ΣΥΡΙΖΑ κατά εργαζομένων σε ΟΑΣΘ: Χρησιμοποιείτε ως ομήρους τους πολίτες!

ΣΥΡΙΖΑ κατά εργαζομένων σε ΟΑΣΘ: Χρησιμοποιείτε ως ομήρους τους πολίτες!

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης - Πρώτη φορά ανακοίνωση κατά σωματείου εργαζομένων από το κυβερνών κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ κατά εργαζομένων σε ΟΑΣΘ: Χρησιμοποιείτε ως ομήρους τους πολίτες!
Το Σωματείο εργαζομένων στον ΟΑΣΘ είναι το πρώτο συνδικαλιστικό όργανο που μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ
επειδή εξήγγειλε κινητοποιήσεις, αν δεν καταβληθούν εως αύριο τα δεδουλευμένα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση Θεσσαλονίκης του κυβερώντος κόμματος, κατηγορεί τη διοίκηση του Σωματείου ότι απειλεί με επίσχεση «σαν έτοιμη από καιρό» και προσθέτει ότι οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούνται ως όμηροι.

Οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Τσερμενίδης επισήμανε ότι το να μείνει ο νομός Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά λεωφορεία είναι η «έσχατη λύση» των εργαζομένων, οι οποίοι «επιθυμούν να εργάζονται και να παρέχουν το κοινωνικό τους έργο.

Κλείσιμο
Μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δ. Τσερμενίδης, επισήμανε ότι ενώ η διαδικασία καταβολής των 9,7 εκατ. ευρώ, από τη διαφορά ΦΠΑ
έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2016, προχωρούσε κανονικά από τα αρμόδια υπουργεία, κάποια στιγμή «κόλλησε». «Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με στελέχη της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασίσουμε ορθά και να μην προβούμε σε κινήσεις που και εμείς οι ίδιοι δεν επιθυμούμε» επισήμανε ο επικεφαλής του συνδικάτου.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ επρόκειτο να καταβληθεί 14 με 15 Δεκεμβρίου 2016, ωστόσο λόγω προβλήματος στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται τελικά να μπει στον λογαριασμό του Οργανισμού έως αύριο. «Αυθημερόν θα βάλουμε και τα δεδουλευμένα στους 2.300 εργαζομένους» είπε και ζήτησε ψυχραιμία, καθώς, όπως σημείωσε, πλέον «μπήκε το νερό στο αυλάκι και είναι άσκοπο και επικίνδυνο να πυροδοτείται το κλίμα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση της οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που αναλυτικά αναφέρει:

«Ενώ η διαδικασία για την εισροή 9,7 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΟΑΣΘ, ως μέρος των οφειλών του Δημοσίου από τη διαφορά του ΦΠΑ ξεκίνησε, μια καθυστέρηση εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών ήρθε να πυροδοτήσει νέα ένταση.

Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων “σαν έτοιμη από καιρό” απειλεί με νέα επίσχεση εργασίας από αύριο εάν δεν υπάρξει άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Για μια ακόμη φορά οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούνται ως όμηροι ενώ η πόλη και ολόκληρος ο νομός κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς λεωφορεία. Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης ουδόλως φαίνεται να ενδιαφέρουν το σωματείο εργαζομένων - μετόχων. Όπως δεν τους ενδιαφέρει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης η οποία γίνεται ιδιαίτερα έντονη τις μέρες αυτές που η ανάγκη μετακινήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των εορτών.

Η δραματική μείωση των δρομολογίων στην οποία έρχονται να προστεθούν οι συνεχείς βλάβες στα λεωφορεία, έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη διάρκεια αναμονής στις στάσεις αλλά και το συνωστισμό των επιβατών. Προβλήματα που ενώ οξύνονται διαρκώς δε φαίνεται να απασχολούν τη διοίκηση του σωματείου η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον αντιπολιτευτικό της ρόλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έχει επανειλημμένα πάρει θέση στο θέμα του ΟΑΣΘ, τασσόμενος υπέρ ενός δημόσιου φορέα συγκοινωνιών. Δεδομένης όμως της κατάστασης την οποία η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε, καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις αντί να σχεδιάζει αυξήσεις στα εισιτήρια και τις μηνιαίες κάρτες.

Επίσης καλεί τη διοίκηση του σωματείου, επειδή τα μέλη του εργάζονται σε ιδιωτικό φορέα και όχι στο δημόσιο, να απευθύνεται προς αυτόν για τις όποιες διεκδικήσεις του. Κι ακόμη να φροντίσει για την άνετη και πολιτισμένη μετακίνησή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης όπως είναι υποχρέωσή του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης