεμέλιο του Κράτους και της Δημοκρατίας. 
 
 Η αναθεώρηση συνιστά διαδικασία που καταγράφεται στο ίδιο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και δεν ανήκει στην αυθαίρετη βούληση οποιασδήποτε συγκυριακής πλειοψηφίας.  
 
Μολονότι γενικά ευπρόσδεκτη η δημόσια διαβούλευση, είναι αυταπόδεικτο ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να μεταφέρει τη συζήτηση σε λαϊκές επιτροπές και σε κουπόνια λαϊκής συμμετοχής, που παραπέμπουν σε μαύρες εποχές για τον τόπο, αγνοώντας προκλητικά τη φυσική δημοκρατική έδρα της συνταγματικής αναθεώρησης, το Κοινοβούλιο.   
 
Ας γνωρίζει, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης θα σταθεί υπεύθυνα, ως θεματοφύλακας των θεσμών, και θα καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων, όταν ο πρωθυπουργός σταματήσει να περιφρονεί το αντιπροσωπευτικό σώμα, ένα σχέδιο πλήρους, σύγχρονης και προοπτικής συνταγματικής αναθεώρησης, που θα δημιουργεί συνθήκες ισορροπίας των θεσμών και ευημερίας της κοινωνίας». 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Προμηθέας

"ΝΔ" Είστε Ψεύτες, λοποδήτες, απατεώνες, από το 1974 κινείστε στην παρανομία, καθοδηγήστε μέσω της αόρατης συμμορίας, στην οποία επίσης ανήκετε!Ήρθε η ώρα όπου ό Ελληνικός λαός χρειάζεται νόμιμο πολίτευμα και νόμιμο σύνταγμα, αυτό θα επιτευχθεί κατόπιν δημοψηφίσματος, κλείνοντας παράλληλα τις μασονικές στοές στην χώρα μας, απαγορεύοντας στους πολιτευόμενους, να δίνουν δυό ψεύτικους όρκους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56