Δημοσκόπηση Marc: 15,1 o ΣΥΡΙΖΑ-30,5 η ΝΔ και τρέχει...

Δημοσκόπηση Marc: 15,1 o ΣΥΡΙΖΑ-30,5 η ΝΔ και τρέχει...

Διαβάστε όλη τη δημοσκόπηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Η διαφορά μεγαλώνει από την απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων από Τσίπρα σε Μητσοτάκη - Οκτώ στους δέκα αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση - Για πρώτη φορά 1 στους 2 θέλει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ

Αγγίζει την αυτοδυναμία η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς διευρύνει συνεχώς το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, προσελκύοντας ψηφοφόρους από κάθε κατεύθυνση, γεγονός που φαίνεται να οδηγεί στο double score το οποίο καταγράφουν η μία μετά την άλλη όλες οι τελευταίες μετρήσεις των διαθέσεων της κοινής γνώμης.

Με ώθηση που δίνεται από τη βαθιά απογοήτευση η οποία επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και την πορεία της χώρας, η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερούν σε όλους τους δείκτες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η απήχηση των οποίων εμφανίζεται να κατρακυλά σε πρωτόγνωρα επίπεδα για παράταξη που ασκεί εξουσία. Οπως προκύπτει από μεγάλη δημοσκόπηση που διεξήγαγε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Ελληνες αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση και ανάμεσά τους περιλαμβάνεται η μεγάλη πλειοψηφία (66,9%) όσων επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Το ακόμη δυσμενέστερο για την κυβέρνηση εύρημα είναι η υψηλή απαισιοδοξία για το μέλλον που εκφράζεται από τους περισσότερους συμμετέχοντες στην έρευνα, καθώς επτά στους δέκα -και μεταξύ αυτών το 59,4% των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ- εκτιμούν ότι και τον επόμενο χρόνο τα πράγματα στη χώρα θα εξελιχθούν προς το χειρότερο. Με αυτές τις συνθήκες καθίσταται σαφές ότι το κυβερνητικό αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο «τα δύσκολα είναι πίσω μας» και «η ανάκαμψη έχει αρχίσει», δεν βρίσκει ακροατήριο ούτε μεταξύ εκείνων που πριν από 15 μήνες έδωσαν «μια δεύτερη ευκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα. Αλλωστε, στο σύνολο των ψηφοφόρων μόνο ένα ισχνό ποσοστό της τάξης του 8,6% αισιοδοξεί για θετικές εξελίξεις μέσα στο 2017, ποσοστό που μόλις και μετά βίας φτάνει στο 12,9% για τους ψηφοφόρους του μεγαλύτερου κυβερνητικού κόμματος.

Η ελληνική κοινωνία -αν και πλειοψηφικά εξακολουθεί να προκρίνει την παραμονή στο ευρώ (μόλις το 27,7% δηλώνει προτίμηση στη δραχμή)- δείχνει σημάδια μεγάλης κόπωσης από την παράταση της μνημονιακής πολιτικής και τα αδιάκοπα σκληρά μέτρα. Γι’ αυτό και, σύμφωνα με την έρευνα της Marc, εκφράζει έντονη δυσανεξία στην προοπτική νέων μέτρων τασσόμενο υπέρ της προσφυγής στις κάλπες. Στο δίλημμα «μέτρα ή κάλπες» το 60,5% καλεί την κυβέρνηση να αρνηθεί τα μέτρα και να πάει σε εκλογές.

Το «γαλάζιο» double score

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει υπερδιπλάσιο ποσοστό από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στο 27,2% και το κυβερνών υποχωρεί στο 13,4%. Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν η Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ, που συγκεντρώνουν από 6%, και έπεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%. Ακολουθούν, στο μεταίχμιο της εισόδου στην επόμενη Βουλή, η Ενωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωvσταντοπούλου με 2,3%, ενώ πιο κάτω κινούνται το Ποτάμι με 1,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,1%. Προτίμηση σε άλλο κόμμα εκφράζει το 4,9%, ενώ στο ίδιο ποσοστό φτάνουν όσοι επιλέγουν λευκή ή άκυρη ψήφο. Στο 6% ανέρχονται όσοι δηλώνουν πρόθεση αποχής και ακόμη ψηλότερα, στο 17%, βρίσκεται το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, δηλαδή χωρίς άκυρα, λευκά και αποχή, οι αναλυτές της Marc υπολογίζουν τη δύναμη της Ν.Δ. στο 30,5% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 15,1%. Ενώ στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, θεωρούν ότι η Ν.Δ. θα κινηθεί περί το 37,7%, με κατώτερο όριο το 34,7% και ανώτερο το 40,7%. Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι κινείται μεταξύ του 16,2% και του 21%, που έχει ως κεντρική τιμή το 18,6%. Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ εκτιμάται ότι θα κινηθούν πέριξ του 8% και γύρω στο 6,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη που συμπληρώνει την πεντάδα των πολιτικών δυνάμεων που, με βάση τα ευρήματα της έρευνας, μπορεί να θεωρηθεί αναμφίβολη η εκπροσώπησή τους στην προσεχή κοινοβουλευτική σύνθεση. Λιγότερες ή περισσότερες ελπίδες να υπερβούν το όριο του 3% και να πάρουν το εισιτήριο για είσοδο στην επόμενη Βουλή έχουν τόσο η Ενωση Κεντρώων, με 3,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, όσο και το Ποτάμι που μπορεί να βρεθεί στο 3,1% εφόσον προσεγγίσει το ανώτερο σημείο της εκτιμώμενης εκλογικής δύναμης.
 
Η Νέα Δημοκρατία οικοδομεί το ισχυρό και μάλλον αδιαμφισβήτητο προβάδισμά της τόσο λόγω της υψηλότατης -πρωτοφανούς για μη προεκλογική περίοδο- συσπείρωσης των παλαιών οπαδών της όσο και με την προσέλκυση ψηφοφόρων που είχαν άλλες προτιμήσεις στις εκλογές του 2015. Ειδικότερα, η Ν.Δ. συσπειρώνει το 83,4% των οπαδών της, αλλά και έναν στους τέσσερις από όσους ψήφισαν πέρυσι το Ποτάμι ή τους ΑΝ.ΕΛ., έναν στους 10 που είχαν προτιμήσει τη Χρυσή Αυγή, το 15,6% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το 16,1% της Ενωσης Κεντρώων. Τα σημαντικότερα «γαλάζια» κέρδη, ωστόσο, προέρχονται από την προτίμηση που δείχνει, πλέον, προς τη ΝΔ το 10,8% των παλαιών Συριζαίων που αντιπροσωπεύουν το ήμισυ της απόστασης που χώριζε στις τελευταίες εκλογές τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Και τα οποία, μόνον εξ αυτού, εκκινούν από την ίδια αφετηρία. 
Την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται στα τρία, καθώς μόνον το 33,4% εμφανίζεται έτοιμο να επαναλάβει την προηγούμενη ψήφο του, ενώ αντίστοιχο ποσοστό εκφράζει πρόθεση μετακίνησης προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με κυριότερη τη Ν.Δ., και οι υπόλοιποι φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής, εκδηλώνοντας τάση για αποχή (17,7%) ή δηλώνοντας αναποφάσιστοι (16,7%). Συνολικά, πάντως, επτά στους δέκα (71,9%) που δηλώνουν διάθεση για άκυρο, λευκό ή αποχή προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το 35,9% όσων εμφανίζονται να μην έχουν αποφασίσει. Σε σχέση με τους τελευταίους, πάντως, οι πιθανότητες επανάκαμψής τους είναι μάλλον μικρές, αν κρίνει κανείς από τις απαντήσεις που οι ίδιοι δίνουν. Ειδικότερα, στο ερώτημα αν υπάρχει μικρή έστω πιθανότητα να ψηφίσουν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ, θετικά απάντησε μόνον το 40,7%, ενώ το 59,3% απέκλεισε εντελώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δείχνοντας ότι έχουν διαρραγεί οι δεσμοί με την κυβερνητική παράταξη. Με αυτές τις συνθήκες, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει την αυτοδυναμία, καθώς η κοινοβουλευτική της δύναμη, με βάση τις πρόνοιες του εκλογικού νόμου, αναμένεται να κυμανθεί από 144 έως 160 έδρες, με πιο πιθανή την εκλογή 154 βουλευτών, αριθμός που θα εξαρτηθεί τόσο από το ποσοστό που θα κατακτήσει η ίδια η Ν.Δ. όσο και από τις επιδόσεις των άλλων δυνάμεων και κυρίως όσων κινούνται στο όριο του 3%. 

Αντιστοίχως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκλέξει περί τους 52 βουλευτές, η Χ.Α. και το ΚΚΕ από 22, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 15, η Ενωση Κεντρώων, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Πλεύση Ελευθερίας από 9 και το Ποτάμι, εφόσον περάσει τελικά το πλαφόν εισόδου, θα έχει 8 έδρες. Από την επίδοση που θα έχουν το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και τα υπόλοιπα που είναι στο όριο του 3%, θα εξαρτηθεί τόσο η σύνθεση της επόμενης Βουλής -αν στα έδρανα της θα εκπροσωπούνται πέντε ή δέκα κόμματα- όσο και το εύρος της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας. 
Ενας στους δύο θέλει «γαλάζια» κυβέρνηση 

Ανεξάρτητα, πάντως, από την ψήφο που είναι διατεθειμένοι να δώσουν, οι πολίτες φαίνεται ότι εναποθέτουν πολλές ελπίδες στην επικράτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ένας στους δύο προτιμά τον σχηματισμό κυβέρνησης από τη Ν.Δ., ποσοστό που είναι διπλάσιο από εκείνο που συγκεντρώνει η προτίμηση σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι υπερτερούν όσοι τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας (35,4% με κορμό τη Ν.Δ. και 20% με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ είναι σαφώς μειοψηφική η προτίμηση στην αυτοδυναμία: 14,2% θέλουν αυτοδύναμη Ν.Δ. και μόλις 4,2% αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ, που στην πραγματικότητα πρόκειται για μόλις έναν στους δέκα από όσους ψήφισαν το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα πριν από 15 μήνες. Χαρακτηριστικό της μεταστροφής της κοινής γνώμης είναι ότι ένας στους τέσσερις Συριζαίους του περυσινού φθινοπώρου θέλει πλέον τον σχηματισμό «γαλάζιας» κυβέρνησης. Αξιοσημείωτο είναι, εξάλλου, ότι συγκροτούν πλέον σχετική έστω πλειοψηφία όσοι πιστεύουν ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα (34,8%) αν ήταν η Ν.Δ. στην κυβέρνηση, πεποίθηση που ενστερνίζεται και το 12,1% όσων ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και το 33,8% όσων είχαν προτιμήσει άλλα κόμματα. «Περίπου τα ίδια» εκτιμά ότι θα ήταν τα πράγματα το 32,2% και «χειρότερα» το 30,4% στο οποίο αντιπροσωπεύεται το 54% των Συριζαίων και το 26,3% όσων ψήφισαν άλλο -εννοείται πλην Ν.Δ.- κόμμα. 

Ποιοι πάνε στον Κυριάκο, ποιοι μένουν στον Αλέξη 

Σαφής είναι η υπεροχή που αποσπά ο αρχηγός της Ν.Δ. στη σύγκριση με τον πρωθυπουργό. Στο ερώτημα «οι απόψεις τίνος είναι πιο κοντά στις δικές σας», το 36% απαντά του Κυριάκου Μητσοτάκη και μόλις το 20,5% δηλώνει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα, αν και η πλειοψηφία, σε ποσοστό 43,7%, απαντά «κανενός ιδιαίτερα».
Ο κ. Μητσοτάκης προσελκύει το 87% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 29,1% όσων ψήφισαν άλλο κόμμα και το 13,6% που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας βρίσκει απήχηση μόλις στο 41,9% των παλαιών ψηφοφόρων του κόμματός του, καθώς και στο 12,7% όσων ψήφισαν πέρυσι άλλο κόμμα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερτερεί σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με εξαίρεση την κατηγορία των 18-34 ετών που ισοψηφεί με τον πρωθυπουργό στο χαμηλό 24,7%. Οσο, πάντως, ανεβαίνουν τα ηλικια­κά όρια, τόσο διευρύνεται το προβάδισμά του, καθώς έχει μαζί του το 47,3% των άνω των 65 ετών.
Είναι εντυπωσιακό, πάντως, ότι προτίμηση στον πρόεδρο της Ν.Δ. δείχνουν πλειοψηφικά ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι που σε ποσοστό 30,5% ταυτίζονται μαζί του, έναντι του 25,7% που δηλώνει το ίδιο για τον κ. Τσίπρα. Ο νυν πρωθυπουργός υπερτερεί μόνο στους φοιτητές, συγκεντρώνοντας ποσοστό 36,8%, ενώ σε όλες τις άλλες επαγγελματικές κατηγορίες προηγείται ο πρόεδρος της Ν.Δ. που έχει την υψηλότερη απήχηση στους ελεύθερους επαγγελματίες με 44,3% και στους συνταξιούχους με 43,5%. 

Ανησυχία για τα Ελληνοτουρκικά, διαφωνία για το ταξίδι στην Κούβα

Το αρνητικό πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αποτυπώνεται τόσο με τη διαφωνία που εκφράζουν οι πολίτες στο ταξίδι που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στην Αβάνα όσο και στην υψηλή ανησυχία για την τροπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων. 
Οκτώ στους δέκα δηλώνουν ανήσυχοι από το ενδεχόμενο να προκαλέσει η Τουρκία μια σοβαρή προσφυγική κρίση στη χώρα μας μέσα στο 2017. Ενώ πλειοψηφία της τάξης του 54% αποτελούν και όσοι ανησυχούν για πιθανό θερμό επεισόδιο μέσα στον επόμενο χρόνο.
Σε ό,τι αφορά το πρωθυπουργικό ταξίδι και το ερώτημα αν έπρεπε να γίνει, το 65% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Marc απαντά αρνητικά, άποψη την οποία συμμερίζονται και τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΧΟΛΙΑ (159)

Πρωην Συριζαιος Θ.Κ

Μετα απο τοσες παταγωδεις αποτυχιες, τοσες καταστροφες, και τοσες προδοσιες του πρωτη φορα φασιστερα, θα ημουν ψευτης αν σας πω οτι λυπαμαι για τα αποτελεσματα των δημοσκοπησεων. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ... ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !!! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Αγύριγο κεφάλι

Ο Αλέξης ως Πρωθυπουργός είναι πλέον Η ΕΛΛΑΔΑ! Επάξια!

ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΕΙΜΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣΔΗΛAΔΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ .... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑ ΖΩΑΑΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑ XAXAXAXAXAXA !!!!!

ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ

ΦΙΛΕΛΕΔΙΑ ΘΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ.... ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΒΡΕ???? ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ!!!! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ...

@ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ

ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ?? ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΑΣ ... Ο ΠΟΛΑΚΗΣ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ... ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΡΙΕΣ ΣΑΣ ...

Ποιος ειναι ο Αγυριγος

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΘΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ...Ο Αγυριγος αν δεν ειναι ο Καρανικας ή κανενας άλλος αργομισθος του Συριζα αχρηστος μπορει να ειναι και ο ιδιος ο Τσιπρας ή ο Παππας.,.. Τοσο απελπισμενοι και κακομοιρηδες ειναι !!!! ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑ !!!!!!

@ Ποιος ειναι ο Αγυριγος 13/12/2016 04:31

Αλλή μια δημοσκόπηση σαν τις άλλες τις καλές που σου πούλαγαν και ψώνιζες...και οταν γιναν εκλογές σε άφησαν με το απαυτό στο χερι. Ακόμα ρε δεν βαρέθηκες να γίνεσαι ρόμπα ξεκουμπτωτη???Αλλά του βλακαηδώνη είσαι....δεν περιμενει κανείς κάτι περισσότερο απο σενα

Απαντηση σε @

Εσυ ρε καραγκιοζη ουτε μια τετραετια δεν κυβερνησες και δυελυσες την χωρα και ο κοσμος δεν σε εμποστευετε εγω κυβερναω την χωρα δεκαετιες ο λαος με εμπιστευετε και στο τελος παντα εμενα εμπιστευεται γιατι ολοι οι αλλοι της προοδευτικης καραγκιοζο νομενκλατουρας συριζοπασοκια εργατοπατερες συνδικα-ληστες ''μνημονιοσκιστες'' μονο κακο εχετε κανει σε αυτο το λαο και το βλεπει και στην τσεπη του και παντου... Απο μενα εχει να θυμαται και παρα πολλα καλα που αν τα βαλω ολα δεν θα χωραει ολη η σελιδα .... Αντε γεια και περαστικα σας συριζακια χαχαχαχαχαχα !!!!

@ Απαντηση σε @13/12/201615:20

Και εγώ έχω να θυμάμαι το επεισόδιο της εκπομπής της γυναίκα του βλακαηδώνη που στην ερώτηση των 5 ευρώ για το πως στα φόραγε με τον κουμπάρο εσύ καμαρωνες σαν γύφτικο σκεπάρνι. Και με 4 ευρώ παντως δεν θα είχε πρόβλημα να το πει. Εξαλλου σε βλακοδεξιό έπεσε!

@13/12/201616:02

Συριζοβλακακο αν νομιζεις οτι το σαχλοχιουμορ και ο συριζο χαβαλες θα σε αποτρεψει απο την συντριβη συνεχισε αλλα στο βαθος ξερεις ποιος γελαει παντα τελευταιος ...

Πονος βουβος ...

Βουλωσε το ρε ηλιθιε συριζαιε αγυριγε ασε και κανενα σοβαρο ανθρωπο να μιλησει .... ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΑΛΛΑ ΜΑΘΕ ΝΑ ΠΟΝΑΣ ΜΕ ΠΟΝΟ ΒΟΥΒΟ ...

@ Πονος βουβος ...13/12/201602:12

Το θέμα δεν είναι άμα πονάει το γκάλοπ....το θέμα είναι άμα πονάει η κάλπη...και η κάλπη κάθε φορά σου ρίχνει πολύ πόνο!!! Βολέψου και με αυτη τη δημοσκόπηση....See you in 2019!!

Απαντηση σε @

Κανε λιγο υπομονη καραγιοζη συριζαιε μην βιαζεσαι τοσο να φας πικρα, μην χανεις την ψυχραιμια σου θα το δεις και στην καλπη και θα τριβεις τα ματακια σου ...

@ Απαντηση σε @13/12/201615:31

Όπως βλεπεις εγώ δεν βιάζομαι.....σου αφήνω περιθώριο μέχρι το 2019. Εσένα σε βλέπω να βιάζεσαι να φάς και τέταρτο λούτσο. Προφανώς έχεις γλυκαθεί απο τους τρείς και θες και τέταρτο....θα το έχεις!!!

@@@@

Το ποιος βιαζεται φαινεται βλεπω οτι εισαι στημμενος εδω μεσα γραφεις γραφεις γραφεις γραφεις περιμενεις ποτε θα στην πουνε και απαντας στο δευτερολεπτο τοση αγωνια εχεις συριζακο αν αυτο δεν ειναι αποδειξη οτι εχετε χασει τα αυγα και τα καλαθια τοτε τι ειναι ??

Σε συριζαιο

Το οτι μεχρι το 2019 Θα πατε σε μονοψηφια ποσοστα αυτο ειναι σιγουρο συριζακια ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ Η ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΜΕΝΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΣΟ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ... Το καλο που θα βγει απο αυτη την ιστορια ειναι οτι ο μυθος της αριστερας κατεπεσε και δεν προκειται να ξανακυβερνησετε στον ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΝΕ ΤΟ COPY ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ !!!!

Η MARC MAΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ

Ενας στους δυο θελει δεξια. δηλαδη η μιση ελλαδα απο την μακεδονια μεχρι την κρητη θελει ΝΔ. καλα δεν ντρεπονται λιγο. ρε σεις αλλες βλακειες δεν εχετε να σερβιρετε στο κοσμο, και εμεις επαγγελματιες ειμαστε γυριζουμε ολη την ελλαδα δεν βλεπουμε τι γινεται??? ΕΛΕΟΣ!!!!!

George

Μάλλον δεν διάβασες καλά. Στο ερώτημα ποιανού οι απόψεις είναι πιο κοντά με τις δικές σας, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 43,7%, απαντά κανενός ιδιαίτερα. Χρόνια τώρα πρώτος είναι ο κανένας. Δεν μασάνε όλοι κουτόχορτο. Και δεν χρειάζονται δημοσκοπήσεις, το δείχνουν στις εκλογές με την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα. Κάποια στιγμή θα βρεθεί αυτός που θα τους εκπροσωπήσει και θα γλιτώσουμε από τη σαπίλα.

Μάλιστα

ψηφίστε το για να σας στείλει και στο Δαφνί. Αυτή είναι η ολοκλήρωση προς την ευρωπαϊκή συμπολιτεία. Πελάτες οι συγγενείς κ στιγματισμός κόσμου που σφύζει από ψυχική υγεία, ενώ για ειδικό ψυχιατρείο είναι όλοι όσοι συμπράττουν σε τέτοιες ενέργειες κ πρωτίστως οι ηθικοί αυτουργοί. Οι ηθικοί αυτουργοί βέβαια αθωώνονται όπως κ στην πρόσφατη δικαστική υπόθεση. Το θύμα? όποιο δικηγόρο και να βρει του τρώει λεφτά χωρίς να προχωρεί καμία υπόθεση. Δεν προλαβαίνεις να τον πάρεις τηλέφωνο να του μιλήσεις, και τον έχουν πιάσει ήδη κ αυτόν. Δικηγόρος δέχεται μόνο όταν πρέπει να υπερασπίσει εγκληματίες κ ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος. Αυτή είναι η κοινωνία που γνωρίζει όλος ο κόσμος τι κρύβεται πίσω από αυτό που φαίνεται με την ομπρέλα τη πιπίλα "δημοκρατία". Τεράστια εγκλήματα καθημερινώς επί χρήμασι. Οι συμφωνίες που κάνουν κ τα παιχνίδια που στήνουν με μεθοδικότητα ώστε να φαίνεται αυτό που υπάρχει ως δημοκρατία χωρίς να υφίσταται, είναι ασύλληπτα. Η τελευταία συνέντευξη του Γκιόλια είναι ξεκάθαρη σε ερώτηση δημοσιογράφου, από ηχητικό που κυκλοφορεί αλλά όλοι απαξιώνουν τι είπε για το δημόσιο χρήμα που πηγαίνει. Και το ηχητικό κυκλοφορεί κανονικά.

Τσυριντζαιος

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΣΥΡΙΝΤΖΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ 376%

Αγύριγο κεφάλι

Δεν ΞΑΝΑ-ψηφίζουμε ρε παιδιά το κόμμα της ΔΕΞΙΑΣ που μας ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ! Δεν γίνεται αυτό πάλι. Θα είναι η κατά το Ιερό Ευαγγέλιον, "Εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης". Πως να γίνει; Την ΑΛΗΘΕΙΑ λέω!

ΧΧΧΧ

Καλά,αλήθεια δεν λες,μλκ λες όπως πάντα δηλαδή,αλλά τέλος πάντων!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias-krititv

Η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χωράει τους ΑΝΕΛ, είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην Crete TV, ο Νίκος Κοτζιάς ενώ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε πως «για να εκβιάζει κάποιος πρέπει και αυτός που υφίσταται τον εκβιασμό να τον δέχεται» - «Ρωτήστε με αύριο» αν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές η Κίνηση Πράττω

3
4595011

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πρότασης - Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αναλογικό εκλογικό σύστημα, αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, αύξηση αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθιέρωση ορίου θητειών για τους βουλευτές, διακριτούς ρόλους Κράτους – Εκκλησίας κ.α.

3
690_184702dd-582d-4f48-af8a-49ba737bc713

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας ιερέας - Οι αρχές του ψευδοκράτους την θεωρούν θρησκευτικής - αρχαιολογικής αξίας - Ο ιερέας είχε μεταβεί στην κατεχόμενη κατοικία του ζητώντας να πάρει συγκεκριμένη πέτρα

1