Γέμισε ΜΑΤ το Hilton μετά το αίτημα Λαγκάρντ για ασφάλεια της ομάδας του ΔΝΤ

Γέμισε ΜΑΤ το Hilton μετά το αίτημα Λαγκάρντ για ασφάλεια της ομάδας του ΔΝΤ

15 κλούβες στη Βασ.Σοφίας! - Η συγκέντρωση έξω από το χώρο των συνομιλιών του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές και η αποστροφή της Κριστίν Λαγκάρντ που ζήτησε να διασφαλιστεί η προσωπική ασφάλεια της ομάδας του ΔΝΤ αύξησαν τα αστυνομικά μέτρα

Γέμισε ΜΑΤ το Hilton μετά το αίτημα Λαγκάρντ για ασφάλεια της ομάδας του ΔΝΤ
Όλους τους προηγουμένους μήνες που το οικονομικό επιτελείο διαπραγματευόταν με τους επικεφαλής των δανειστών στο ξενοδοχείο Hilton, τα μέτρα της αστυνομίας ήταν σημαντικά. Σήμερα όμως η συγκέντρωση των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Hilton στο κέντρο της Αθήνας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού περιμετρικά του ξενοδοχείου έχουν αναπτυχθεί δεκαπέντε κλούβες με ΜΑΤ που έχουν καλύψει την απόσταση από την οδό Βεντήρη μέχρι τη Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, επιστολή με την οποία η Κριστίν Λαγκάρντ ζητά από τον Ελληνα πρωθυπουργό μέτρα για την ομάδα των τεχνοκρατών του Ταμείου. «Για να μπορούν να εργαστούν, μετά από την πρόσκλησή σας, είναι κρίσιμο οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεών τους, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η προσωπική τους ασφάλεια» επισημαίνει η κυρία Λαγκάρντ.  



Κλείσιμο



Βεβαίως, εκτός από την αποστροφή της κυρίας Λαγκάρντ που ζήτησε μέτρα για την ασφάλεια της ομάδας της Ντέλια Βελκουλέσκου, στις 17:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Hilton, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αστυνομική δύναμη στο χώρο του ξενοδοχείου.
Με μικρή καθυστέρηση ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις
Η επανάληψη των συνομιλιών του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε προγραμματιστεί για τις 16:00 όμως ξεκίνησε με μικρή καθυστέρησε, λίγο μετά τις 16:30 και διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο κ. Τσακαλώτος έφτασε στο κεντρικό ξενοδοχείο περίπου 15 λεπτά πριν τις τέσσερις το απόγευμα όπου και τον συνάντησε ο Ράσμους Ρέφερ, επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο  Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν και η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ μετέβησαν στο χώρο των συνομιλιών λίγο μετά τις 16:30.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, στη σημερινή συνάντηση καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων μέχρι το τέλος της εβδομάδας, άρα συνάγεται ότι δεν έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε πως ούτε η ελληνική πλευρά, ούτε και το ΔΝΤ έκαναν συζήτηση σχετικά με την αποκαλυφθείσα από το wikileaks συνομιλία μεταξύ του Πολ Τόμσεν, της Ντέλια Βελκουλέσκου και της Ίβα Πέτροβα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης